Follow us

Ταλαιπωρημένες φτέρνες | Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

feet iStock

Είναι αλήθεια ότι, όπως τα υπόλοιπα μέρη του σώματος χρειάζονται ενυδάτωση χειμώνα-καλοκαίρι, έτσι και οι φτέρνες απαιτούν ανάλογη προσοχή και φροντίδα όλο τον χρόνο. "Προσέχουμε για να έχουμε", λέει το γνωστό ρητό - και ισχύει ιδιαίτερα για τα πέλματά μας.

Μάλιστα, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσεις από τώρα τη φροντίδα τους, αν δεν έχεις ξεκινήσει ακόμα, ώστε να είσαι πανέτοιμη το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Baby soft hands | Τα 5 καλύτερα scrubs για μεταξένια απαλότητα στα χέρια

Τι πρέπει να κάνεις για πιο λεία, μεταξένια πέλματα:

#1. Το ποδόλουτρο με χλιαρό ή ζεστό νερό (ανάλογα τις προτιμήσεις), σε λεκάνη γεμάτη με άλατα μπάνιου είναι must, αφού έτσι θα ενυδατώσεις και θα αναζωογονήσεις το δέρμα ενώ παράλληλα θα το αρωματίσεις διακριτικά.

#2. Συνέχισε κάνοντας απολέπιση με την ειδική ράσπα περιποίησης ποδιών, τρίβοντας με μέτρια δύναμη τις φτέρνες σου. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο scrub αφού η ράσπα κάνει τέλεια δουλειά και μόνη της, ενώ υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού αν συνδυάσεις ράσπα και scrub (μαζί με έντονη πίεση στο τρίψιμο).

#3. Σειρά έχει η αγαπημένη σου ενυδατική ή κάποιο balm / butter σώματος. Οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν για το σώμα είναι ok, όμως αν έχεις κάποια ειδική κρέμα για τα πόδια, ακόμα καλύτερα.

Δες εδώ μερικές από τις καλύτερες κρέμες ποδιών.

Προαιρετικά, μπορείς να εφαρμόσεις πάνω από την ενυδατική σου μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία θα "κλειδώσει" την υγρασία που έχεις δημιουργήσει με την ενυδατική. Επιπλέον, αν φορέσεις βαμβακερές κάλτσες και μείνεις έτσι για λίγες ώρες, τα προϊόντα που έχεις βάλει θα απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από την επιδερμίδα σου, η οποία θα γίνει σούπερ απαλή και λεία.

Τι είναι το "slugging manicure" που δοκιμάζουν τελευταία όλες οι skincare gurus;

Δες και το παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ