Follow us

Great hair | 10 tips για να έχεις κάθε μέρα μια "good hair day"

Τα τέλεια μαλλιά δεν θέλουν θυσίες και κόπο, θέλουν (τον σωστό) τρόπο.

Penelope Cruz Splash News / Ideal Image

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί υγιή, λαμπερά, τέλεια μαλλιά, ιδανικά κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε μέρα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πολλές μέρες που ξυπνάμε με μαλλιά που δεν στρώνουν και χτενίσματα που δεν "κάθονται" με τίποτα, ό, τι κι αν τους κάνουμε. Είναι ανθρώπινο, είναι λογικό και συμβαίνει σε όλες μας ανεξαιρέτως.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί "χρυσοί" κανόνες που λειτουργούν κάπως ως βάση για να έχεις όσο το δυνατόν πιο υγιή μαλλιά, με λάμψη που διαρκεί, όλο τον χρόνο. Είτε έχεις βαμμένα, είτε πολύ μακριά, είτε κοντά, είτε φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά, καλό είναι να ακολουθείς πιστά τα παρακάτω - και θα μας θυμηθείς.

Οι 5 καλύτερες κρέμες σώματος με άρωμα σαπουνιού και καθαριότητας

10 hair tips για να είναι κάθε μέρα μια good hair day:

#1. Το σωστό λούσιμο είναι το ήμισυ του παντός. Και όταν λέμε "σωστό", δεν εννοούμε μόνο τη χρήση των κατάλληλων και ποιοτικών haircare προϊόντων (που είναι εξίσου σημαντική) αλλά και το πολύ καλό ξέβγαλμα με νερό στην ιδανική θερμοκρασία. Έχε υπόψη σου ότι πρέπει να ξεπλένεις με άφθονο νερό τις ρίζες αλλά και τα μηκη των μαλλιών, ώστε να μην μένουν υπολείμματα σαπουνιού που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν λαδωμένα από τις πρώτες κιόλας ώρες.

#2. Μην λούζεσαι με ζεστό ή καυτό νερό καθώς με αυτόν τον τρόπο φθείρεται η τρίχα με αποτέλεσμα να χάνει την υγρασία της και να αφυδατώνεται. Έτσι, δημιουργούνται ξηρές άκρες που δίνουν μια ταλαιπωρημένη, θαμπή όψη στα μαλλιά σου. Προτίμησε το χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα, το κρύο νερό.

#3. Να είσαι απαλή στις κινήσεις σου τόσο όταν τα στεγνώνεις με την πετσέτα όσο και όταν τα χτενίζεις. Προτίμησε μια βαμβακερή πετσέτα, ακόμα και t-shirt, που είναι κατά κανόνα πιο "ευγενικά" με την τρίχα και αποτρέπουν το φριζάρισμα. Ταυτόχρονα, προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω με μια χτένα με αραιά δόντια, κάνοντας μαλακές κινήσεις.

#4. Κοιμήσου σε σατέν μαξιλαροθήκη, το απαλό ύφασμα της οποίας θα αποτρέψει εξίσου την τριβή της τρίχας και άρα το ενδεχόμενο σπάσιμό της.

#5. Αν δεν έχεις χρόνο να φτιάξεις τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο (ή δεν θες να χρησιμοποιήσεις κάποιο hair styler που θα ταλαιπωρήσει τα μαλλιά εξαιτίας της θερμότητας), έχουμε το μυστικό για να δημιουργήσεις απαλές μπούκλες ή κυματισμό στα μαλλιά σου ενώ κοιμάσαι. Απλά, κάνε έναν κότσο σε νωπά μαλλιά και κοιμήσου με αυτόν όλη νύχτα. Το πρωί θα ξυπνήσεις με υπέροχες μπούκλες, σαν κομμωτηρίου. Το ίδιο εφέ μπορείς να πετύχεις και με πλεξούδες ή με τα curling bands.

Extra tip: Αν τα μαλλιά σου δεν κρατάνε εύκολα το styling και χαλάνε μετά από λίγο, βάλε λίγο αφρό για μπούκλες πριν κάνεις τον κότσο.

#6. Δεν ξεχνάμε ποτέ μα ποτέ τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα πριν τη χρήση της ισιωτικής ή του σεσουάρ, που θα χαρίσουν την απαραίτητη προστασία κατά της θερμότητας στην τρίχα. Αν αμελείς τη χρήση τους, και ταυτόχρονα χρησιμοποιείς εντατικά hair stylers και σεσουάρ, είναι πολύ πιθανό να δεις ψαλίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

#7. Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μάσκες μαλλιών ειδικές για μαλλιά με χρώμα μια με δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να το διατηρείς αναλλοίωτο για περισσότερο καιρό. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ισχύουν και για σένα (σωστό λούσιμο, θερμοκρασία νερού, συνετή χρήση των hair stylers).

#8. Αν νιώθεις φλατ τα μαλλιά σου και θες να τα αναζωογονήσεις χαρίζοντάς τους όγκο στη ρίζα, το dry shampoo είναι αυτό που θα σε σώσει κυριολεκτικά. Εκτός από το ότι αφαιρεί τυχόν περίσσεια λιπαρότητα και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν φρεσκολουσμένα, χαρίζει όγκο στη ρίζα και τα κάνει να δείχνουν πιο πλούσια. Απλά, σκύψε το κεφάλι, ψέκασε από μια μικρή απόσταση και αναποδογύρισε τα μαλλιά "πειράζοντάς" τα με τα δάχτυλα.

Τα 6 καλύτερα ξηρά σαμπουάν για να δείχνουν πάντα φρεσκολουσμένα τα μαλλιά σου

#9. Βάλε στην haircare ρουτίνα σου τη χρήση ενός hair scrub. H υγεία του τριχωτού είναι εξίσου σημαντική, κι ας μην ακούγεται το ίδιο συχνά. Αν το τριχωτό πάσχει από διάφορα θέματα (ξηροδερμία, πιτυρίδα, ακόμα και ακμή), επηρεάζει την υγεία της τρίχας με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ατονούν. Η απολέπιση του τριχωτού μια φορά την εβδομάδα θα απομακρύνει ρύπους, βακτήρια και νεκρά κύτταρα που εγκαθίστανται στο σημείο και επηρεάζουν με διάφορους τρόπους την υγεία της τρίχας.

#10. Μην ξεχνάς τα hair oils και τα leave-in serums ή leave-in conditioners που θα ενυδατώσουν την τρίχα σε βάθος. Θα σου φανούν πολύ χρήσιμα αφού μπορείς να τα έχεις παντού μαζί σου και να ενυδατώνεις τις άκρες των μαλλιών σου ακόμα και on the go.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ