Follow us

10 ήπια απολεπιστικά προσώπου για την πιο λαμπερή, μεταξένια επιδερμίδα ever

Θα τα νιώθεις σαν χάδι στο πρόσωπο - και είναι ιδανικά ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

skin iStock

Τα απολεπιστικά προσώπου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της skincare ρουτίνας οποιασδήποτε skincare addict που σέβεται τον εαυτό της. Κι αυτό γιατί η απολέπιση προσώπου, μηχανική ή χημική, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να αποκτήσεις μια λεία, πεντακάθαρη, μεταξένια επιδερμίδα.

Αντιγήρανση στα 20s | Τα Do's και Don'ts για μια νεανική επιδερμίδα από νωρίς - και για πάντα

Αν η απολέπιση δεν βρίσκεται στη ζωή σου (και στις skincare προτεραιότητές σου), προτείνουμε να την εντάξεις αύριο κιόλας στη ρουτίνα σου. Κι αυτό γιατί τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος καθημερινά τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις κάθε πρωί ή/και βράδυ. Εξ ου και είναι τόσο σημαντικό να κάνεις απολέπιση (μηχανική ή χημική) μια με δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σου.

Τα 10 πιο κοινά skincare λάθη που κάνουμε στο δέρμα μας, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Αν τώρα φοβάσαι τυχόν ερεθισμούς επειδή έχεις ευαίσθητο δέρμα, υπάρχουν ήπια scrubs, ειδικά δημιουργημένα για να σέβονται και να περιποιοὐνται απαλά τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Στην αγορά θα βρεις cleansers, toners και serums με AHAs και BHAs που κάνουν χημική απολέπιση με θεαματικά αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται πανεύκολα. Όπως επίσης θα βρεις και αντίστοιχες peeling masks με οξέα που τις εφαρμόζεις στο πρόσωπο, περιμένεις λίγα λεπτά και ξεβγάζεις, αποκαλύπτοντας ένα λείο, απαλό δέρμα.

3 (πολύ απλά) skincare tips που θα ήθελε να γνωρίζει ο 20χρονος εαυτός σου

Beauty editor's note:

Προσοχή στα δύο άκρα: πολλές κοπέλες κάνουν είτε πολύ συχνά απολέπιση είτε καθόλου. Πάντως, η πολύ συχνή απολέπιση (με scrubs, απολεπτιστικά cleansers, κρέμες ή toners με ελαφρά οξέα) αρκετές φορές μέσα στη μέρα ή μια φορά/μέρα κάθε μέρα είναι ξεκάθαρα υπερβολή, και έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για την εμφάνιση ακμής σε ενηλίκους. Μια με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές εκτός αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, οπότε καλό είναι να δρας σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου σου.

Επιδερμίδα με υφή; Δες τα beauty προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την εξομαλύνεις

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας επιλογές σε ήπια απολεπιστικά προσώπου, ιδανικά και για ευαίσθητες επιδερμίδες:

Face Scrub with Apricot, Apivita

Face Scrub with Apricot, Apivita

Gel ήπιας απολέπισης με λεπτούς κόκκους από κουκούτσια βερύκοκου, ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Οι κόκκοι βερίκοκου και η jojoba απολεπίζουν απαλά την επιδερμίδα, απομακρύνοντας νεκρά κύτταρα και ρύπους χωρίς να αφυδατώνουν

Life Plankton Mild Creamy Peel, Biotherm

Life Plankton Mild Creamy Peel, Biotherm

Η απαλή αυτή κρέμα απολέπισης καθαρίζει το δέρμα σε βάθος, αφαιρεί τους ρύπους λειαίνοντας την επιφάνεια της επιδερμίδας, την αναπλάθει αποτελεσματικά, συστέλλει τους πόρους και φωτίζει το δέρμα προσδίδοντας ομοιόμορφη όψη.

Άγριο Τριαντάφυλλο Απολεπιστική Κρέμα Καθαρισμού, KORRES

Άγριο Τριαντάφυλλο Απολεπιστική Κρέμα Καθαρισμού, KORRES

Ήπια απολεπιστική κρέμα καθαρισμού που απομακρύνει νεκρά κύτταρα, ρύπους και λιπαρότητα χαρίζοντας απαλή και λαμπερή επιδερμίδα. Εμπλουτισμένη με Λάδι από Άγριο Τριαντάφυλλο, ένα Πολύτιμο ελιξίριο ομορφιάς του Φαρμακείου Κορρές, πλούσιο σε λιπαρά οξέα.

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Η Exfoliating Enzyme Mask, ένα απαλό πήλινγκ νέας γενιάς σε μορφή πούδρας, είναι ένα προϊόν προετοιμασίας που χαρίζει σε μόλις 1 λεπτό ομοιόμορφη και λαμπερή όψη σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο πιο ευαίσθητο.

Sleep & Peel Micro-Peeling Night Cream, Filorga

Sleep & Peel Micro-Peeling Night Cream, Filorga

Κρέμα νυκτός για εντατικό peeling με μοναδικό συνδυασμό υδροξυοξέων ( AHA& BHA ) στη βέλτιστη συγκέντρωση (4.5%). Το επόμενο πρωί, η επιδερμίδα δείχνει λαμπερή με εξαιρετικά βελτιωμένη υφη και λείανση των λεπτών γραμμών.

Hygiene Gentle Jelly Face Scrub, Uriage

Hygiene Gentle Jelly Face Scrub, Uriage

Scrub ήπιας απολέπισης ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, που λειαίνει και εξομαλύνει την επιδερμίδα.

Facial scrub, Frezyderm

Facial scrub, Frezyderm

Απαλό και δροσερό gel που απομακρύνει τα νεκρά κερατινοκύτταρα. Οι κόκκοι Jojoba που περιέχει έχουν ένα καινοτόμο περίβλημα πολυαιθυλενίου που τους προσδίδει ένα απόλυτα σφαιρικό σχήμα, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται από τις αιχμές των κόκκων ακόμη και η αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Active Charcoal. 2 σε 1 Μάσκα & Απολέπιση Ενεργός Άνθρακας, Fresh Line

Active Charcoal. 2 σε 1 Μάσκα & Απολέπιση Ενεργός Άνθρακας, Fresh Line

2 σε 1 μάσκα και scrub που καθαρίζει σε βάθος και αποτοξινώνει την επιδερμίδα. Περιέχει φυσικό άνθρακα που δρα σαν μαγνήτης προσελκύοντας σμήγμα, ακαθαρσίες και ρύπους αφήνοντας το δέρμα φρέσκο, καθαρό & λαμπερό.

Deep Cleansing Exfoliator, Kρέμα Aπολέπισης για Bαθύ Kαθαρισμό, Caudalie

Deep Cleansing Exfoliator, Kρέμα Aπολέπισης για Bαθύ Kαθαρισμό, Caudalie

Το Deep Cleansing Exfoliator εξυγιαίνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της χωρίς να την ξηραίνει χάρη στα φυτικά απολεπιστικά μικροσφαιρίδια που συνδυάζονται με ενυδατικό και καταπραϋντικό νερό σταφυλιών. Μέσα σε μια μόνο στιγμή η επιδερμίδα ξαναβρίσκει τη χαμένη της φρεσκάδα και λάμψη.

T.L.C. Sukari Babyfacial, Drunk Elephant

T.L.C. Sukari Babyfacial, Drunk Elephant

Η μάσκα Babyfacial είναι μια επαγγελματικής ποιότητας AHA/BHA περιποίηση προσώπου που επαναφέρει την επιδερμίδα και της χαρίζει περισσότερη καθαρότητα, καλύτερη υφή και τόνο και πιο νεανική λάμψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ