Πώς θα σε επηρεάσει η μερική έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω στις 16 Ιουλίου;

Είναι μια ισχυρή και συγκρουσιακή έκλειψη με βίαιες και έντονες αντιδράσεις και εκρήξεις

μερική έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω

Τα γεγονότα της Ηλιακής έκλειψης στις 2 Ιουλίου συνεχίζονται. Αυτή η Σεληνιακή έκλειψη, στην 24η μοίρα του Αιγόκερου, κάνει σύνοδο με Πλούτωνα και με Κρόνο. Η σκληρότητα, η απαισιοδοξία, η ψυχρότητα, η ζήλια, η εριστική διάθεση, η επιθετικότητα κυριαρχούν. Οι εσωτερικές αλλά και οι ψυχολογικές συγκρούσεις που θα προκύψουν μέσα από μοιραία γεγονότα θα είναι έντονες.

Ο Κρόνος, ο κυβερνήτης της έκλειψης, είναι παντοδύναμος μεν στον Αιγόκερω αλλά ανάδρομος και κοντά στον αστεροειδή Vega (φιλοδοξία και τυχοδιωκτισμός). Η αντίθεση που σχηματίζει με την Αφροδίτη στον Καρκίνο φέρνει δυσκολίες και περιορισμούς σε αισθηματικά και οικονομικά θέματα, φέρνει μοναξιά και θλίψη. Ξεκινά μια περίοδος δοκιμασίας που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στη διάλυση σχέσεων ή στην απομάκρυνση προσώπων και καταστάσεων. Είναι δύσκολο να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη.

Δημιουργείται μια απόσταση που μπορεί και να προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες. Επηρεάζονται επίσης οι διπλωματικές σχέσεις αλλά το εξάγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα σώζει την κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως μέσα από διαφωνίες θα προκύψει κάτι καλό. Μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα αλλά με σκληρή δουλειά και ρεαλιστική προσέγγιση.

Επηρεάζονται σημαντικά η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, τα δημόσια πρόσωπα, το κράτος αλλά και οι ηγέτες, τα ανώτερα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση στο κράτος. Μια σημαντική προσωπικότητα για τον τόπο μπορεί να φύγει από τη ζωή. Είναι μια ισχυρή και συγκρουσιακή έκλειψη με βίαιες και έντονες αντιδράσεις και εκρήξεις, καταναγκαστική συμπεριφορά και παιχνίδια εξουσίας που θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη κρίση.

Ερωτικά Ιουλίου 2019 | Πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις αυτόν το μήνα;

Ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα από 7 – 18 Ιουλίου | Πώς επηρεάζει κάθε ζώδιο;

Ζώδια Ιούλιος 2019 | Οι μηνιαίες προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Άρης στον Λέοντα από 2 Ιουλίου έως 18 Αυγούστου | Πώς θα σε επηρεάσει;

Σελήνη /Κρόνος/Πλούτωνας φέρνουν ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική πραγματικότητα που συνδέονται με την εξωτερική πολιτική, τα σύνορα, το εμπόριο, τη θρησκεία, το μεταναστευτικό, τις θαλάσσιες μεταφορές και επικοινωνίες. Η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να διαχειριστεί σημαντικά θέματα. Φήμες ανθρώπων θα καταστραφούν. Τα συναισθήματα θα είναι έντονα και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία στις σχέσεις. Γίνεται τώρα ένα ξεκαθάρισμα και τα αποτελέσματά του θα τα δούμε στην έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου στο τέλος της χρονιάς. Πολλά μυστικά και κακές συμπεριφορές έρχονται στην επιφάνεια, θα υπάρχουν αναταραχές, γεωφυσικές διαταραχές και ακραία φαινόμενα.

Με τη Σεληνιακή έκλειψη μας κατακλύζουν πολύ βαθιά συναισθήματα και στενάχωρα περιστατικά. Μια σχέση ή ένα γεγονός, θαμμένα στο υποσυνείδητο, μπορεί να ανασυρθούν στη μνήμη μας. Κυριαρχούν οι εμμονές και σοβαρά προβλήματα στη συμπεριφορά μας αφού πάθη, ζήλιες, ανασφάλειες, καταπίεση, ξεσπάσματα βγαίνουν στην επιφάνεια. Σελήνη/Πλούτωνας είναι δείκτης συναισθηματικών εκρήξεων, εντάσεων, με μεταβολές στην ψυχική μας ισορροπία, μετασχηματισμός καταστάσεων μέσω εκρήξεων.

Οι άνθρωποι μπορεί να εκφράζονται υπερβολικά και αυθόρμητα. Η αντίθεση Ήλιου/Πλούτωνα μπορεί να φέρει κρίσιμα γεγονότα ή κρίση σε σχέσεις. Αυτό σημαίνει αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, κατάχρηση εξουσίας, κατασκοπία. Μπορούμε να το συνδέσουμε με επιβολή εξουσίας με βίαιο τρόπο, με απώλειες, με μεγάλο κίνδυνο και ισχυρές δοκιμασίες, με πυρηνικά. Ενεργοποιούνται καταστροφές μεγάλης κλίμακας.

Όσοι αρνούνται τις αλλαγές θα βρεθούν μπροστά σε μια πρόκληση. Μακριά από εγωισμό και εκδίκηση. Κυριαρχούν καταθλιπτικές, αυτο-υποτιμητικές τάσεις που βρίσκουν διέξοδο μέσα από μη ελεγχόμενες συμπεριφορές. Αποκαλύψεις οδηγούν στο τέλος των ψευδαισθήσεων και σε μια νέα αρχή. Ήλιος/Πλούτωνας είναι πυρκαγιά, ανάφλεξη, δικτατορία, καταστροφή και αναμόρφωση, ο αγώνας για δύναμη και εξουσία.

Η Σεληνιακή έκλειψη είναι κρίσιμη για τον κόσμο αλλά και για τις σχέσεις καθώς μπορεί να προκληθούν ριζικές αλλαγές. Σελήνη/Νότιος Δεσμός μας τραβούν στο παρελθόν ή μας θυμίζουν γεγονότα από το παρελθόν. Επιβάλλεται να αποτραβηχτούμε από αυτό καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αλλαγές που δεν είναι εύκολες. Έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα που δεν μας αρέσουν καθόλου.

Όλα προχωράνε αργά και βασανιστικά καθώς οι πλανήτες είναι ανάδρομοι και αυτό μας αναγκάζει να επανεξετάσουμε τα πράγματα με λογική πριν πάρουμε αποφάσεις. Οι ανάδρομοι πλανήτες επαναλαμβάνουν καταστάσεις και φέρνουν εμπειρίες déjà vu.

Η Σεληνιακή έκλειψη ανήκει στην οικογένεια Saros 139, η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου το 2001 και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου το 2037. Η έκλειψη αυτή θα είναι ορατή και στη χώρα μας, σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, στην Αυστραλία, την Αφρική, στην Αμερική, στον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, τον Ινδικό Ωκεανό, την Ανταρκτική. Πραγματοποιείται στον τρίτο δεκανό του Αιγόκερου επηρεάζοντας Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό.

Μερική έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω στις 16 Ιουλίου | Πως θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου!

ΚΡΙΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης φέρνει διλήμματα και σκαλίζει καταστάσεις από το παρελθόν. Θέλεις να προωθήσεις την καριέρα σου αλλά οικογενειακά θέματα σε κρατάνε πίσω. Προσπάθησε να μην παγιδευτείς στο παρελθόν και να μην επαναλάβεις λάθη που έχεις πληρώσει ήδη ακριβά. Πρόσεχε τη σχέση σου με άτομα κύρους και την καριέρα σου καθώς μπορεί να στεναχωρηθείς. Μπορεί να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας νέος. Τα αποτελέσματα αυτής της έκλειψης θα φανούν μέχρι τις αρχές του 2020.

ΤΑΥΡΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης σε κάνει δημοφιλή, όμως μπορεί να μην είσαι τόσο δοτική όσο θα ήθελες απέναντι σε αγαπημένα πρόσωπα. θα κάνεις αποφασιστικά βήματα σε σημαντικά σχέδια. Θα πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου ή θα λάβεις απαντήσεις σε θέματα που αφορούν σπουδές, πνευματικές εργασίες, ταξίδια στο εξωτερικό, την επέκτασή σου. Εξελίξεις θα έχεις με συγγενικά πρόσωπα ή σε μια νομική υπόθεση. Προσοχή στις μετακινήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι εκλείψεις δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία για σένα όσο η παρουσία του Ουρανού στο ζώδιό σου που φέρνει ανατροπές. Άλλαξε πριν σε αλλάξουν!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η έκλειψη Σελήνης μπερδεύει τα πράγματα, μην επαναλαμβάνεις λάθη του παρελθόντος, ξέφυγε από αυτά. Πρόσεχε τα οικονομικά σου, μπορεί να δυσκολευτείς να διαχειριστείς κάποιες εξελίξεις. Παλιές οικονομικές υποθέσεις μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια με τις οποίες νόμιζες πως είχες ξεμπερδέψει. Δεν γίνεται να πάρεις αν δεν χάσεις πρώτα κάτι άλλο, αυτό είναι ένα βαρύ τίμημα που πληρώνεις σε συναισθηματικό επίπεδο. Κληρονομιές, δάνεια, χρέη, κοινά οικονομικά έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης στο απέναντι ζώδιο σε καλεί να δεις τις επιθυμίες σου σε σχέση με αυτές του συντρόφου σου. Σε απασχολεί η συντροφικότητα και έρχεσαι αντιμέτωπη με τις προσδοκίες σου. Επαναπροσδιορίζεις τη σχέση σου, το γάμο σου ή μια συνεργασία. Μια εξέλιξη σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να σε κάνει εμμονική ή να σε πικράνει. Όμως ο ρομαντισμός επικρατεί. Σχέσεις και συνεργασίες έχουν τον πρώτο λόγο. Οι εξελίξεις δεν είναι ευχάριστες καθώς η συμμετοχή του Πλούτωνα σου λέει πως για να αναγεννηθείς θα πρέπει πρώτα να πεθάνεις. Άσε πίσω σου απόψεις και ιδέες που σε κρατούν καθηλωμένη στα ίδια και τα ίδια.

ΛΕΩΝ
Με την έκλειψη Σελήνης μπορεί να δεχτείς αυστηρές και αυταρχικές συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο. Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την εργασία καθυστερούν ή μπλοκάρουν. Δεν είναι παραγωγική η περίοδος. Προσοχή στην υγεία, μείνε μακριά από πολύβουα μέρη που μπορεί να ενισχύσουν το άγχος και τις ανασφάλειές σου και να σου δημιουργήσουν θέματα υγείας. Πρόσεχε τη διατροφή σου και άλλαξε συνήθειες που σε βλάπτουν. Άνοιξε τις κεραίες σου. Είναι μεγάλη η ανάγκη να αλλάξεις όλα όσα σε ταλαιπωρούν στην εργασία, είτε είσαι εσύ υπεύθυνη είτε όχι. Αυτήν την ταινία θα τη ζεις ως τις αρχές του 2020. Μια νέα πορεία μπορεί να αποφασίσεις να ξεκινήσεις.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει νέες γνωριμίες ή μπορεί να γίνουν ξεκαθαρίσματα στη σχέση σου. Μπορεί μια φιλία να μετατραπεί σε έρωτα, είσαι ρομαντική και ονειροπόλα. Είναι μια έκλειψη με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος, μπορεί κάποιες καταστάσεις να σε πνίξουν. Κάποιο τέλος θα δοθεί σε διαπροσωπικές σχέσεις αλλά θα σου βγει σε καλό. Θα ταρακουνηθείς για να πας μπροστά. Αν τώρα δημιουργήσεις μια νέα σχέση, να ξέρεις πως θα είναι σοβαρή και δεν θα βγεις από αυτήν χωρίς πληγές. Όλα θα κριθούν στις αρχές του 2020.

ΖΥΓΟΣ
Με την έκλειψη Σελήνης μπορεί να χάσεις τις ισορροπίες σε οικογενειακά θέματα, σε θέματα σπιτιού και ακινήτων, με οικεία πρόσωπα. Μπορεί να είσαι ψυχρή ή και μπερδεμένη με άτομα του περιβάλλοντός σου. Μπορεί πάλι να έχεις πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς έχεις ανοίξει πολλά μέτωπα. Η βαλίτσα θα φτάσει μακριά, ως τις αρχές του 2020, οπότε υπομονή καθώς κάποια πράγματα που θα γίνουν τους επόμενους μήνες δεν θα σου αρέσουν καθόλου. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή ζωής με διάρκεια. Ένα πρόσωπο μπορεί να μπει στη ζωή σου που θα σε γοητεύσει και θα κάνει τη διαφορά. Μπορεί να έρθεις πιο κοντά με άτομα του περιβάλλοντός σου, είσαι πιο προσιτή και αγαπητή. Μπορεί όμως να έχεις και ταλαιπωρία και στεναχώριες από συγγενικά ή αδελφικά πρόσωπα. Μέσα από την ταραχή, μπορεί να μάθεις κάποια μυστικά αποκτώντας έτσι μια καλύτερη εικόνα των πραγμάτων.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έκλειψη Σελήνης φέρνει προβληματισμούς και διλήμματα γύρω από οικονομικά θέματα. Νιώθεις οικονομικά ανασφαλής για το μέλλον και τα οικονομικά σου μπορεί να επηρεάσουν και τις σχέσεις σου. Απόφυγε αγορές, επενδύσεις, δάνεια, συναλλαγές με τράπεζα και οποιαδήποτε συναλλαγή μπορεί να διαβρώσει μια σχέση. Ότι τρέχει τώρα θα έχει συνέχεια και τέλος στις αρχές του 2020.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου σού λέει πως όλα μπορούν να συμβούν όταν τα συναισθήματα είναι ανεξέλεγκτα. Οι ευαισθησίες σου είναι μεγάλες , η ψυχραιμία και η λογική είναι απούσες. Πρόσεξε μην εκτεθείς καθώς η κρίση σου είναι θολή. Οι συναισθηματικές απαιτήσεις είναι πολλές για σένα και προκειμένου να ισορροπήσεις μπορεί να ψάξεις να βρεις νέα ασφαλή εδάφη. Ή όλα ή τίποτα, αυτό είναι το αγκάθι της έκλειψης και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2020.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η έκλειψη Σελήνης φέρνει απομόνωση. Έχεις ανάγκη να απομακρυνθείς από στρεσογόνες καταστάσεις, μην παρασύρεσαι από παρορμητισμό και ένστικτα. Προσοχή στο παρασκήνιο. Προσπάθησε να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου, οικογενειακά ή προσωπικά. Προσοχή στην υγεία, πρόσεχε τη διατροφή και την ψυχική σου κατάσταση. Μακριά από άγχος και πανικούς. Λάβε τα μέτρα σου!

ΙΧΘΥΕΣ
Η έκλειψη Σελήνης σου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε μια ομάδα. Κάποιες αλλαγές που θα γίνουν θα σε σημαδέψουν. Θέλεις να βρίσκεσαι κοντά σε φίλους και ανθρώπους που αγαπάς. Μην απογοητεύεσαι αν δεν έχεις βρει αυτό που θες και μην δραματοποιείς τις καταστάσεις, μην πλάθεις επίσης παραμύθια στο μυαλό σου. Περίμενε να δεις που θα πάνε τα πράγματα στις αρχές του 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

Best of network