Follow us

5 beauty κανόνες που ακολουθούν από νωρίς οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα

Με λίγα λόγια, οι συνήθειες που καλό είναι να ακολουθείς πιστά αν θες υπέροχη επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη.

rosie huntington whiteley Splash news / Ideal Image

Σου έχει συμβεί ποτέ να ξυπνήσεις με θαμπή, αφυδατωμένη, καμιά φορά και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα που μόνο λαμπερή δεν δείχνει; Κι όλα αυτά αφού έχεις εφαρμόσει απανωτά skincare προϊόντα στο πρόσωπό σου, ακριβώς για να του χαρίσεις τη dewy λάμψη που θαυμάζεις στις αγαπημένες σου celebrities και beauty addicts.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

Αν αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, να σε ενημερώσουμε ότι αφενός τα πολλά προϊόντα περιποίησης δεν εγγυώνται σχεδόν ποτέ πιο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, και αφετέρου είναι εξαιρετικά πιθανό τα προϊόντα που εφαρμόζεις να μην είναι τα σωστά για σένα. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που ακολουθούν πιστά και εντατικά όλα τα κορίτσια με την υπέροχη, αλαβάστρινη επιδερμίδα που θαυμάζεις. Αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί αλλά και πώς θα δείχνεις νεότερη, όμορφη και φρέσκια κάθε στιγμή, συνέχισε να διαβάζεις αν σου τραβήξαμε την προσοχή.

5 body mists με άρωμα σαπουνιού για υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας από το πρωί έως το βράδυ

Οι κοπέλες με αλαβάστρινη επιδερμίδα...

#1. Βάζουν προτεραιότητά τους το beauty sleep

O πολύωρος και ανενόχλητος ύπνος δρα πολλές φορές τόσο ευεργετικά για την επιδερμίδα που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και την ακριβότερη κρέμα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ονομάζεται άτυπα "beauty sleep". Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και θα δεις άμεσα αποτελέσματα τόσο στο πρόσωπο όσο και στην περιοχή των ματιών σου (αν αντιμετωπίζεις θέματα με μαύρους κύκλους ή σακούλες). Επιπλέον, προσπάθησε να αποφεύγεις να κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από οθόνες (υπολογιστή, τηλεόρασης, κινητού) καθώς η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν όχι μόνο κουράζουν τα μάτια αλλά και συντελούν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, περιόρισε τη χρήση τους στις ώρες δουλειάς και σίγουρα απόφυγέ τα πριν πέσεις για ύπνο ή όταν ξυπνήσεις το πρωί.

#2. Είναι τυπικές με τα (συχνά) ραντεβού τους στον δερματολόγο

Καταρχάς, σού προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφτείς τον δερματολόγο ή έναν ειδικό για να δείτε μαζί τι ανάγκες έχει το δέρμα σου και ποια προϊόντα είναι καλό να χρησιμοποιείς. Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις κρέμες που σου έχει προτείνει ο ίδιος και να μην χρησιμοποιείς ό,τι προϊόν είδες τυχαία στο διαδίκτυο ή σου σύστησε η αγαπημένη σου φίλη. Κι αυτό γιατί, αφενός κάθε επιδερμίδα έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες, αφετέρου δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια επίδραση σε κάθε πρόσωπο. Επιπλέον, ο τακτικός καθαρισμός προσώπου (με ατμό ή όποια άλλη θεραπεία καθαρισμού επιλέξεις) είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στο πρόσωπό σου - δεν είναι τυχαίο που όσες κοπέλες έχουν υπέροχο δέρμα είναι τακτικές στα ραντεβού τους για καθαρισμό προσώπου δύο φορές τον χρόνο και δεν τον αμελούν για κανέναν λόγο.

Αντιγήρανση στα 20s | Τα Do's και Don'ts για μια νεανική επιδερμίδα από νωρίς - και για πάντα

#3. Προσέχουν τα προϊόντα που εφαρμόζουν στην επιδερμίδα τους (ποιότητα + ποσότητα)

Όπως προείπαμε, είναι σημαντικό να επιλέγεις με προσοχή τα προϊόντα που εφαρμόζεις καθημερινά, τόσο αναφορικά με την ποιότητά τους όσο και με την ποσότητα που απλώνεις. Κι αυτό γιατί είναι πιθανό το δέρμα να υποστεί σοκ αν χρησιμοποιείς και εναλλάσσεις ταυτόχρονα πολλές κρέμες μαζί, που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες σου. Αυτός μάλιστα είναι κι ένας από τους λόγους που μπορεί να προκαλεί μια ακαθόριστη θαμπάδα στην επιδερμίδα.

#4. Καθαρίζουν το κινητό τους και δεν ακουμπούν το πρόσωπο με τα χέρια τους

Το κινητό μας είναι συχνά πηγή άπειρων μικροβίων, όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται. Θα σου πούμε μόνο αυτό: Έρευνες έχουν δείξει ότι η οθόνη του είναι πιο βρόμικη ακόμα και από λεκάνη τουαλέτας - σκέψου μόνο σε ποιες επιφάνειες το ακουμπάς καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, καταλαβαίνεις για ποιον λόγο είναι πιθανό να εμφανίζεις σπυράκια στα πλαϊνά του προσώπου σου (αφού είναι τα σημεία που ακουμπούν στο κινητό σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο). Φρόντισε να το καθαρίζεις με αντισηπτικά μαντηλάκια ή με βαμβάκι ποτισμένο με οινόπνευμα, ενώ αν αυτό δεν είναι δυνατό προτίμησε να φοράς ακουστικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια μας, που πολλές φορές ακουμπάμε ασυναίσθητα στο πρόσωπό μας, και που αποτελούν επίσης πηγή μικροβίων που μπορούν να μολύνουν ήδη υπάρχοντα σπυράκια. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι, όταν εμφανίζεις κάποιο μικρό σπυράκι, απαγορεύεται αυστηρά ακόμα και να το ακουμπήσεις, αφού διακινδυνεύεις να το σπάσεις κατά λάθος και να δημιουργηθεί μόλυνση που θα εξαπλωθεί στο πρόσωπό σου.

#5. Αλλάζουν συχνά μαξιλαροθήκες

Και, ιδανικά, κάθε βδομάδα, αφού και οι μαξιλαροθήκες συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς, βακτήρια και λιπαρότητα που συσσωρεύονται στο πρόσωπο και μπορούν να προκαλέσουν σπυράκια, ακόμα και ακμή. Προτείνουμε να επενδύσεις σε μεταξωτό ή σατέν υλικό, που προκαλεί λιγότερη τριβή με το δέρμα κι άρα λιγότερους ερεθισμούς, ερυθρότητα και ξηρότητα. Και ξηρότητα σημαίνει (πρόωρες) γραμμές και ρυτίδες.

5 κινήσεις ματ για να δείχνεις φρέσκια κάθε πρωί χωρίς ίχνος μακιγιάζ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ