Follow us

Πώς να κάνεις το overlining να φαίνεται πολύ φυσικό στα χείλη σου

Μερικά tips για να μεγαλώσεις με φυσικό τρόπο τα χείλη σου, όπως κάνουν και οι celebrities.

emily Ratajkowski Splash News / Ideal Image

To overline (ή overlip) είναι μια νέα τεχνική για να κάνεις το περόγραμμα των χειλιών σου. Στην πραγματικότητα βέβαια, οι επαγγελματίες makeup artists τη χρησιμοποιούσαν για δεκαετίες για να βελτιώσουν το σχήμα και το μέγεθος των χειλιών. Στις μέρες μας αυτή η μέθοδος έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις χάρη στις celebrities που την υιοθετούν κατά κόρον στο κόκκινο χαλί - και όχι μόνο. Από την Κendall Jenner μέχρι τη JLo και την Emily Ratajkowski, όλες τους κάνουν (υπερβολικό) overling, με έναν τρόπο όμως που φαίνεται πολύ φυσικός.

Supermodel Lip | To 90s makeup trend που έχει κάνει δυναμικό comeback

Όπως ίσως φαντάζεσαι, η γραμμή μεταξύ τού να βελτιώσεις το σχήμα και το μέγεθος των χειλιών και τού να βγει ένα εντελώς λάθος αποτέλεσμα είναι πολύ λεπτή και ξεπερνιέται πολύ εύκολα. Όμως, οι ειδικοί έχουν μερικά tips που μπορούν να μας καθοδηγήσουν στο να βγάλουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα, που θα φαίνεται σαν να είναι φυσικό.

Γι' αυτόν τον λόγο, συνιστούν να χρησιμοποιούμε το μολύβι χειλιών συνδυαστικά με το κραγιόν ακολουθώντας το φυσικό μας σχήμα και προσπαθώντας να μην κάνουμε υπερβολές με τη δημιουργία όγκου στα χείλη. Πρέπει και σε αυτήν την περίπτωση να σκεφτόμαστε τον γνωστό κανόνα του "less is more".

Loading...

Πώς μπορείς να το κάνεις

Χρησιμοποίησε για αρχή ένα μολύβι που να είναι έναν τόνο ελαφρώς πιο σκούρο από τον φυσικό τόνο των χειλιών σου, για να δώσεις σχήμα στα χείλη σου. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, καθώς η αίσθηση των πιο ζουμερών χειλιών δημιουργείται από τη χρήση ενός δεύτερου μολυβιού, που είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το πρώτο μολύβι και που ταιριάζει περισσότερο με το φυσικό σου χρώμα, και το οποίο θα τοποθετηθεί στο κέντρο των χειλιών σου. Η χρήση δύο διαφορετικών χρωμάτων δημιουργεί ένα πιο φυσικό και ολοκληρωμένο εφέ.

Loading...

Έπειτα, γέμισε τα χείλη σου με ένα κραγιόν ή γκλος που ταιριάζει με το χρώμα του πιο ανοιχτού περιγράμματος. Εάν επιλέξεις γκλος, η υφή του θα αντανακλά το φως για ένα τρισδιάστατο, σούπερ λαμπερό εφέ που δίνει ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.

H Chiara Ferragni με δύο από τις πιο hot τάσεις μακιγιάζ της σεζόν

Τα παραπάνω δείχνουν τέλεια σε nude αποχρώσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις και με πιο σκούρα χρώματα. Απλά, έχει υπόψη σου ότι κι εδώ ισχύει ο κανόνας των δύο χρωμάτων: πιο σκούρο στη γραμμή των χειλιών, πιο ανοιχτό στο κέντρο τους.

Some extra editor's tips:

#1. Ένα μολύβι χειλιών χωρίς ξυσμένη μύτη μπορεί να σου χαλάσει το αποτέλεσμα, γι' αυτό φρόντισε αυτό να έχει μια πολύ μυτερή μύτη ώστε να είναι πιο ακριβής και η εφαρμογή του.

#2. Το περίγραμμα δείχνει πάντα πιο φυσικό όταν είναι πιο "απαλό" ή "χαλασμένο" και όχι αυστηρό, με έντονες γωνίες. Γι' αυτό πέρασε τα δάχτυλά σου απαλά από πάνω του για να το κάνεις να φαίνεται λιγότερο έντονο.

#3. Προτίμησε ένα μολύβι που η φόρμουλά του θα είναι ενυδατική και απόφυγε τα ξηρά μολύβια.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ