Kάποια συστατικά, όταν βρίσκονται μαζί, απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό σου. Επίσης, μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο: ένας συνδυασμός να είναι φαινομενικά υγιεινός, αλλά και πολύ δημοφιλής, και τελικά να ακυρώνει τις ιδιότητες των τροφών, δίνοντάς σου τελικά ελάχιστα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με εκείνα που θα είχες λάβει αν είχες συνδυάσει σωστά αυτή την τροφή. Πώς να φάω το σπανάκι, ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μας έχει χαρίσει η φύση; Σίγουρα, οι παρακάτω δύο συνδυασμοί τους είναι πολύ διαδεδομένοι, ωστόσο καθόλου αποτελεσματικοί! Δες ποιοι είναι και απόφυγέ τους.
- Σπανάκι με τυρί: Δε θεωρείται από τους καλύτερους συνδυασμούς για να το καταναλώσεις. Ο λόγος; Το ασβέστιο (που περιέχεται στο τυρί και τα γαλακτοκομικά) δεσμεύεται σε μεγάλο ποσοστό από το οξαλικό οξύ που βρίσκεται στο σπανάκι, με αποτέλεσμα να μην απορροφάται μεγάλη ποσότητα ασβεστίου.
- Σπανάκι με αβγό: Και πάλι το φυτικό και το οξαλικό οξύ από το σπανάκι εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου, του σιδήρου και του ιωδίου που περιέχει το αβγό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr