Follow us

Hair Dusting | Η ιδανική τεχνική αν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρηγορότερα

Το συχνό φρεσκάρισμα στις άκρες και η αφαίρεση της ψαλίδας είναι αναγκαία αν θες μακριά, υγιή μαλλιά -χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να αφαιρέσεις μήκος.

hair iStock

Πιθανόν να ακούς όλη σου τη ζωή για το πόσο σημαντικό είναι το τριμάρισμα των μαλλιών εάν θες μακριά μαλλιά. Όσο κλισέ ή παράδοξο κι αν φαίνεται, η αλήθεια είναι αυτή: Καλό είναι να αφαιρείς μερικούς πόντους από τις άκρες των μαλλιών σου εάν θες αυτά να είναι υγιή αλλά και να μεγαλώνουν πιο δυνατά και λαμπερά σε σχέση με πριν. Για την ακρίβεια μάλιστα, trimming is key.

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τους ειδικούς, το φρεσκάρισμα και η απαλλαγή από την ψαλίδα κάθε 2-3 μήνες είναι αναγκαία αν θέλεις τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν όχι μόνο περισσότερο αλλά και πιο γρήγορα. Πόσες φορές δεν σου το έλεγε η μαμά ή ο κομμωτής σου, από μικρό κοριτσάκι ακόμα; Όλοι οι κομμωτές συμφωνούν στο ότι το συχνό κόψιμο των άκρων δυναμώνει τα μαλλιά και ευνοεί την ταχύτερη ανάπτυξή τους.

Υποφέρεις από μαύρους κύκλους στα μάτια; Το αγαπημένο concealer της Kaia Gerber κάνει όντως θαύματα

Τι γίνεται όμως αν είσαι στη φάση που μακραίνεις τα μαλλιά σου και δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς ακόμα και ελάχιστα δάχτυλα; Πρόκειται για το γνωστό δίλημμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, ιδίως εκείνες που βρίσκουν ιδιαίτερα δύσκολο να αποκτήσουν τα πολύ μακριά μαλλιά που πάντα ονειρεύονταν.

Loading...

Η λύση

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν στην περίπτωση που θες μεν να δυναμώσεις και να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου αλλά θες να αποφύγεις να αφαιρέσεις μήκος; Σού έχουμε την απάντηση και σε αυτό καθώς υπάρχει μια τεχνική που φρεσκάρει μεν τα μαλλιά αλλά δεν αφαιρεί καθόλου μήκος. Φοβερό; Πρόκειται για το hair dusting που είναι πολύ παρόμοιο με το hair trimming, με τη διαφορά ότι το dusting αφαιρεί ελάχιστο μήκος από τις άκρες ενώ με το trimming υπάρχει το περιθώριο να κοπούν μέχρι και ένα ή δυο δάχτυλα - όπως συμβαίνει δηλαδή συνήθως τελικά.

Back to office | To 80s χτένισμα της Hailey Bieber είναι ιδανικό και για το γραφείο

Tip: Η επίσκεψη στο κομμωτήριο γίνεται κατά βούληση και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σου (μήκος, τύπος τρίχας, κατάσταση μαλλιών κλπ), ενδείκνυται ωστόσο να γίνεται κάθε έναν με δύο μήνες στο περίπου. Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να αφαιρείς την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες τακτικά, καθώς χαλούν την εικόνα των μαλλιών σου και τα κάνουν να δείχνουν απεριποίητα, έως και αντιαισθητικά. Όσο μακριά μαλλιά και να έχεις, δεν θα δείξουν ποτέ όμορφα και λαμπερά αν φαίνονται κατεστραμμένα, ταλαιπωρημένα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ