Follow us

Skin detox | Όλα τα βήματα για σωστή αποτοξίνωση της επιδερμίδας σου μετά τις γιορτές

Plus, μια DIY μάσκα αποτοξίνωσης για την πιο λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα ever.

skin iStock

Τον όρο "skin detox" ή "αποτοξίνωση της επιδερμίδας" τον έχεις σίγουρα ακουστά. Ξέρεις όμως τι ακριβώς σημαίνει και γιατί είναι τόσο σημαντικό να γίνεται κάθε τόσο - και ιδίως μετά την περίοδο των γιορτών;

Skin detox is a must

Στην ουσία, πρόκειται για την απομάκρυνση βλαβερών, τοξικών ουσιών από την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας. Και με τις "τοξικές ουσίες" εννοούμε τους ρύπους, τη λιπαρότητα καθώς και τα υπολείμματα μακιγιάζ που παγιδεύονται στους πόρους, αλλά και ενδεχομένως ορισμένα συστατικά που μπορεί να περιέχονται σε διάφορα καλλυντικά και να είναι ερεθιστικά για το δέρμα (βλ. για παράδειγμα σιλικόνες).

Αν κι εσύ βλέπεις τις επιπτώσεις από το συνεχόμενο μακιγιάζ των τελευταίων ημερών, ενδεχομένως και από τα ατελείωτα ξενύχτια ή το αλκοόλ, στην επιδερμίδα σου, τότε μια ρουτίνα αποτοξίνωσης σού χρειάζεται επειγόντως.

Sleeping beauty | 5 tips ομορφιάς για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο όμορφη και φρέσκια από ποτέ

The process

#1. Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ. Προσπάθησε, αν αυτό είναι δυνατόν, να μην βαφτείς καθόλου για 2-3 μέρες, έτσι ώστε να αφήσεις το περιθώριο στο δέρμα σου να "αναπνεύσει".

#2. Δώσε σημασία στον καλό καθαρισμό στο σπίτι, δύο φορές την ημέρα, με ή χωρίς κάποιο skincare gadget. Στις διακοπές πολλές γυναίκες τείνουν να τον αμελούν ή να ξεχνιούνται, οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να επανορθώσεις.

#3. Βάλε στη ζωή σου την απολέπιση - αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος τείνουν να το κάνουν να δείχνει θαμπό, κουρασμένο, άτονο και σίγουρα δεν το αφήνουν να απορροφήσει τα συστατικά των κρεμών και ορών που εφαρμόζεις καθημερινά. Προτίμησε τη μηχανική απολέπιση με ένα ήπιο scrub, ενώ αν έχεις πιο ευαίσθητη επιδερμίδα, επιρρεπή σε κοκκινίλες και ερεθισμούς, ρώτα τον δερματολόγο σου για το αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν για χημικό peeling.

#4. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά και τα ρετινοειδή είναι αυτά ακριβώς που χρειάζεσαι για μια αποτελεσματική αποτοξίνωση μετά τις διακοπές. Ένταξε στην πρωινή ρουτίνα σου έναν ορό ή ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C, που έχει αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρά μας και οδηγούν στη γήρανση της επιδερμίδας. Επίσης, η ρετινόλη ενισχύει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου για πιο ελαστικό, λείο δέρμα και μπορεί να εφαρμόζεται στη βραδινή skincare ρουτίνα σου.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Αν τώρα είσαι fan των DIY συνταγών για μάσκες ενυδάτωσης που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι, δες παρακάτω μια πολύ αγαπημένη και αποτελεσματική συνταγή για μάσκα προσώπου, με την οποία θα δεις άμεσα αποτελέσματα:

Για μια μάσκα που θα σου χαρίσει βαθιά θρέψη και ενυδάτωση, θα χρειαστείς:

1 κουταλιά πολτοποιημένης μπανάνας
1 κ.σ. μέλι

Ανάμειξε τα υλικά μεταξύ τους, ανακατεύοντας αρχικά με μια κουτάλα και στη συνέχεια με το μίξερ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Άπλωσε στην επιδερμίδα σου το μείγμα μέχρι να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το πρόσωπο, και άφησέ το να δράσει για 15'. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Perfect base | 4 tips για άψογη εφαρμογή του foundation

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ