Follow us

Kαλεσμένη σε γάμο | 5 λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή σου

Το Νο.5 είναι και το πιο σημαντικό.

καλεσμένη σε γάμο Splash News/Ideal Image

Η wedding season είναι μόλις στην αρχή της κι αυτό σημαίνει ότι σίγουρα έχεις αρχίσει να προετοιμάζεις τις εμφανίσεις σου για τους επερχόμενους γάμους συγγενών και φίλων. Μπορεί όλα τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω στη νύφη, ωστόσο κι εσύ ως καλεσμένη σε γάμο θα πρέπει να προσέξεις το look σου έτσι ώστε να τιμήσεις το ζευγάρι και -ας μη γελιόμαστε- να βγάλεις άψογες φωτογραφίες. Μήπως όμως πέφτεις κι εσύ στην παγίδα και κάνεις τα παρακάτω πέντε λάθη ομορφιάς;

Καλεσμένη σε γάμο | Τα χτενίσματα για μακριά μαλλιά που επιλέγουν ξανά και ξανά οι Ελληνίδες celebrities

Καλεσμένη σε γάμο | Τα 5 πιο συχνά λάθη ομορφιάς

1. Υπερβάλλεις με τη λακ

Το ξέρουμε ότι θέλεις το updo ή οι μπούκλες σου να μείνουν αναλλοίωτα όλο το βράδυ, αλλά ψεκάζοντας υπερβολική ποσότητα λακ, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν "κοκαλωμένα". Μερικές φορές άλλωστε αυτό που χρειάζεται το χτένισμά σου για να δείχνει όμορφο δεν είναι απαραίτητα κράτημα, αλλά ένα σπρέι για όγκο στις ρίζες ή ένα έλαιο για αποφυγή του φριζαρίσματος.

Director's Tip: Για μεγαλύτερη σταθερότητα στο updo σου, ψέκασε τα τσιμπιδάκια με λακ πριν τα βάλεις στα μαλλιά σου.

2. Δεν επιλέγεις long lasting προϊόντα μακιγιάζ

Αν σκεφτείς την ώρα που περιμένεις στην εκκλησία μέχρι να έρθει η νύφη, το μυστήριο, το cocktail hour, το δείπνο και το γλέντι, στην ουσία ένας γάμος διαρκεί από 5 μέχρι 8+ ώρες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν το μακιγιάζ σου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για "σκληρή δουλειά".

Η μουτζουρωμένη μάσκαρα κάτω από τα μάτια, το ξεθωριασμένο κραγιόν και η ανομοιόμορφη επιδερμίδα δεν δείχνουν όμορφα σε κανέναν. Επίλεξε λοιπόν ένα long lasting foundation, μια αδιάβροχη μάσκαρα κι ένα ανεξίτηλο κραγιόν, που θα αντέξουν τις ώρες αναμονής κάτω από τον καυτό ήλιο, τον ξέφρενο χορό στο γλέντι, αλλά και τη διαρκή κατανάλωση φαγητού και ποτού.

Director's Τip: Για να διαρκέσει το μακιγιάζ σου για ακόμα περισσότερη ώρα, ολοκλήρωσε το look σου με ένα setting spray.

3. Δεν είσαι καλά προετοιμασμένη

Καλή η vague και το κόκκινο κραγιόν, αλλά στο τέλος της μέρας θα πρέπει να πέρασεις καλά "μέσα" στο beauty look σου. Σκέψου λοιπόν το worst case σενάριο και προετοίμασε ένα mini survival kit για την τσάντα σου με όλα όσα θα χρειαστείς αν τα μαλλιά σου φριζάρουν, αν τα χείλη σου αφυδατωθούν από το κραγιόν κι αν η επιδαρμίδα σου αρχίζει να γυαλίζει λόγω της ζέστης. Τα must-have του νεσεσέρ σου είναι σίγουρα μία mini λακ, το κραγιόν σου, μια πούδρα, ένα lip balm και φυσικά τσιμπιδάκια και λαστιχάκια μαλλιών για όταν θελήσεις να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά μετά από ώρες χορού.

Θα γίνεις κουμπάρα; Δες τι χτενίσματα έκαναν οι πιο κομψές Ελληνίδες celebrities και πάρε ιδέες

4. Κάνεις (αχρείαστους) πειραματισμούς

Η μέρα που ετοιμάζεσαι να πας καλεσμένη σε γάμο δεν είναι η κατάλληλη για να δοκιμάσεις εκείνο το χτένισμα που σου "πέταξε" το TikTok πριν μερικές μέρες ή εκείνο το foundation που σου έφερε δώρο η αδερφή σου. Μπορεί όλα να πάνε εξαιρετικά, μπορεί όμως και να καταλήξεις με μπλεγμένα μαλλιά και λιπαρή, πορτοκαλί επιδερμίδα. Θέλεις να το ρισκάρεις τη μέρα που θα βγάλεις τόσες φωτογραφίες; Άφησε τους πειραματισμούς για μία άλλη, πιο χαλαρή μέρα.

5. Πέφτεις στην "παγίδα του γάμου"

Κάτι μας πιάνει όλες όταν έχουμε να πάμε σε γάμο κι από εκεί που το μακιγιάζ και το χτένισμά μας κάθε μέρα είναι στο 1, θέλουμε να το πάμε στο 100. Το ότι πρόκειται για μία επίσημη περίσταση δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις απαραίτητα το πιο extreme eye look, να φορέσεις το πιο έντονο κραγιόν και να κάνεις το πιο grande χτένισμα. Δεν αποκλείεται έτσι η εμφάνισή σου να δείχνει τελικά υπερβολική ή ακόμα και να κατηγορηθείς από τα "πηγαδάκια" ότι προσπαθείς να επισκιάσεις τη νύφη.

Για μια κομψή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή εμφάνιση, κάνε μικρές αλλαγές στο καθημερινό beauty look σου για να το κάνεις να δείχνεις πιο βραδινό. Ένα κόκκινο κραγιόν, λίγο highlighter κι ένα πιο sleek ή voluminous χτένισμα είναι αρκετά για μια show-stopping εμφάνιση.

Καλεσμένη σε γάμο | Τα χτενίσματα που επέλεξαν οι Ελληνίδες celebrities στους γάμους του Σαββατοκύριακου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ