Follow us

Αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεις (αδικαιολόγητα) σπυράκια - και ίσως δεν τον είχες φανταστεί

Η σημασία της χρήσης των σωστών προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ.

skin iStock

Αν υπάρχουν περίοδοι που θεωρείς ότι ταλαιπωρείσαι ιδιαίτερα από διάφορα σπυράκια που βγαίνουν στο πρόσωπο, ενώ είσαι σίγουρη ότι ακολουθείς τη σωστή για σένα skincare ρουτίνα, καιρός να το ξανασκεφτείς.

Μπορεί να τηρείς μια 10-step Κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς με 10 διαφορετικά προϊόντα και πάλι να διαπιστώνεις ότι το δέρμα σου αντιδρά με διάφορους τρόπους (σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμούς). Πόσω μάλλον αν έχεις ήδη εμφανίσει κάποιο είδος ακμής ή η επιδερμίδα σου έχει ακνεϊκές τάσεις.

Τα πιο σημαντικά skincare tips που πρέπει να γνωρίζεις σύμφωνα με τους δερματολόγους

Γιατί μπορεί να εμφανίζω σπυράκια ενώ προσέχω το δέρμα μου;

Εάν το πρόβλημα είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο και δεν σχετίζεται με ορμονικούς λόγους (για παράδειγμα τα σπυράκια που βγαίνουν λίγο πριν την περίοδο ή τις πολυκυστικές ωοθήκες), είναι πολύ πιθανό να φταίνε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Είναι γεγονός ότι οι λάθος ενυδατικές κρέμες (που δεν απευθύνονται δηλαδή στον τύπο δέρματός σου) όπως και ένα πιο "βαρύ" αντηλιακό, μπορούν να φράξουν τους πόρους ή να προκαλέσουν σοκ στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα αυτή να "ξεσπάσει" με σπυράκια, ακμή, θαμπή όψη.

Το πιο σύνηθες όμως είναι το foundation. Έχει παρατηρηθεί ότι, ιδίως γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα, εμφανίζουν περισσότερα σπυράκια όταν εφαρμόζουν βαριές συνθέσεις foundation, που επιλέγονται κυρίως με γνώμονα τη μεγαλύτερη διάρκεια και την καλύτερη κάλυψη.

Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στην skincare ρουτίνα σου ώστε να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια

Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να προτιμήσεις oil-free και μη-φαγεσωρογόνα foundations, που δεν δημιουργούν περαιτέρω λιπαρότητα ούτε φράσσουν τους πόρους με κίνδυνο τη δημιουργία ή έξαρση τυχόν υπάρχουσας ακμής. Ένας επιπλέον λόγος που αγαπάμε τα συγκεκριμένα foundations είναι και το γεγονός ότι έχουν λεπτόρρευστη υφή, δίνουν μια ωραία αίσθηση στο δέρμα ενώ αφαιρούν την περιττή γυαλάδα αφήνοντας ένα πιο ματ αποτέλεσμα.

Δες τα αγαπημένα μας oil-free foundations παρακάτω:

Studio Skin 24 Hour Wear Hydra Foundation, Smashbox

Studio Skin 24 Hour Wear Hydra Foundation, Smashbox

To Studio Skin χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και δεν εγκαθίσταται ποτέ σε πόρους και γραμμές, χαρίζοντας έτσι μια ομοιόμορφη κάλυψη χωρίς να κάνει το δέρμα να "σπάει". Θα το βρεις εδώ.

Natural Transparent Foundation SPF20, Seventeen

Natural Transparent Foundation SPF20, Seventeen

Ενυδατικό και oil-free, αφήνει το δέρμα σου απαλό, λείο και τέλεια ενυδατωμένο ενώ παράλληλα ρυθμίζει τη λιπαρότητα όλη την ημέρα. Γίνεται ένα με το χρώμα της επιδερμίδας σου χαρίζοντας ανάλαφρη, φυσική κάλυψη. Θα το βρεις εδώ.

Liquid Skin Second Skin Foundation, KIKO Milano

Liquid Skin Second Skin Foundation, KIKO Milano

Το Liquid Skin Second Skin Foundation, χάρη στη λεπτή και εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή του διατηρεί ανάλαφρη την επιδερμίδα χαρίζοντας λεία και μεταξένια αίσθηση. Θα το βρεις εδώ.

Halo Healthy Glow All-In-One Tinted Moisturizer SPF25, Smashbox

Halo Healthy Glow All-In-One Tinted Moisturizer SPF25, Smashbox

Με εκχύλισμα τριαντάφυλλου, υαλουρονικό οξύ, νιασιναμίδη, goji berries, χρυσό και πεπτίδια, αυτή η oil-free ενυδατική κρέμα με χρώμα, εμπλουτισμένη με primer για καθημερινή χρήση & φυσική λάμψη, προσδίδει μια ανάλαφρη, φυσική κάλυψη και ενυδατώνει την επιδερμίδα για έως και 24 ώρες. Θα τη βρεις εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ