Follow us

Καύσωνας | Η λίστα με τα "ναι" και τα "όχι" στη διατροφή μας

Μικρά μυστικά διατροφής για να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα.

MissBloom TEAM
διατροφη iStock

Το καλοκαίρι, ο καύσωνας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις διατροφικές μας επιλογές. Η άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τη γενική υγεία μας, καθιστώντας απαραίτητο να υιοθετήσουμε μια προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση στη διατροφή μας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε τα "ναι" και τα "όχι" του καλοκαιριού για να παραμείνεις δροσερή και ενυδατωμένη κατά την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Καύσωνας: Η λίστα με τα "ναι" και τα "όχι" στη διατροφή μας

Τα καλοκαιρινά "ναι":

Μείνε ενυδατωμένη: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί κατά τους ζεστούς μήνες. Πίνε άφθονο νερό όλη την ημέρα για να αποφύγεις την αφυδάτωση. Έχε μαζί σου ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό για να έχεις πάντα νερό ενώ βρίσκεσαι εν κινήσει.

Πρόσθεσε τροφές πλούσιες σε νερό: Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό για να μείνεις ενυδατωμένη φυσικά. Το καρπούζι, το αγγούρι, οι φράουλες, τα πορτοκάλια και το μαρούλι είναι εξαιρετικές επιλογές για να διατηρήσεις το σώμα δροσερό και ενυδατωμένο.

Πιες χυμούς και smoothies: Απόλαυσε φρέσκους χυμούς φρούτων και smoothies φτιαγμένα με φρούτα εποχής. Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά παρέχουν και απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Επίλεξε ελαφριά και δροσερά γεύματα: Επίλεξε ελαφριά, εύπεπτα γεύματα για να νικήσετε τη ζέστη. Οι σαλάτες, οι κρύες σούπες και τα ψητά λαχανικά με άπαχες πρωτεΐνες είναι τέλειες επιλογές για ένα θρεπτικό καλοκαιρινό γεύμα.

Κατανάλωσε ηλεκτρολύτες: Αναπλήρωσε τους ηλεκτρολύτες που χάνονται μέσω της εφίδρωσης ενσωματώνοντας τροφές πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο και νάτριο. Το νερό καρύδας, οι μπανάνες, τα πορτοκάλια και το αβοκάντο είναι εξαιρετικές πηγές.

Απόλαυσε παγωμένα τσάγια βοτάνων: Αντικατάστησε τα ζαχαρούχα ροφήματα με παγωμένα αφεψήματα βοτάνων. Τα τσάγια μέντας, χαμομηλιού και ιβίσκου δεν είναι μόνο δροσιστικά αλλά προσφέρουν και οφέλη για την υγεία.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ