Follow us

Τι να έχεις πάντα στην κουζίνα σου αν θέλεις να κάνεις όντως υγιεινή διατροφή

Τι να έχεις πάντα στην κουζίνα σου αν θέλεις να κάνεις όντως υγιεινή διατροφή
Συνεργάστηκε η Αγγελική Μοράρη, MSc, επιστήμονας τροφίμων και διατροφολόγος (BSc), μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική διαιτολογία.

Τι να έχεις πάντα στην κουζίνα σου:

Στην τροφοθήκη

  • Τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα: Η ντομάτα σε σάλτσα είναι πιο πλούσια από την ωμή στο αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό λυκοπένιο. Ιδανική για γρήγορη σάλτσα ή ως βάση για σούπα.
  • Σαρδέλες σε κονσέρβα: Γεμάτες Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο από το κόκαλο, φώσφορο και βιταμίνη D. Εγώ έχω πάντα και τόνο σε κονσέρβα για σαλάτες.
  • Φακές: Πλούσιες σε φυτικές ίνες και κάλιο, καταπολεμούν την κατακράτηση και το φούσκωμα. Εξαιρετικές σε σούπα, αλλά και καλή βάση πρωτεΐνης για σαλάτες.
  • Κινόα: Χωρίς γλουτένη και εύκολη στην πέψη, περιέχει σίδηρο και ασβέστιο και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σου. Υπέροχη με ψητά λαχανικά και φέτα.
  • Καστανό ρύζι: Πιο θρεπτικό από το λευκό, καθώς περιέχει περισσότερες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.
  • Βρόμη: Είναι ίσως το καλύτερο πρωινό που μπορείς να φας (αν κι εγώ τρώω πολύ συχνά και αβγά). Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι θρεπτική και συνδυάζεται με πολλές γεύσεις.
  • Μακαρόνια ολικής αλέσεως: Με περισσότερες φυτικές ίνες, είναι πιο χορταστικά σε σχέση με τα μακαρόνια από λευκό αλεύρι. Είναι επίσης πιο πλούσια σε ψευδάργυρο και σίδηρο.
  • Ρυζογκοφρέτες: Το ελαφρύ μου σνακ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ