Follow us

Υγιεινά σνακ | Ιδέες για να περιορίσεις την πείνα και να υποστηρίξεις την απώλεια βάρους

Το τσιμπολόγημα συχνά παίρνει άσχημη τροπή, ειδικότερα όταν στόχος σου είναι η απώλεια βάρους.

σνακ iStock

Το τσιμπολόγημα συχνά παίρνει άσχημη τροπή, ειδικότερα όταν στόχος σου είναι η απώλεια βάρους. Η αλήθεια είναι ότι το έξυπνο σνακ μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά σου για να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά. Όταν καταναλώνονται σωστά, τα σνακ μπορούν να σε βοηθήσουν να περιορίσεις την επιθυμία σου, να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου σταθερά και να αποτρέψεις την υπερκατανάλωση τροφής κατά τα κύρια γεύματα. Το κλειδί είναι να επιλέξεις θρεπτικές επιλογές που υποστηρίζουν τους στόχους για απώλεια βάρους.

Γιατί το σνακ είναι ωφέλιμο:

Αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής: Το σνακ μεταξύ των γευμάτων μπορεί να αποτρέψει την υπερβολική πείνα, η οποία συχνά οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής κατά τα κύρια γεύματα. Όταν είσαι πεινασμένη, είναι πιο εύκολο να κάνεις κακές επιλογές φαγητού.

Διατηρεί σταθερά τα επίπεδα ενέργειας: Τα υγιεινά σνακ μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τα σκαμπανεβάσματα και τη λαχτάρα για ζαχαρούχες, ανθυγιεινές επιλογές.

Ενισχύει τον μεταβολισμό: Η κατανάλωση μικρότερων, συχνών γευμάτων μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου ενεργό, βοηθώντας στην καύση θερμίδων.

Θρεπτικές και χορταστικές επιλογές σνακ για να υποστηρίξεις την απώλεια βάρους:

1. Παρφέ γιαουρτιού:

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και αποτελεί ένα κρεμώδες, χορταστικό σνακ. Στρώσε το με φρέσκα μούρα, λίγο μέλι και λίγη τραγανή γκρανόλα για πρόσθετη γεύση.

2. Ανάμεικτοι ξηροί καρποί:

Μια μικρή χούφτα ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (ανάλατους και χωρίς ζάχαρη) παρέχει υγιή λίπη, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κρατώντας σε χορτάτη για περισσότερο.

3. Χούμους και λαχανικά:

Κόψε τις πολύχρωμες πιπεριές, το αγγούρι και τα στικς καρότου και βούτηξέ τα σε μια μερίδα χούμους. Αυτός ο συνδυασμός είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

4. Τυρί cottage και ανανάς:

Το τυρί κότατζ είναι μια άλλη επιλογή με πρωτεΐνη. Συμπλήρωσε με κομμάτια φρέσκου ανανά για ένα γλυκό - αλμυρό σνακ.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ