Follow us

Γνώριζες ότι η ρετινόλη πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρώμα για να είναι αποτελεσματική; Δες τι λένε οι ειδικοί

Κι όμως, το χρώμα στα ρετινοειδή παίζει ρόλο.

young skin iStock

Η ρετινόλη (και όλα τα παράγωγά της) αποτελεί ένα από τα πιο δραστικά συστατικά αντιγήρανσης, με άμεσες θετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα. Γι' αυτό άλλωστε έχει γίνει τόσο viral τα τελευταία χρόνια, ενώ τη χρησιμοποιούν ακόμα και γυναίκες κάτω των 25 ετών - για λόγους πρόληψης. Ήξερες ωστόσο ότι ένα δείγμα αποτελεσματικότητάς της συνιστά (και) το χρώμα της;

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι κρέμες ή οι οροί με ρετινόλη (ή ρετινάλη) πρέπει να έχουν κίτρινο χρώμα και ότι αυτό το στοιχείο αποδεικνύει ότι η βιταμίνη Α περιέχεται στην πιο αγνή, "καθαρή" μορφή της. Αν τώρα είναι λευκό, συχνά αυτό είναι μια ένδειξη των εξής:

Ρετινοειδή και το καλοκαίρι; Αυτόν τον ορό με βιταμίνη Α μπορείς να τον χρησιμοποιείς όλο τον χρόνο

- η ρετινόλη είναι ενθυλακωμένη σε μικροκάψουλες για να παραμείνει σταθερή και να μην οξειδωθεί από τον αέρα, στο πέρασμα του χρόνου - μιας και είναι εξαιρετικά ασταθές στοιχείο, όπως και η βιταμίνη C

- η ρετινόλη δεν είναι το μόνο στοιχείο που περιέχει η κρέμα ή ο ορός σου αλλά έχει αναμειχθεί και με άλλα συστατικά - άρα δεν είναι "pure"

- η κρέμα περιέχει μεν ρετινόλη αλλά σε πολύ πολύ μικρό ποσοστό περιεκτικότητας

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Στον αντίποδα, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το κίτρινο χρώμα δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι πιο αποτελεσματική ή πιο "αγνή". Απλά δείχνει ότι δεν έχουν προστεθεί σταθεροποιητές στη σύνθεσή της, που μπορούν με τη σειρά τους να προκαλέσουν ερεθισμούς ή οξείδωση όταν εκτεθούν στο φως. Πράγματι, οι πιο υψηλές συγκεντρώσεις ρετινόλης δίνουν κίτρινο χρώμα στη σύνθεσή της, αλλά πολύ συχνά δεν θα γίνουν "ανεκτές" από τα περισσότερα δέρματα. Γι' αυτό άλλωστε έχουν εφευρεθεί μέθοδοι όπως το "retinol sandwich", ώστε να μυήσεις εύκολα μια ευαίσθητη επιδερμίδα στη χρήση της ρετινόλης.

Ρυτίδες έκφρασης και γραμμές αφυδάτωσης | 6 σέρουμ προσώπου για να τις "εξαφανίσεις"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ