Follow us

Παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι | Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες και ποιο είναι πιο υγιεινό;

Μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα δύο δημοφιλέστερα επιδόρπια του καλοκαιριού.

MissBloom TEAM
παγωτο Istock

Θέλεις να απολαύσεις το υπόλοιπο του καλοκαιριού χωρίς ενοχές ότι επιβαρύνεις τη διατροφή και το σώμα σου. Το παγωτό είναι το δημοφιλέστερο επιδόρπιο του καλοκαιριού, ενώ έχει συνδεθεί απόλυτα με τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Η δροσερή υφή και η γλυκιά γεύση το κάνουν ένα κατάλληλο επιδόρπιο για τους καλοκαιρινούς μήνες και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα γλυκά απογειώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, το παγωμένο γιαούρτι ( frozen yogurt) έχει γίνει ένα, εξίσου αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Το παγωμένο γιαούρτι έχει διαφημιστεί ως το υγιεινό " ξαδερφάκι" του παγωτού, αλλά κατά πόσο αληθεύει, τελικά, αυτή η φήμη; Παρακάτω θα αναλύσουμε τα υλικά, τις θερμίδες και τον τρόπο παρασκευής του παγωτού και του παγωμένου γιαουρτιού για να οδηγηθούμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι: Ποιο έχει τις λιγότερες θερμίδες;

Το παγωμένο γιαούρτι έχει αποκτήσει την φήμη του υγιεινού σε σύγκριση με το παγωτό χάρη στα προβιοτικά και τα χαμηλότερα επίπεδα λίπους. Ωστόσο, ανάλογα με τα υλικά παρασκευής μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποιο είναι πιο υγιεινό και ποιο έχει λιγότερες θερμίδες.

Τόσο το παγωτό όσο και το παγωμένο γιαούρτι μοιράζονται δύο κοινά συστατικά: το γάλα και τη ζάχαρη. Και τα δύο περιέχουν γλυκαντικά. Σε αντίθεση με το παγωτό, το παγωμένο γιαούρτι περιέχει είτε γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση είτε γιαούρτι.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ