Follow us

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις παγωμένο νερό στον καύσωνα;

Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις για τους πιθανούς κινδύνους από την κατανάλωση παγωμένου νερού το καλοκαίρι.

MissBloom TEAM
παγωμενο νερο istock

Το να πιεις ένα ποτήρι παγωμένο νερό προσφέρει προσωρινή ανακούφιση από τη ζέστη του καλοκαιριού. Αλλά είναι σημαντικό να προσέχεις τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, ειδικά όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα.

Η επιλογή νερού σε μέτρια θερμοκρασία, όπως κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου, είναι μια ασφαλέστερη επιλογή για να παραμείνεις ενυδατωμένη, χωρίς να επιβαρύνεις επιπλέον το σώμα σου. Μάθε τι μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση παγωμένου νερού.

1. Επιβραδύνει την πέψη

Η κατανάλωση παγωμένου νερού μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης. Όταν καταναλώνεις πολύ κρύα υγρά, το σώμα σου χρειάζεται να εργαστεί σκληρότερα για να κάνει τη θερμοκρασία του νερού να ταιριάζει με την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός σου. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει προσωρινά τον ρυθμό με τον οποίο τα τρόφιμα αφομοιώνονται και απορροφώνται από τον πεπτικό σωλήνα, οδηγώντας σε δυσφορία, φούσκωμα και δυσπεψία.

2. Συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία

Το παγωμένο νερό μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο στομάχι και το έντερο. Αυτή η συστολή μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στα πεπτικά όργανα, μειώνοντας την ικανότητά τους να διασπούν αποτελεσματικά τα τρόφιμα και να απορροφούν θρεπτικά συστατικά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα όπως κράμπες, δυσκοιλιότητα και ελλείψεις θρεπτικών συστατικών.

3. Μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες

Για ορισμένα άτομα, η κατανάλωση πολύ κρύων ροφημάτων, συμπεριλαμβανομένου του παγωμένου νερού, μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες ή πονοκεφάλους. Η ξαφνική χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κεφάλι, οδηγώντας σε πονοκεφάλους ή ημικρανίες, ειδικά σε άτομα που είναι επιρρεπή σε τέτοιες καταστάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr