Follow us

Serum αντί για highlighter, κραγιόν αντί για ρουζ και όλες οι (διπλές) χρήσεις που μπορούν να έχουν τα καλλυντικά σου

Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ μπορούν να έχουν κι άλλες χρήσεις - μην αφήσεις κανένα ανεκμετάλλευτο.

hair Splash News / Ideal Image

Οι πιο πρόσφατες τάσεις στο skincare, στο haircare καθώς και στο μακιγιάζ, θέλουν να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ γίνεται, για διάφορους λόγους. Αυτός ο μινιμαλισμός ως προς την καταναλωτικότητα και τη (φειδωλή) χρήση προϊόντων έχει οφέλη όχι μόνο στο δέρμα και στην τσέπη σου, αλλά και στο περιβάλλον, με τις sustainable πρακτικές πάσης φύσεως να κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Gen Z επιλέγει συνειδητά να απέχει από τον άκρατο καταναλωτισμό, ενώ τα διάφορα βιντεάκια στο TikTok αποδεικνύουν ότι τα νεότερα κορίτσια (ξανα)χρησιμοποιούν με διάφορους, πολύ έξυπνους τρόπους όλα τα προϊόντα που ήδη διαθέτουν.

Συγκεντρώνοντας τις δικές τους λύσεις αλλά και βασισμένες στη δική μας εμπειρία από τα καλλυντικά, σού δίνουμε μερικές ιδέες για τις εναλλακτικές χρήσεις που μπορεί να έχει το κραγιόν σου, το (παλιό) βουρτσάκι της μάσκαρα, το conditioner, η μπάρα σαπουνιού και πολλά πολλά ακόμη.

3 απλές συνήθειες που βοηθούν τις Σκανδιναβές να έχουν λαμπερή επιδερμίδα "σαν μωρού"

#1. Serum αντί για highlighter

Σου τελείωσε το highlighter ή δεν έχεις καν στο νεσεσέρ σου; Μην ανησυχείς, καθώς το serum που μάλλον ήδη διαθέτεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για να χαρίσεις λάμψεις στο πρόσωπό σου, αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ. Μάλιστα, προτείνεται πολλές φορές και ως η βέλτιστη εναλλακτική, καθώς χαρίζει μια πιο φυσική λάμψη και αυτό το dewy αποτέλεσμα που είναι τόσο μεγάλη τάση τώρα.

Note: Τα ίδια αποτελέσματα μπορείς να πετύχεις και με ένα face oil.

#2. Κραγιόν αντί για ρουζ ή / και σκιά

Χρησιμοποίησε το ενυδατικό κραγιόν σου για να απλώσεις λίγο χρώμα σε μήλα, ζυγωματικά και βλέφαρα. Έτσι, θα πετύχεις μέσα σε 3' μια από τις πιο δυνατές τάσεις μακιγιάζ των τελευταίων σεζόν, που δεν είναι άλλη από το μονοχρωματικό makeup look. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου 3 διαφορετικά προϊόντα μακιγιάζ για να το ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού αρκεί ένα και μόνο κραγιόν.

Τα 10 καλύτερα κρεμώδη και υγρά ρουζ που θα σε κάνουν να δείχνεις - κυριολεκτικά - 20 χρονών

#3. Lip gloss για λάμψη

Μια παραλλαγή των παραπάνω, αφού ένα διάφανο gloss μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει λάμψη και γυαλάδα παντού, από τα χείλη και την επιδερμίδα, μέχρι ακόμα και τα μάτια. Το αγαπημένο μας προϊόν!

Glossy Lids | Η νέα τάση στο μακιγιάζ ματιών για πιο ανάλαφρο, νεανικό look στο πρόσωπο

#4. Ενυδατικό balm για χείλη, πρόσωπο, σώμα

Είναι πολύ πιθανό να διαθέτεις ήδη στο νεσεσέρ σου κάποιο balm που χρησιμεύει τόσο για ενυδάτωση των χειλιών όσο και της ξηρής επιδερμίδας στο σώμα και στο πρόσωπο. Έχε το πάντα μαζί σου για παν ενδεχόμενο.

5 βελούδινα, πολυχρηστικά balms για υπέροχη λάμψη και ενυδάτωση σε πρόσωπο και σώμα

#5. Μην πετάς το βουρτσάκι της παλιάς σου μάσκαρα

Ξαναχρησιμοποίησέ το για να χτενίζεις τα φρύδια σου και να τα κρατάς πάντοτε σε φόρμα. Εξυπακούεται ότι θα το έχεις καθαρίσει πρώτα πολύ καλά και θα έχεις αφαιρέσει και το παραμικρό υπόλειμμα χρώματος. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καθαρό αυτό βουρτσάκι και μια μπάρα σαπουνιού για να μιμηθείς το "soap brow effect" που θα δώσει ένα fluffy φινίρισμα στα φρύδια σου. Δες περισσότερα για τη συγκεκριμένη τεχνική εδώ.

#6. Conditioner στο ξύρισμα

Αν ξυρίζεις τα πόδια σου αλλά έχεις ξεμείνει από αφρό ξυρίσματος, χρησιμοποίησε το conditioner των μαλλιών σου, που θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά. Μαλακώνει το δέρμα και τις τρίχες, βοηθά το ξυραφάκι να γλιστράει καλύτερα (και άρα να μην δημιουργούνται τριβές που προκαλούν ερεθισμούς και κοψίματα) και, το σημαντικότερο, αφήνει μια μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη πιο απαλή από ποτέ.

6 multitasking προϊόντα για τα μαλλιά που θα σου λύσουν τα χέρια

#7. Η οδοντόβουρτσα

Η παλιά σου οδοντόβουρτσα μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις: μπορείς να κάνεις ήπιο scrub με αυτή στα χείλη σου, περνώντας την απαλά πάνω από αυτά για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για να τιθασεύσεις τα τουφάκια που πετάνε ή φριζάρουν, ιδίως όταν θες να κάνεις κάποιο sleek χτένισμα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την ψεκάσεις με λακ ή κάποιο σπρέι φιξαρίσματος και να περάσεις με αυτή τις ρίζες, χτενίζοντας απαλά τα μαλλιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ