Follow us

Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου και πώς θα γίνει καλύτερη απορρόφηση;

Ποιες τροφές είναι οι καλύτερες πηγές ασβεστίου και πώς θα γίνει καλύτερη απορρόφηση;

Ευχαριστούμε την Ανδρονίκη Πάντα, Διαιτολόγο- Διατροφολόγο.

Το ασβέστιο αντιπροσωπεύει περίπου το 1,5% του σωματικού βάρους του ανθρώπου.

Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στα οστά και στα δόντια και το υπόλοιπο 1% συμμετέχει σε διάφορες μεταβολικές διεργασίες όπως είναι η ρύθμιση της πήξης του αίματος, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η μεταβίβαση των νευρικών και ορμονικών σημάτων και η μυϊκή σύσπαση.

Πού βρίσκεται το ασβέστιο;

Είναι το πιο διαδεδομένο από όλα τα μεταλλικά στοιχεία, έτσι το βρίσκουμε στα γαλακτοκομικά, στα μικρά ψάρια που καταναλώνονται μαζί με τα κόκαλα, αλλά βρίσκεται και σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης όπως: τα κραμβοειδή λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκια Βρυξελλών) βρίσκεται επίσης στα όσπρια, στα αμύγδαλα και μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και στο μεταλλικό νερό.

Το ποσοστό απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό εξαρτάται από το τρόφιμο στο οποίο περιέχεται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ