Follow us

Long Bangs | Αυτό είναι το κούρεμα που σμιλεύει και "αδυνατίζει" το πρόσωπο

Τα "long bangs" είναι το πιο ευέλικτο στιλ αφελειών που μπορείς να κάνεις τώρα.

Lily Collins Splash News / Ideal Image

Οι αφέλειες είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα κουρέματα ever: είτε θα τις λατρέψεις είτε θα τις μισήσεις. Υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση; Μάλλον ναι, και ακούει στα "long bangs" ή αλλιώς, "μακριές αφέλειες".

Κι αυτό γιατί οι μακριές αφέλειες δεν θυμίζουν σχεδόν καθόλου τις κλασικές full bangs που καλύπτουν ολόκληρο το μέτωπο - και η αλήθεια είναι ότι κολακεύουν πολύ συγκεκριμένα σχήματα προσώπου, και σίγουρα όχι τα περισσότερα. Οι μακριές αφέλειες φέρνουν στο μυαλό τις θηλυκές curtain bangs που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο και έχουν ενθουσιάσει τις απανταχού beauty addicts και fashionistas - celebrities. Είναι ωστόσο πολύ διαφορετικές από αυτές, γεγονός που τις κάνει ξεχωριστές και τις κατατάσσει πλέον στο Νο.1 trend κουρεμάτων για το '23.

Προσπαθείς να μακρύνεις τις αφέλειες; Κάν' το όπως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Τα long bangs είναι μακριές τούφες μαλλιών που πλαισιώνουν το πρόσωπο δεξιά κι αριστερά, συνήθως κομμένες σε διάφορα layers για ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μαλλιά αλλά και όγκο και κίνηση. Συχνά, το φιλάρισμα γίνεται και σε όλα τα μήκη των μαλλιών, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία, αν και δεν είναι απαραίτητο. Η χωρίστρα ωστόσο γίνεται αυστηρά στη μέση και όχι στο πλάι, ώστε να είναι οι αφέλειες ισόποσες και να δείχνουν σωστές.

Party glam | 5 διάσημες Ελληνίδες μας δίνουν έμπνευση για τα χτενίσματα του ρεβεγιόν

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά:

- Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πώς θα μακρύνουν οι αφέλειες, πώς θα κάτσουν στο πρόσωπό σου κλπ - δεν αντιμετωπίζεις λοιπόν το γνωστό θέμα που έχουμε αντιμετωπίσει όλες μας κόβοντας (κοντές) αφέλειες. Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν σ' αρέσει το αποτέλεσμα, είναι εύκολο να τις αφήσεις απλά να υπάρχουν, αφού λογικά δεν θα σε ενοχλούν ούτε θα πέφτουν στα μάτια σου, όπως οι πιο κοντές αφέλειες. Μπορείς ακόμα και να τις διορθώσεις στο κομμωτήριο, λόγω του μάκρους τους.

Η Δούκισσα Νομικού με wispy bangs | Οι αφέλειες που θα ζήλευε και η πιο κομψή Γαλλίδα

- Κάνεις τέλεια χτενίσματα, αφού το εφέ των μακριών αφελειών που πέφτουν στο πλάι του προσώπου κάνει ακόμα και το πιο απλό χτένισμα να δείχνει σούπερ στιλάτο και θηλυκό.

- Μπορείς να αλλάξεις επομένως και το στιλ των μαλλιών σου, κρατώντας το μήκος τους - δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά χτενίσματα, "παίζοντας" με τα μαλλιά σου.

- Last but not least, κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο σμιλεμένο και αδύνατο, αφού πλαισιώνουν όμορφα τις γωνίες του και τραβώντας όλη την προσοχή στο βλέμμα και στο χαμόγελό σου.

All in all, δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο ευέλικτα αλλά και κολακευτικά κουρέματα, αφού ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες αλλά και αρέσουν σχεδόν σε όλες - είναι η ιδανική λύση αν πάντα ήθελες να κόψεις αφέλειες αλλά φοβόσουν το αποτέλεσμα.

Δες το παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ