Follow us

Κέρδισε 10 χρόνια ζωής με το εύκολο διατροφικό πλάνο

Μελέτη έδειξε την συσχέτιση μεταξύ ορισμένων τροφών και την αύξηση της μακροζωίας.

MissBloom TEAM
διατροφη istock

Το φαγητό που καταναλώνεις έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου αλλά κυρίως για τη μακροζωία σου. Έχει σημασία με τι επιλέγεις να τροφοδοτήσεις στο σώμα σου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Food1. Η μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή μπορεί να προσθέσει κυριολεκτικά χρόνια στη ζωή σου.

Για αυτήν τη μελέτη, μια διεθνής ομάδα ερευνητών και ειδικών θέλησε να αξιολογήσει πώς η διατροφή επηρεάζει τη μακροζωία και συγκεκριμένα, εάν η υγιεινή αλλαγή στη διατροφή σου στη περίοδο της μέσης ηλικίας κάνει τη διαφορά μακροπρόθεσμα.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από τη μελέτη UK Biobank και συμπεριέλαβε γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες υγείας. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από μισό εκατομμύριο συμμετέχοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο που ήταν μεταξύ 40 και 69 ετών, όταν ξεκίνησε η μελέτη το 2006.

Κέρδισε 10 χρόνια ζωής με το εύκολο διατροφικό πλάνο

Οι διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων αποτέλεσαν το επίκεντρο της μελέτης, ενώ οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τον αντίκτυπο που είχαν οι διατροφικές αλλαγές στη μακροζωία. Παρατηρήθηκε, λοιπόν, ότι οι συμμετέχοντας που μπόρεσαν να κάνουν μια στροφή από τα ανθυγιεινά στα υγιεινά διατροφικά πρότυπα στη περίοδο της μέσης ηλικίας, μπόρεσαν επίσης να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους. Μάλιστα, σχεδόν 10 χρόνια κατά μέσο όρο!

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ