Follow us

Βαμμένα μαλλιά | Οι πιο εύκολες σπιτικές μάσκες για ενυδάτωση και λάμψη

Ήρθε η ώρα να δώσεις τέλος στα ξηρά, θαμπά και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Beauty hair σπιτική μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά Istock Photo

Αν είσαι πιστή Missbloomer, τότε θα ξέρεις πολύ καλά ότι λατρεύουμε να πειραματιζόμαστε με τα μαλλιά μας και να ανακαλύπτουμε στο διαδίκτυο νέα, συναρπαστικά χρώματα μαλλιών. Το κακό με τις βαφές, και ειδικά τις ξανθές ή τις παστέλ, είναι ότι τις περισσότερες φορές τα συνεχόμενα ντεκαπάζ αφήνουν τα μαλλιά θαμπά και την τρίχα ταλαιπωρημένη. Αν θέλεις κι εσύ να δεις την κουπ σου να λάμπει ξανά από υγεία, δοκίμασε μία σπιτική μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά. Παρακάτω θα βρεις τρεις από τις αγαπημένες μας συνταγές:

Root Melt | Το χρώμα μαλλιών που δεν ήξερες ότι θέλεις

Η πιο εύκολη σπιτική μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά

Η εξωτική

Τι θα χρειαστείς:

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

1 ώριμη μπανάνα, καλά λιωμένη (ιδανικά στο μίξερ)

Διαδικασία:

Για να φτιάξεις αυτήν την εύκολη σπιτική μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά, ανακάτεψε τα υλικά και αφού ομογενοποιηθούν, σε στεγνά μαλλιά εφάρμοσε τη μάσκα από τα μήκη ως τις άκρες. Άφησέ την να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια λούσε κανονικά τα μαλλιά σου.

Γιατί;

Το λάδι καρύδας χαρίζει πλούσια ενυδάτωση στα μαλλιά, ενώ η μπανάνα αποτρέπει το σπάσιμο της τρίχας, ενδυναμώνοντάς την και χαρίζοντάς της ελαστικότητα.

DIY | 3 εύκολες συνταγές για σπιτική μάσκα προσώπου με μέλι

Η κρεμώδης

Τι θα χρειαστείς:

4 κουτ. σούπας γιαούρτι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Είσαι έτοιμη να φτιάξεις την πιο απολαυστική σπιτική μάσκα μαλλιών για βαμμένα μαλλιά; Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τα δύο υλικά μέχρι να ομογενοποηθούν. Στη συνέχεια, εφάρμοσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά με έμφαση στα μήκη και τις άκρες. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια λούσου κανονικά.

Γιατί;

Το γιαούρτι και το ελαιόλαδο λειτουργούν ως φυσικά μαλακτικά για τα μαλλιά, με αποτέλεσμα στο τέλος να δείχνουν εξαιρετικά λαμπερά και υγιή.

Βάζεις λάδι καρύδας στο πρόσωπο; Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Η... αλκοολική

Τι θα χρειαστείς:

1/2-1 φλιτζάνι μπίρα σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδιακασία:
Αφού λούσεις κανονικά τα μαλλιά σου με σαμπουάν, εφάρμοσε τη μπίρα σε όλο το μήκος τους, κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό και άσ' την να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε τα μαλλιά σου και συνέχισε κανονικά με το conditioner.

Γιατί;

Η μπίρα δεν είναι τυχαία το μυστικό της Cathrine Zeta Jones για υπέροχα, λαμπερά μαλλιά. Το αγαπημένο αλκολούχο ποτό του καλοκαιριού, που αποτελείται από κριθάρι, μαγιά και νερό, είναι πλούσιο σε πρωτείνες, αμινοξέα, βιταμίνες συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και έτσι αποτελεί την τέλεια "υπερτροφή" για τα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψης και επανορθώνοντας τη φθορά.

5 προϊόντα ομορφιάς που -κι όμως- δεν χρειάζεσαιhttps://www.missbloom.gr/omorfia/1000172/5-proionta-pou--ki-omos--den-xreiazesai/

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ