Follow us

Γιατί είναι σημαντικό να πίνεις νερό κάθε ώρα, κάθε μέρα;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μάθε γιατί είναι τόσο σημαντικό για τον οργανισμό σου, ειδικά αν γυμνάζεσαι.

nero unsplash

Από την Άννα Παπαγεωργίου, PhD, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (evrostia-health.gr).

Tο ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό. Ειδικότερα, ο εγκέφαλος κατά 70%, οι πνεύμονες κατά 90%, το αίμα κατά 82%, η επιδερμίδα κατά 80%, οι μύες κατά 75% και τα οστά κατά 22%. Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και παίζει σπουδαίο ρόλο σε όλες τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Η σημασία της βέλτιστης ενυδάτωσης εμπλέκεται σε διάφορες πτυχές της υγείας μας (δέρμα, γαστρεντερική και νεφρική λειτουργία, γνωστική λειτουργία, διάθεση, ρύθμιση του πονοκεφάλου και διαχείριση του σωματικού βάρους).

Το νερό ενισχύει τις μεταβολικές διεργασίες, αναβολισμού και καταβολισμού και βελτιώνει τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων. Είναι το εσωτερικό "ντουζάκι" που ξεπλένει και καθαρίζει τα εσωτερικά όργανα. Ακόμα, συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, τη διατήρηση του όγκου του αίματος, τη λίπανση των αρθρώσεων, την αποβολή των τοξινών από το σώμα και τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στο εσωτερικό του σώματος, ενώ μειώνει το οίδημα.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ