Follow us

3 απλές συνήθειες που θα σου εξασφαλίσουν δυνατά και υπέροχα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου

Όσα πρέπει να προσέξεις αν θες λαμπερά μαλλιά όλο υγεία.

hair Splash News / Ideal Image

Τα όμορφα και περιποιημένα μαλλιά στην καθημερινότητα είναι ένα όνειρο απατηλό... ή μήπως όχι; Είναι αλήθεια ότι για να έχεις πάντοτε άψογα μαλλιά που να δείχνουν σαν να έχεις μόλις βγει από το κομμωτήριο, πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες. Αλλά δεν μιλάμε για κάτι πολύ περίπλοκο, στο οποίο πρέπει να επενδύσεις άπειρο χρόνο και κόπο - αρκούν μερικές (πολύ εύκολες είναι η αλήθεια) συνήθειες, που καλό είναι να υιοθετήσεις τώρα και για πάντα, αν θες υγιή και δυνατά μαλλιά.

Το #1 tip για να ξυπνάς κάθε μέρα με ονειρεμένα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου

Στην ουσία, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην αμελείς την επαρκή και εντατική περιποίηση των μαλλιών σου - όπως ακριβώς (ελπίζουμε ότι) κάνεις και με την επιδερμίδα σου. Έτσι...

#1. Καλό είναι να μην ξεχνάς ποτέ το conditioner

Το conditioner δεν είναι απαραίτητο μόνο για την ενυδάτωση των μαλλιών μετά το λούσιμο, αλλά και για την προστασία της τρίχας. Όταν λούζουμε τα μαλλιά μας, το σαμπουάν αφαιρεί τους ρύπους και όλα τα υπολείμματα προϊόντων από την τρίχα, αλλά παράλληλα απομακρύνει και τα φυσικά λιπίδιά της που την κρατούν ενυδατωμένη. Ταυτόχρονα, ανοίγει τα λέπια της, κάνοντάς την αδύναμη, ευαίσθητη, με τραχιά, ξηρή όψη και υφή, καθώς και επιρρεπή σε σπασίματα. Σε αυτό το σημείο μπαίνει το conditioner, αφού βοηθά να κλείσουν τα λέπια της ενώ κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και λεία.

Τα 5 top χρώματα μαλλιών του '24 για ένα φρέσκο, νεανικό look

#2. Μην τρίβεις τα μαλλιά σου στην πετσέτα για να στεγνώσουν

Τα μαλλιά είναι ακόμα πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα, και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα τρίψεις με μανία με πετσέτα, προσπαθώντας να τα στεγνώσεις. Τα λέπια της είναι ακόμα ανοιχτά (όπως είπαμε και παραπάνω), οπότε είναι πολύ πιθανό ακόμα και να προκαλέσεις σπασίματα ή να ταλαιπωρήσεις τόσο τα μαλλιά, που όταν στεγνώσουν θα δείχνουν ξηρά, αφυδατωμένα, χωρίς λάμψη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στραγγίξεις απαλά τα μαλλιά μετά το λούσιμο ώστε να φύγουν τα πολλά νερά κι έπειτα να τα τυλίξεις με μια πετσέτα με μικροΐνες, μέχρι να απορροφηθούν και οι τελευταίες σταγόνες.

#3. Απόφυγε τα πολύ σφιχτά χτενίσματα

Οι πολύ σφιχτές, ψηλές αλογοουρές και κότσοι που τραβούν την τρίχα είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις σύμφωνα με την ίδια, ιδίως όταν επαναλαμβάνονται συχνά στην καθημερινότητά σου. Κι αυτό γιατί το σφίξιμο μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον θύλακα της τρίχας που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει, σταδιακά, σε αλωπεκία (απώλεια ή αραίωση μαλλιών). Η δερματολόγος προτείνει είτε να αραιώσεις τα συγκεκριμένα χτενίσματα είτε να προτιμάς πιο χαλαρές αλογοουρές και κότσους.

Αν τηρήσεις όλα τα παραπάνω, η τρίχα θα ενδυναμωθεί με αποτέλεσμα τη συνολικότερη υγεία και λάμψη στα μαλλιά σου. Κι αυτό ακριβώς αποτελεί τη βάση για τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά χτενίσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ