Follow us

Οι κρέμες ποδιών που θα σου χαρίσουν σούπερ ενυδατωμένες φτέρνες φέτος το καλοκαίρι

Βάλε στην καθημερινότητά σου τις κρέμες για σκασμένες φτέρνες που θα σε "σώσουν", ιδίως αν υποφέρεις από έντονη ξηροδερμία στα άκρα.

foot iStock

Η λεία, πλήρως ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το ζητούμενο των περισσότερων γυναικών είτε πρόκειται για το πρόσωπο είτε για το σώμα ή τα άκρα. Και ειδικά όσον αφορά στα τελευταία και το φαινόμενο των σκασμένων φτερνών που απασχολεί όλες μας, η περιποίηση των ποδιών μπαίνει σε πρώτο πλάνο, ιδίως αυτή την εποχή.

Γιατί είμαστε σίγουρες ότι δεν θες να φοράς τα αγαπημένα σου σανδάλια / πέδιλα / σαγιονάρες και οι φτέρνες σου να είναι ταλαιπωρημένες ή σκασμένες. Αν μάλιστα συνηθίζεις να φοράς κλειστά παπούτσια στην καθημερινότητά σου, χειμώνα-καλοκαίρι, η ανάγκη εντατικής φροντίδας και θρέψης γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Εμφανίζεις συχνά ερυθρότητα ή άλλους ερεθισμούς στο πρόσωπο; Οι κρέμες για ευαίσθητη επιδερμίδα που θα την καταπραΰνουν άμεσα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αποκτήσεις λεία, απαλά πέλματα ακόμα και μόνη σου στο σπίτι - έχουμε μιλήσει σχετικά εδώ κι εδώ - , υπάρχουν όμως και ορισμένες ενυδατικές κρέμες που στοχεύουν ειδικά στην πλήρη ενυδάτωση της συγκεκριμένης περιοχής.

Φυσικά, οποιοδήποτε body butter / balm / cream επιλέξεις ή έχεις ήδη στο μπάνιο σου και έχει ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο δέρμα σου, με την προϋπόθεση ότι τα απλώνεις στις "πάσχουσες" περιοχές εντατικά και με συνέπεια.

Δες παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας κρέμες για σκασμένες φτέρνες:

L'Occitane Shea Intense Foot Balm

L'Occitane Shea Intense Foot Balm

Μια εξαιρετικά πλούσια έκδοση της εμβληματικής κρέμας ποδιών Shea, ειδικά προσαρμοσμένη για πολύ ξηρό δέρμα. Με υψηλή συγκέντρωση βουτύρου Shea (25%) στη σύνθεσή της, αυτή η επανορθωτική κρέμα ποδιών τρέφει εντατικά το δέρμα. Επιπρόσθετα, η συμπυκνωμένη D-Πανθενόλη και η Αλλαντοΐνη στη φόρμουλα, βοηθούν στην άμεση ανακούφιση των ποδιών, μειώνουν την τραχύτητα και καταπολεμούν την ξηρότητα. Η πλούσια και απαλή υφή του balm διεισδύει γρήγορα, αφήνοντας το δέρμα απαλό και ελαστικό χωρίς να κολλάει.

La Roche Posay Cicaplast Baume B5

La Roche Posay Cicaplast Baume B5

Βάλσαμο με αναπλαστική και καταπραϋντική δράση η σύνθεση του οποίου συνδυάζει προβιταμίνη Β5 5% με Μadecassoside και επιταχύνει την ανάπλαση των ξηρών και ερεθισμένων περιοχών.

Καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα από ερεθισμούς και ξηρότητα ενώ έχει πλούσια, ενυδατική υφή.

Medisei Panthenol Extra Feet Cream Απολεπιστική & Αναπλαστική Κρέμα Για Φτέρνες Γόνατα & Αγκώνες

Medisei Panthenol Extra Feet Cream Απολεπιστική & Αναπλαστική Κρέμα Για Φτέρνες Γόνατα & Αγκώνες

Πρόκειται για ένα ειδικά μελετημένο προϊόν με Α.Η.Α., σαλικυλικό οξύ, πανθενόλη και βούτυρο karite. O συνδυασμός αυτών των συστατικών βοηθά στην ανάπλαση του ξηρού και σκασμένου δέρματος αποκαθιστώντας το, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και επαναφέρει την ελαστικότητα στα σκασίματα.

CeraVe SA Smoothing Cream

CeraVe SA Smoothing Cream

Ενυδατική και απολεπιστική κρέμα, σχεδιασμένη μαζί με δερματολόγους. Η σύνθεσή της με 3 απαραίτητα ceramides,  LHA και σαλικυλικό οξύ ενυδατώνει και απολεπίζει την ξηρή τραχιά επιδερμίδα καθώς αποκαθιστά τον προστατευτικό επιδερμιδικό φραγμό.

Pharmasept Foot & Heel Balm Κρέμα Ποδιών

Pharmasept Foot & Heel Balm Κρέμα Ποδιών

Χαρίζει ενισχυμένη μαλακτική και απολεπιστική δράση για την αντιμετώπιση των έντονων σκληρύνσεων. 

Caudalie Vinotherapist Foot Beauty Cream

Caudalie Vinotherapist Foot Beauty Cream

Η Foot Beauty Cream Vinotherapist βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, ανακουφίζοντας τα βαριά και κουρασμένα πόδια χάρη στο εκχύλισμα 
φύλλων γαλλικού κόκκινου αμπελιού που περιέχει.

Περσεφόνη Σουφλέ Σώματος για Αισθησιασμό & Ευφορία, Fresh Line

Περσεφόνη Σουφλέ Σώματος για Αισθησιασμό & Ευφορία, Fresh Line

Ένα  βαθιά ενυδατικό σουφλέ σώματος 93,8% φυσικό, ειδικά σχεδιασμένο για το ξηρό δέρμα και βασισμένο σε ένα μοναδικό συνδυασμό πλούσιων φυτικών ελαίων, όπως το ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο, το βιολογικό έλαιο καρύδας και το λάδι τζοτζόμπα, που παρέχουν ισχυρή μαλακτική και ενυδατική δράση και βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ