Follow us

Despoina’s Notebook No 18

Η Δέσποινα Καμπούρη εξηγεί γιατί η μητρότητα μεταμορφώνει τις γυναίκες σε καλύτερους ανθρώπους.


Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα τα παιδικά χωριά SOS στην Βάρη για να κάνουμε κάποια γυρίσματα για την εκπομπή μου στον ΣΚΑΪ «Για μια καλύτερη ζωή». Τελικά, χάρη σε αυτή την εκπομπή κατάφερα να γνωρίσω από κοντά τα πιο όμορφα και αληθινά χαμόγελα που έχω δει στη ζωή μου, αλλά και τις πιο πολύτιμες «μαμάδες» του κόσμου. Ηταν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία για μένα που δε θα ξεχάσω ποτέ, αλλά και η κινητήριος δύναμη για να πιστέψω ακόμα πιο πολύ στη δύναμη της φιλανθρωπίας.

Despoina’s Notebook No 18

Είμαι σίγουρη ότι το γεγονός ότι έχω γίνει μαμά με έχει κάνει ακόμη πιο ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν παιδιά, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην προηγούμενη ζωή μου, πριν αποκτήσω την κόρη μου, δεν είχα πολύ χρόνο να διαθέσω σε άλλους παρά μόνο στον εαυτό μου και τους πολύ κοντινούς μου. Επίσης δεν είναι τυχαίο, αυτό που λέω συχνά πια… Η μητρότητα μεταμορφώνει τις γυναίκες σε καλύτερους ανθρώπους. Μεγάλη αλήθεια!

Despoina’s Notebook No 18 - εικόνα 2

Ισως πολλοί από σας να μην γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα παιδικά χωριά SOS. Είναι τεχνητές οικογένειες που όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από κάποιες άλλες που απλώς υποτίθεται ότι υπάρχει μπαμπάς και μαμά, άνθρωποι που κάποιες φορές είναι πολύ ανεύθυνοι, ανέτοιμοι να φροντίσουν και να μεγαλώσουν ένα παιδί, ζευγάρια που τσακώνονται από το πρωί ως το βράδυ μπροστά στα μάτια του παιδιού τους.

Despoina’s Notebook No 18 - εικόνα 3

Στις οικογένειες SOS, λοιπόν, καταφθάνουν παιδάκια που για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά χρειάζονται στέγη, στήριξη, φροντίδα, αγάπη. Είναι παιδιά γονιών οι οποίοι με δικαστική απόφαση έχασαν την επιμέλεια τους ή θεωρήθηκαν επικίνδυνοι για την ανατροφή τους. Σκεφτείτε λοιπόν, πόσα από αυτά είναι μηνών ακόμα, κοιμούνται σε κούνιες και δεν κατάφεραν ποτέ να νιώσουν το πρώτο χάδι της βιολογικής τους μαμάς, ή του παππού, ή της θείας γιατί δυστυχώς υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν κανέναν στον κόσμο. Κάπου εκεί, έρχεται η «μαμά SOS», η γυναίκα που αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δική της προσωπική ζωή έξω από το παιδικό χωριό και να την αφιερώσει σε παιδικές ψυχούλες που θα γίνουν τα παιδιά της.

Τέτοιες γυναίκες γνώρισα εκεί και μίλησα ατέλειωτες ώρες μαζί τους. Είναι σύγχρονες ηρωίδες και έχουν τόσα να σου πουν και τόσα να μάθεις από αυτές. Μία από αυτές, η κυρία Μαρίνα, πήρε στα χέρια της 6 παιδάκια ηλικίας από 2 έως 5 ή έξι ετών, τα χρόνια πέρασαν και τα παιδιά της έγιναν έφηβοι… Σήμερα πλέον κάποια από αυτά είναι παντρεμένα με παιδιά, ή σπουδάζουν και τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές θα πάρουν τις οικογένειές τους και θα επιστρέψουν για λίγο στο σπίτι που μεγάλωσαν μέσα στην τρυφερή αγκαλιά της μαμάς Μαρίνας που πάντα θα είναι εκεί και θα τα περιμένει.

Despoina’s Notebook No 18 - εικόνα 4
H κυρία Μαρίνα

Είναι συγκλονιστικό να ακούς τέτοιες γυναίκες να σου διηγούνται τις ιστορίες με τα παιδιά τους. Κάποιες τα αγάπησαν περισσότερο κι από τα βιολογικά τους. Κάποιες κλαίνε όταν τις ρωτώ πόσο δύσκολο είναι να τις αποκαλέσουν μαμά. Κάποιες τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να αρρωστήσουν και να λείψουν από το σπίτι έστω για μία μέρα. Κάνουν ό,τι κάνει μια μαμά στο σπίτι. Πλένουν τα ρούχα των παιδιών, μαγειρεύουν, τους διαβάζουν παραμύθια, τα κάνουν μπάνιο, τα διαβάζουν…

Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε ό,τι έχουμε. Μικρό ή μεγάλο… Ρούχα που δεν κάνουν πια στα παιδιά μας, παιχνίδια, μπιμπερό, τρόφιμα. Ας το κάνουμε. Ας μην χάσουμε την ανθρωπιά μας και ας προσπαθήσουμε να θυμόμαστε ότι ανάγκες θα υπάρχουν πάντα για τα παιδιά που το χρειάζονται. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Despoina’s Notebook No 18 - εικόνα 5

Την Κυριακή που μας έρχεται, ο Χρήστος Φερεντίνος κι εγώ θα συμπαρουσιάσουμε τη συναυλία για το «Χαμόγελο του παιδιού» στο κλειστό γήπεδο ΟΑΚΑ όπου θα τραγουδήσουν η Δέσποινα Βανδή, η Ελλη Κοκκίνου, ο Νίνο, ο Νίκος Βουρλιώτης, ο Κώστας Μαρτάκης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες. Θα είναι μία πολύ όμορφη γιορτή αγάπης για τα παιδιά και θα σας περιμένουμε όλους!

Σας φιλώ και εύχομαι ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος και ομορφότερος…

Περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!


Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ