Follow us

Μια ξεχωριστή τεχνική βαφής που θα αναδείξει το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου

Τι είναι το "καμουφλάζ" στα μαλλιά και γιατί θα το ζητούν όλες το φθινόπωρο;

brunette iStock

Πώς θα σου φαινόταν αν στο κομμωτήριο, αντί για βαφή, ζητούσες να σου... καμουφλάρουν τα μαλλιά; Γενικά, ο όρος "καμουφλάζ" αναφέρεται στην τεχνική του να κρύβεις με όμορφο τρόπο κάτι δουλεύοντας με τα χρώματα γύρω σου. Αναφορικά με τα μαλλιά, αυτό μεταφράζεται σε μια τεχνική βαφής που χρησιμοποιεί και ανακατεύει σκουρότερες ανταύγειες με τη φυσική σου βάση για να δημιουργηθεί ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στα μαλλιά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο των highlights: τα lowlights είναι σκούρες ανταύγειες, έως τρεις τόνους σκουρότερες από το φυσικό σου χρώμα και προβλέπεται να γίνουν το νέο trend που θα ζητάνε όλες το φθινόπωρο.

Honey Chestnut | Η ιδανική φθινοπωρινή απόχρωση για καστανές και καστανόξανθες

Κι αυτό γιατί είναι εύκολο να γίνουν, είναι low-maintenance (κάτι που θα συνεχίσει να είναι ζητούμενο των γυναικών και την επόμενη σεζόν) ενώ προκρίνει τη φυσικότητα στα μαλλιά. Επίσης, προβλέπεται ότι πολλές γυναίκες θα στραφούν στις σκουρότερες αποχρώσεις φέτος το χειμώνα αντί για τις φωτεινές ανοιχτόχρωμες, που θέλουν και μεγαλύτερη συντήρηση και φροντίδα.

Έτσι κι αλλιώς, μετά την πανδημία έχει παρατηρηθεί ότι η πλειονότητα των γυναικών πλέον επιλέγουν να κρατήσουν το φυσικό τους χρώμα ή ακόμα και τα γκρίζα, μη θέλοντας να καλύψουν τα λευκά. Και αυτό ακριβώς είναι που προσφέρει η τεχνική του καμουφλάζ: προσθέτει lowlights (σκουρότερες ανταύγειες) στην ίδια χρωματική παλέτα με τη φυσική σου βάση με στόχο όχι τόσο να καλύψει τα γκρίζα για παράδειγμα, αλλά περισσότερο να αναδείξει το φυσικό σου χρώμα και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Και είναι σε πλήρη συνάρτηση με τα τελευταία trends που θέλουν να αγκαλιάσουμε και να αποδεχτούμε επιτέλους τη φυσική ομορφιά με την οποία γεννηθήκαμε και να μην προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πάντα πάνω μας.

7 καλοκαιρινά beauty hacks που θα σου λύσουν τα χέρια

Δες τις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβεις τι εννοούμε:

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ