Follow us

TikTok beauty hack | To DIY scrub με κανέλα που υπόσχεται πιο σαρκώδη χείλη

Πόσο ασφαλές είναι για τα χείλη;

lips iStock

Συχνά μαθαίνουμε για διάφορα beauty και makeup tips μέσα από το TikTok, το πρόσφατα δημιουργημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ή αλλιώς, το "social medium της καραντίνας", που έχει γίνει το αγαπημένο της γενιάς G.

O ευρηματικός τρόπος εφαρμογής του foundation που έχει γίνει viral στο Tik Tok

Άλλοτε πολύ χρήσιμα και πρακτικά, άλλοτε αμφιβόλου... ασφάλειας για το δέρμα και τον οργανισμό μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνονται αμέσως viral με χιλιάδες beauty addicts ανά τον κόσμο να τα δοκιμάζουν/υιοθετούν.

Άλλο ένα τέτοιο makeup hack κυκλοφόρησε πρόσφατα κι έχει να κάνει με, τι άλλο, πώς να δείξουν τα χείλη πιο ζουμερά χωρίς την προσφυγή σε fillers και άλλες πλαστικές. Αυτό που γνωρίζαμε έως σήμερα ήταν ότι η σοφή χρήση του μολυβιού και της ovelining τεχνικής τόνιζε όντως το σχήμα τους και μπορεί να τα έκανε να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο ζουμερά. Αυτή τη φορά όμως η Brittany Miller, TikToker με σχεδόν 140.000 followers, ανέβασε το δικό της hack για πιο σαρκώδη χείλη και δεν αφορά μακιγιάζ.

Πώς να κάνεις το overlining να φαίνεται πολύ φυσικό στα χείλη σου

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα DIY lip scrub που φτιάχνει η ίδια σπίτι της και το απλώνει στα χείλη της τρίβοντάς το απαλά με μια οδοντόβουρτσα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για το συγκεκριμένο scrub είναι κανέλα, ζάχαρη καθώς και λάδι κανέλας ή καρύδας ή ελαιόλαδο. Τα ανακατεύει όλα μαζί και αφού το απλώσει στα χείλη της, το αφήνει να δράσει για 2'. Όταν το αφαιρεί με πετσέτα ή χαρτομάντιλο διαπιστώνει ότι τα χείλη της είναι πιο ζουμερά και κάπως ερεθισμένα/κοκκινισμένα. Κι αυτό γιατί η κανέλα ερεθίζει με κάποιον τρόπο τα χείλη, φέρνοντας στην επιφάνεια το αίμα που τα κοκκινίζει δημιουργώντας μια ερυθρότητα και ένα "τσίμπημα" που τα φουσκώνει ελαφρά. Δρώντας συνδυαστικά μάλιστα με το λάδι κανέλας, τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο έντονα - γι' αυτό και δίνεται η εναλλακτική της χρήσης κάποιου άλλου ελαίου, λιγότερου ερεθιστικού.

Επικίνδυνο trick; Θα λέγαμε πως όχι, εκτός αν έχεις αλλεργία στην κανέλα, οπότε προφανώς και δεν πρέπει να ακολουθήσεις τα παραπάνω. Η κανέλα εν προκειμένω δρα με τρόπο φυσικό και, φυσικά, παροδικό. Παρ' όλα αυτά, μπορείς να προμηθευτείς και ειδικά lip gloss που κυκλοφορούν στην αγορά και χαρίζουν το ίδιο plumby εφέ στα χείλη. Τέτοιου είδους gloss συνήθως περιέχουν πιπέρι και άλλα τέτοια συστατικά που όντως ερεθίζουν (με ασφάλεια) τα χείλη και τα κάνουν να δείχνουν πιο ζουμερά και σαρκώδη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ