Follow us

3 SOS skincare tips για την πιο λαμπερή επιδερμίδα φέτος στο ρεβεγιόν

Ξεκίνα από τώρα την περιποίηση ώστε να είσαι η πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού σου στις γιορτές.

skin Splash News / Ideal Image

Λαμπερή εμφάνιση χωρίς περιποιημένη επιδερμίδα δεν υφίσταται. Κι αυτό γιατί όσο προσεγμένο μακιγιάζ ή/και χτένισμα κι αν κάνεις, αν το δέρμα σου είναι θαμπό και αφυδατωμένο, μπορεί μέχρι και να καταστρέψει όλο το look. Για την ακρίβεια μάλιστα, το μακιγιάζ μάλλον δεν θα στρώνει καλά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα έχεις το glowy αποτέλεσμα που επιδιώκεις.

Τι πρέπει να κάνεις γι΄αυτό; Να ξεκινήσεις από τώρα την εντατική περιποίηση, ώστε να δεις σύντομα τα αποτελέσματα και να είσαι η πιο λαμπερή εκδοχή του εαυτού σου στις γιορτές.

Party - ready | Οι προτάσεις των Ελληνίδων celebrities για ένα festive (και πολυτελές) makeup look

Δες 3 skincare tips που καλό είναι να ξεκινήσεις από τώρα (και, ιδανικά, να συνεχίσεις για πάντα) για το πιο λαμπερό αποτέλεσμα:

#1. Κάνε βαθύ καθαρισμό με ατμό

Το καλό ντεμακιγιάζ (ιδανικά double cleansing) και ο καθημερινός καθαρισμός του προσώπου είναι απαραίτητα για μια καθαρή επιδερμίδα, όμως δεν αρκούν από μόνα τους (πάντα). Ιδίως αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, καλό είναι να βάλεις στη ζωή σου τον καθαρισμό με ατμό που γίνεται στο ιατρείο, και να τον επαναλαμβάνεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (ή και δύο, αν τον χρειάζεσαι). Ο καθαρισμός που θα σου κάνει ο δερματολόγος είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός από τις πρακτικές που ακολουθούμε στο σπίτι, αφού ο ατμός που χρησιμοποιεί διαστέλλει τους πόρους με αποτέλεσμα να μπορεί πιο εύκολα να αφαιρεθεί το εγκλωβισμένο σε αυτούς σμήγμα. Παράλληλα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξαφανίσεις και τα μαύρα στίγματα, αν έχεις.

Note: Μην επιχειρήσεις να τον κάνεις μόνη σου στο σπίτι - καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται μόνο από δερματολόγο.

#2. Εμπιστεύσου τον δερματολόγο σου

Υπάρχουν διάφορα face treatments και facials που μπορείς να κάνεις στο ιατρείο (δερμοαπόξεση με διαμάντι, μεσοθεραπεία, dermaroller, χημικά peelings) και που θα σου προσφέρουν απίθανη λάμψη και ενυδάτωση. Προτείνουμε να εμπιστευτείς τον δερματολόγο σου και να συζητήσεις μαζί του όλες τις ανάγκες που έχεις καθώς και τι αναμένεις από μια θεραπεία, ώστε να καταλήξετε από κοινού στο τι σου ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα φυσικά με το budget σου. Ο δερματολόγος είναι άλλωστε και ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τι χρειάζεσαι πραγματικά.

#3. Face masks / χημικό peeling στο σπίτι

Αν πάλι δεν θες να καταφύγεις στις λύσεις του ιατρείου, ή θες να συνδυάσεις τις θεραπείες του δερματολόγου με συγκεκριμένη περιποίηση στο σπίτι, η καλύτερη λύση είναι οι face masks που μπορείς να εφαρμόζεις μόνη σου όταν χαλαρώνεις. Βάλε στο πρόγραμμα να κάνεις δύο με τρεις μάσκες προσώπου τη βδομάδα, είτε για ενυδάτωση είτε για αποτοξίνωση και λάμψη, είτε για καθαρισμό. Υπάρχουν άπειρες μάσκες που μπορείς να βρεις στην αγορά για κάθε ανάγκη και τύπο επιδερμίδας, ενώ είναι πολύ οικονομικές προσφέροντας τέλεια αποτελέσματα.

Παράλληλα με τις μάσκες, και εφόσον προτιμάς να αποφύγεις το ιατρείο, προτείνουμε να βάλεις στην καθημερινή περιποίηση και τα χημικά peelings, που γίνονται με ορούς που περιέχουν οξέα. Φυσικά, η αποτελεσματικότητά τους είναι μειωμένη σε σχέση με τα εξειδικευμένα peelings που κάνει ο γιατρός, μιας και περιέχουν μικρότερες συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών, όμως φέρνουν αποτέλεσμα - και με ασφάλεια.

Θέλεις λεία επιδερμίδα γεμάτη λάμψη; Τα καλύτερα serums με οξέα για χημική απολέπιση στο σπίτι

Tip: Τις μάσκες προσώπου θα βρεις σε δύο μορφές: κρεμώδεις και sheet masks. Και οι δύο είναι το ίδιο αποτελεσματικές - προτείνουμε να τις δοκιμάσεις όλες ώστε να καταλήξεις σε εκείνες που σε βολεύουν περισσότερο.

6 sheet masks για ενυδάτωση και λάμψη που θα αγόραζε και μια beauty editor

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ