Το νο.1 (ασυναίσθητο) λάθος στο μακιγιάζ που σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Η απάντηση στο ερώτημα του "Γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη με μακιγιάζ;"

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Έπειτα από όλες τις φορές που έχουμε αναφερθεί στα αμέτρητα makeup tricks & tips για να δείξεις νεότερη και πιο φρέσκια, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο συχνό λάθος στο μακιγιάζ, που είναι ικανό να σου προσθέσει μέχρι και 10 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως, ενώ το απόλυτο χάρισμα του μακιγιάζ είναι, όχι μόνο να αναδεικνύει και να τονίζει τα χαρακτηριστικά μας, αλλά και να αφαιρεί την κουρασμένη, άτονη όψη ως δια μαγείας, το ίδιο εύκολα μπορεί να σε κάνει να δείξεις μεγαλύτερη και κουρασμένη, ακόμα κι αν είσαι στα early 20s.

Μην τρομάζεις όμως, καθώς εύκολα μπορείς να εντοπίσεις και να αλλάξεις αυτή τη συνήθεια, που λίγο πολύ όλες έχουμε υιοθετήσει ή συνεχίζουμε κατά καιρούς, και δεν είναι άλλη από την υπερβολική χρήση του highlighter.

Η Έβελυν Καζαντζόγλου έκλεψε τις εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας | Το wow μακιγιάζ που έκανε ολομόναχη

Πιο αναλυτικά...

Η εφαρμογή ενός highlighter ή brightening concealer σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια, και όχι μόνο στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού, όπως δηλαδή είναι το σωστό, μπορεί να αποβεί... μοιραία. Οι πολλές στρώσεις κρεμώδων προϊόντων κάνουν πιο επιρρεπή την επιδερμίδα στο να "σπάσει" και να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν. Όταν λοιπόν έχεις ήδη εφαρμόσει το foundation και προσθέτεις μια γενναία δόση highlighter ή concealer σε όλη την περιοχή των κάτω βλεφάρων, η ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ πιθανό να "σπάσει", να συμβεί δηλαδή το αντιαισθητικό cakey εφέ. Όταν φοράς ήδη βάση, χρειάζεσαι τη μίνιμουμ ποσότητα σε concealer και highlighter.

Clean makeup | Πώς να αντιγράψεις το φρέσκο μακιγιάζ της Hailey Bieber για να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη

Ιδίως σε ό, τι αφορά το highlighter, αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ και σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο, καθώς είναι από μόνο του πολύ "φανταχτερό" και τραβάει όλα τα βλέμματα.

"Τι μακιγιάζ να κάνω σε βάπτιση;" | Τα tips της beauty editor για ένα άψογο αποτέλεσμα