Follow us

Πρωτεΐνη | Τα 2 λάθη που κάνεις και δεν χάνεις βάρος

Μπορεί να τρως πρωτεΐνη και μη χάνεις βάρος; Μπορεί και να μην παίρνεις επίσης μυική μάζα, απαραίτητη για τον μεταβολισμό.

MissBloom TEAM
πρωτεινη Istock

Ξέρεις πόση πρωτεΐνη καταναλώνεις την ημέρα; Ή το πιο σημαντικό, ξέρεις πόση χρειάζεσαι για καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σου;

Καθώς περνάμε από τα 30, τα 40 και μετά, μαθαίνουμε περισσότερα για τη σημασία της πρωτεΐνης, επειδή επιταχύνει τον μεταβολισμό. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι το να καταναλώνουμε ένα κομμάτι κρέας ή κοτόπουλο στο δείπνο απλά δεν βοηθά να πάρουμε αρκετή πρωτεΐνη ώστε να χάσουμε βάρος.

Γιατί είναι σημαντική η κατανάλωση πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας;

Οι πρωτεΐνες διαχωρίζονται με βάση τη βιοδιαθεσιμότητα και την ύπαρξη όλων των απαραίτητων αμινοξέων σε:

Πλήρεις πρωτεΐνες: Τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, τα αυγά, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και αποτελούν πηγές πλήρους πρωτεΐνης. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα τρόφιμα φυτικής προέλευσης που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, όπως η σόγια, η κινόα, ο αμάραντος, το φαγόπυρο, η διατροφική μαγιά και οι σπόροι chia, κάνναβης και σόγιας.

Ελλιπείς πρωτεΐνες: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τροφές φυτικής προέλευσης που περιέχουν μερικά από τα απαραίτητα αμινοξέα. Τέτοιες είναι τα φασόλια, οι φακές, οι ξηροί καρποί κ.ά.

Η πρωτεΐνη βοηθά, στην αίσθηση της πληρότητας και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους, αυξάνοντας τον κορεσμό και μειώνοντας την πείνα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να διασπαστεί σε σύγκριση με άλλα συστατικά, όπως τα λιπαρά και οι υδατάνθρακες.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ