Follow us

Οι 10 καλύτερες (και πιο οικονομικές) κρέμες προσώπου που θα ενυδατώσουν ακόμα και τις πιο ξηρές επιδερμίδες

Αυτές οι κρέμες θα γίνουν ο απόλυτος σύμμαχός σου στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Bella Hadid Splash news / Ideal Image

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών και τις πολικές θερμοκρασίες που καλά κρατούν, είναι πιθανό η επιδερμίδα σου να έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Το σκάσιμο, η ξηρότητα, η αίσθηση τραβήγματος καθώς και άλλες ευαισθησίες που μπορεί να εμφανίζεις όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, στα χέρια και στα χείλη, μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά, ενώ η ξηρή ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους δεν ευνοούν καθόλου την κατάσταση.

Δέρμα ξηρό, με αίσθηση τραβήγματος; 5 (σωτήρια) tips για να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις του κρύου στην επιδερμίδα

Είναι γεγονός ότι τον χειμώνα γενικά, αλλά και υπό αυτές τις συνθήκες ειδικά, τα επίπεδα της υγρασίας στην επιδερμίδα μας μειώνονται, με αποτέλεσμα αυτή να χρειάζεται έξτρα θρέψη και ενυδάτωση. Εάν ακολουθείς τις συμβουλές που σου έχουμε δώσει κατά καιρούς στο Miss Bloom, θα έχεις ήδη υιοθετήσει μερικές συνήθειες που ωφελούν πολύ την επιδερμίδα σου στο κρύο. Μάσκες προσώπου, πλούσιες υφές στις κρέμες, αποφυγή ζεστού ή καυτού νερού στον καθαρισμό και στο ντουζ, εντατική ενυδάτωση των χειλιών είναι μερικά μόνο από τα tips που οφείλεις να ακολουθείς πιστά αν θες πλήρως ενυδατωμένη και υγιή επιδερμίδα και βελούδινα χείλη.

Οι σούπερ ενυδατικές κρέμες χεριών που δεν πρέπει να λείπουν απ' την τσάντα σου φέτος

Τι γίνεται όμως με τις κρέμες που πρέπει να εφαρμόζεις καθημερινά; Όπως προείπαμε, καλό είναι να προτιμάς πιο κρεμώδεις φόρμουλες για τις ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείς και όχι τόσο υδαρείς ή τζελ υφές, που είναι τέλειες για το καλοκαίρι αλλά δεν λειτουργούν το ίδιο καλά τον χειμώνα. Το ίδιο ισχύει ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, αφού ενδέχεται οι ανάγκες της να αλλάζουν υπό συνθήκες πολικού κρύου, και να γίνεται πιο "κανονική" ή "μικτή", πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα θα εμφανίζει ξηρότητα ή ξεφλούδισμα.

Η σωστή φροντίδα για απαλά και λεία χείλη ακόμα κι όταν κάνει κρύο

Δες παρακάτω 10 ενυδατικές κρέμες - βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα:

Crème Fraîche De Beaute, Nuxe

Crème Fraîche De Beaute, Nuxe

Κρέμα πλούσιας υφής για ξηρή επιδερμίδα που ενισχύει την ενυδάτωση για 48 ώρες, θρέφει, ανακουφίζει το δέρμα και δίνει μία υγιή λάμψη.

Moisturizing Cream For Dry To Very Dry Skin, CeraVe

Moisturizing Cream For Dry To Very Dry Skin, CeraVe

Η CeraVe Moisturising Cream, ενυδατώνει αποτελεσματικά την πολύ ξηρή και με τάση ατοπίας επιδερμίδα και βοηθά στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού. 
Κύρια συστατικά της τα Ceramides που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία και αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού καθώς και το υαλουρονικό οξύ που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας.

Bepanthol Derma Επανορθωτική Νυκτός για Ξηρό Και Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Bepanthol Derma Επανορθωτική Νυκτός για Ξηρό Και Ευαίσθητο Δέρμα, Bepanthol

Η Bepanthol® Derma Κρέμα Προσώπου Νυκτός περιέχει υψηλά επίπεδα φυσικών λιπιδίων για να προσφέρει στο ξηρό δέρμα ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και να συμβάλλει στην πρόληψη της μελλοντικής επανεμφάνισης της ξηρότητας. 

Cicaplast Baume B5+, La Roche- Posay

Cicaplast Baume B5+, La Roche- Posay

Από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της σειράς αλλά και του skincare γενικότερα, αυτό το balm επαναφέρει άμεσα τη ζωτικότητα σε ερεθισμένο, τραχύ, κατεστραμμένο ή σκασμένο δέρμα.

Xémose Face Cream, Uriage

Xémose Face Cream, Uriage

Θρεπτική κρέμα για πολύ ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα που ξεφλουδίζει στο κρύο.

La Lait-crème Concentré, Embryolisse

La Lait-crème Concentré, Embryolisse

Αυτή η κρέμα ενυδάτωσης και θρέψης φροντίζει το ξηρό έως πολύ ξηρό δέρμα, το κάνει πιο όμορφο και το ενυδατώνει εντατικά. Παράλληλα υποστηρίζει τον φυσικό επιδερμικό φραγμό του δέρματος, προάγει την κυτταρική ανανέωση και ανακουφίζει από την ανεπιθύμητη αίσθηση τραβήγματος και τον σχηματισμό λεπτών γραμμών που οφείλονται στην αφυδάτωση.

Moisturizing 24H, Frezyderm

Moisturizing 24H, Frezyderm

Πολύ απαλή και δροσερή κρέμα για το πρόσωπο και το λαιμό, με σύνθεση εμπλουτισμένη με 3 φυτικά εκχυλίσματα και κεραμίδια ώστε να προσφέρει παρατεταμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα και ενίσχυση του κολλαγόνου και της ζωτικότητας του δέρματος.
Παράλληλα, προστατεύει το DNA του δέρματος, προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.

Revitalift Filler Ενυδατική Κρέμα Νύχτας, L'Oréal Paris

Revitalift Filler Ενυδατική Κρέμα Νύχτας, L'Oréal Paris

Eμπλουτισμένη με υψηλή συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος, η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες και αναπληρώνει τον χαμένο όγκο της επιδερμίδας, αυτή η κρέμα προσώπου νυκτός γεμίζει τις ρυτίδες και επαναφέρει τον όγκο της επιδερμίδας του προσώπου, ενώ παράλληλα χαρίζει στην επιδερμίδα όλη τη χαμένη υγρασία.

Hyaluron Activ B3 24ωρη Κρέμα Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ, Avène

Hyaluron Activ B3 24ωρη Κρέμα Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ, Avène

Η κρέμα κυτταρικής ανανέωσης είναι συμπυκνωμένη σε υαλουρονικό οξύ και νιασιναμίδη, τα οποία διεγείρουν τα κύτταρα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Το δέρμα ανανεώνεται: είναι πιο σφριγηλό, πιο λαμπερό και οι ρυτίδες διορθώνονται. Η βελούδινη υφή της χαρίζει άνεση στο δέρμα.

Hydraskin Rich Cream, Darphin

Hydraskin Rich Cream, Darphin

Πλούσια ενυδατική κρέμα που ξεδιψά το αφυδατωμένο δέρμα αναπληρώνοντας την υγρασία του, ενώ παράλληλα απαλύνει, ανακουφίζει και ανανεώνει την ανθεκτικότητά του. Το δέρμα βρίσκει την φυσική του ελαστικότητα και λάμψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ