Follow us

Γιατί δεν έχω επίπεδη κοιλιά; Η διατροφολόγος δίνει 3 λόγους

Γιατί είναι δυσκολότερο να αποκτήσει επίπεδη κοιλιά μια γυναίκα και τι μπορείς να κάνεις για αυτό;

επιπεδη κοιλια iStock

Στη σημερινή κουλτούρα που έχει εμμονή με τη γυμναστική, η επιδίωξη μιας επίπεδης κοιλιάς έχει γίνει δημοφιλής στόχος για πολλά άτομα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η στόχευση για επίπεδη κοιλιά είναι συχνά μια ανθυγιεινή και μη ρεαλιστική φιλοδοξία. Αντί να προσηλώνεσαι στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου σχήματος σώματος, είναι πιο ωφέλιμο να εστιάσεις στη συνολική ευεξία, τη δύναμη και την αντοχή. Γιατί η απόκτηση επίπεδης κοιλιάς μπορεί να μην είναι εφικτή για όλους και γιατί είναι σημαντικό να αγκαλιάσουμε το φυσικό σχέδιο του σώματός μας; Η διατροφολόγος Clean Kweens απαντά μέσα από μια ανάρτηση στο Instagram της.

Διαφορές φύλου:

Ένας κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την εμφάνιση της κοιλιάς είναι το φύλο. Οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες, έχουν παρόμοια διάταξη των εσωτερικών οργάνων στην κοιλιά τους. Ωστόσο, οι γυναίκες έχουν και επιπλέον αναπαραγωγικά όργανα που χρειάζονται χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα των γυναικών πρέπει να φιλοξενεί αυτά τα όργανα, καθιστώντας πιο δύσκολη την επίτευξη ενός εντελώς επίπεδου στομάχου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε αυτές τις βιολογικές διαφορές.

Ορμονική επιρροή:

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η απόκτηση επίπεδης κοιλιάς μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένα άτομα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, είναι η επίδραση των ορμονών. Οι γυναίκες έχουν φυσικά υψηλότερες συγκεντρώσεις οιστρογόνων που κυκλοφορούν στο σώμα τους. Τα οιστρογόνα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προετοιμασία του σώματος για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, κάτι που απαιτεί την αποθήκευση λίγου επιπλέον λίπους. Αυτό το επιπλέον λίπος είναι βιολογικά σημαντικό για τη μελλοντική ανάπτυξη και την τροφή του μωρού. Ως εκ τούτου, οι ορμονικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση κάποιου λίπους στην κοιλιακή περιοχή, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη επίπεδης κοιλιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ