Follow us

3 πολύ συχνά skincare λάθη που σε κάνουν να ξοδεύεις χωρίς λόγο χρήματα

Πολλές γυναίκες κάνουν αυτά τα λάθη χωρίς καν να το καταλαβαίνουν.

skincare Istock Photo

Μήπως ξοδεύεις χωρίς λόγο πολλά χρήματα στην ομορφιά σου; Όχι δεν εννοούμε αν αγοράζεις πολυτελή προϊόντα περιποίησης ή αν κάνεις ακριβές θεραπείες, αλλά αν κάνεις ένα από τα παρακάτω τρία συχνά skincare λάθη, που σε κάνουν να ξοδεύεις προϊόν (και χρήματα) τζάμπα:

5 οικονομικές κρέμες ματιών με ρετινόλη που θα "σβήσουν" χρόνια από το βλέμμα σου

3 καθημερινά skincare λάθη που σε κάνουν να ξοδεύεις χρήματα χωρίς λόγο

1. Πλένεις το πρόσωπό σου μετά τις sheet masks

Το έκανε η Kendall Jenner στο βίντεο που παρουσίαζε τη skincare ρουτίνα της, κι ειλικρινά ελπίζουμε να μην το κάνεις κι εσύ. Οι sheet masks είναι εμποτισμένες με ορό, που σημαίνει ότι αν ξεπλένεις το πρόσωπό σου μετά την εφαρμογή τους, κυριολεκτικά πετάς τα χρήματά σου (και πολύτιμο σέρουμ) στο νιπτήρα. Αφού αφαιρέσεις την sheet mask, απλά βοήθησε με ταμποναριστές κινήσεις την επιδερμίδα σου να απορροφήσει τον ορό που έχει μείνει στο πρόσωπό σου.

Director's Note: Θυμήσου ότι οι μόνες μάσκες που πρέπει να ξεπλένεις είναι εκείνες που βρίσκονται σε βαζάκι ή σε σωληνάριο.

Το βρήκαμε | Αυτό είναι το κομψό άρωμα που φοράνε τώρα όλες οι Γαλλίδες

2. Εφαρμόζεις την κρέμα μετά το λάδι προσώπου

Αν εφαρμόσεις την ενυδατική κρέμα μετά το λάδι προσώπου, πετάς τα χρήματά σου κι αυτό γιατί πολύ απλά η κρέμα δεν μπορεί να "διαπεράσει" το έλαιο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και να της προσφέρει τα θρεπτικά συστατικά της.

Director's Note: Θυμήσου πως η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης είναι ορός-ενυδατική κρέμα-λάδι προσώπου.

Αυτά είναι τα 5 χρώματα νυχιών που δείχνουν πάντα classy

3. Ξεχνάς το αντηλιακό

Κάνεις συχνά θεραπείες προσώπου και επενδύεις σε ακριβά αντιγηραντικά προϊόντα, αλλά και πάλι βλέπεις έντονα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σου -τι πάει λάθος; Ό,τι και να κάνεις για να "σταματήσεις" το χρόνο, θα είναι μάταιο αν το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας σου (χειμώνα-καλοκαίρι) δεν είναι η εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Μην ξεχνάς άλλωστε πως η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα.

Αν θέλεις να μάθεις έναν έξτρα λόγο που ίσως ξοδεύεις χωρίς λόγο χρήματα, δες το παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ