Follow us

Οι καλύτεροι φίλοι της καρδιάς | 6 τροφές για μια υγιή ζωή, σύμφωνα με τους ειδικούς

Μείωσε τον κίνδυνο παθήσεων καταναλώνοντας αυτές τις τροφές.

MissBloom TEAM
υγιεινη διατροφη iStock

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν διεξαχθεί για να εξετάσουν την Δυτική διατροφή, η οποία συνδυάζει υγιεινά τρόφιμα με επεξεργασμένα. Μια μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου McMaster και του Hamilton Health Sciences στο Population Research Health Institute επικεντρώθηκε σε τρόφιμα που είναι υγιεινά και είχε παγκόσμια εμβέλεια για να καταλήξει σε ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα σχετικά με τις τροφές και τη ποσότητα/ συχνότητα που επηρεάζουν θετικά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και μειώνουν τη θνησιμότητα.

Οι ερευνητές άντλησαν πληροφορίες από την παγκόσμια μελέτη του Prospective Urban and Rural Epidemiological και στη συνέχεια την επανέλαβαν σε πέντε ανεξάρτητες μελέτες. Οι συμμετέχοντες ήταν από διαφορετικές χώρες του κόσμου με ή χωρίς καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το ενδιαφέρον για να βρεθεί η συσχέτιση της διατροφής με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την θνησιμότητα προκλήθηκε από το γεγονός ότι σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από καρδιαγγειακή νόσο το 2019, που αντιπροσωπεύουν το 32 τοις εκατό όλων των θανάτων παγκοσμίως.

Μάλιστα, το 85 τις εκατό από αυτούς τους θανάτους οφείλονταν σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά. Τα δεδομένα που αναλύθηκαν για την συγκεκριμένη έρευνα ήταν από 245.000 ανθρώπους σε 80 χώρες και προήλθαν έπειτα από πολλαπλές μελέτες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο European Heart Journal στις 6 Ιουλίου.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ