Follow us

Απλές ασκήσεις για να γυμναστείς στο σπίτι από την πανελληνιονίκη Τατιάνα Γκούσιν

Η γυμναστική στο σπίτι ποτέ δεν ήταν πιο ενδιαφέρουσα

baya fit

Πολλοί έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τη γυμναστική με το γυμναστήριο. Επομένως, όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούμε να πάμε, απέχουμε τελείως από την άσκηση. Όμως, κάνουμε λάθος. Γυμναστική μπορούμε να κάνουμε παντού. Στο πάρκο, στην ταράτσα, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

Παρόλο που πολλοί προφασίζονται ότι δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνουν γυμναστική στο σπίτι, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι απλώς απλώνοντας μια πετσέτα ή ένα στρωματάκι στο πάτωμα και φορώντας τα αγαπημένα μας αθλητικά ρούχα για να μας ανεβάζουν τη διάθεση και να μας κάνουν να νιώθουμε άνετα.

Εμείς μιλήσαμε με την αθλήτρια και πανελληνιονίκης στο άλμα είς ύψος, Τατιάνα Γκούσιν, η οποία μας εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο την ημέρα για να γυμναστούμε στο σπίτι.

«Η άσκηση είναι πολύ σημαντική. Εκτός ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μας βοηθάει να χαλαρώνουμε και να αποβάλλουμε το στρες. Είναι καλό να αφήσουμε για λίγο το κινητό μακριά και να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Το χρειαζόμαστε όλοι αυτό. Εγώ το αποκαλώ “Me time. Time with myself. Γιατί όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας.»

Απλές ασκήσεις για να γυμναστείς στο σπίτι από την πανελληνιονίκη Τατιάνα Γκούσιν
Η Τατιάνια Γκούσκιν φοράει πάντα γιατί τη βολεύουν και τα πρωτότυπα σχέδια της φτιάχνουν τη διάθεση

Η Τατιάνα Γκούσιν λοιπόν, ξέκλεψε λίγο χρόνο από την προπόνησή της και μας ετοίμασε ένα βιντεάκι σε time lapse για να μας δείξει 10 εύκολες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιό μας.

Πριν όμως, αρχίσεις τη γυμναστική, χρειάζεται να προετοιμαστείς.

  • Φόρεσε τα αγαπημένα σου αθλητικά ρούχα για να σε βάλουν σε athletic mood και να νιώθεις άνετα και όμορφα όταν κάνεις τις ασκήσεις. Η Τατιάνα Γκούσιν φόρεσε το αγαπημένο της κολάν και τοπ από την ελληνική εταιρείαBAYA.fit. Τα αθλητικά ρούχα της BAYA.fit συνδυάζουν την ποιότητα και την ανθεκτικότητα με το στυλ και τον όμορφο σχεδιασμό.
  • Βάλε τη μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση.
  • Στρώσε ένα στρώμα ή μια πετσέτα στο πάτωμα.
  • Και είσαι έτοιμος να αρχίσεις τη γυμναστική σου χωρίς να σε ενοχλεί κανείς, χωρίς να συσωστίζεσαι στα γυμναστήρια και χωρίς να περιμένεις κανέναν να τελειώσει.

Η Τατιάνα Γκούσιν προτείνει αφού κάνουμε λίγο ζέσταμα, να κάνουμε 3 επαναλήψεις για κάθε άσκηση.

1) Ροκανίσματα x 30 φορές

Πρόκειται για τους κλασικούς κοιλιακούς. Πρόσεξε να μην ανεβάζεις πολύ τον κορμό σου. Βοηθούν στη ενδυνάμωση της κοιλιακής χώρας και στο να χτίσεις έναν πιο δυνατό κορμό. Σήκωσε τα γόνατα για να ανεβάσεις τη δυσκολία και να ενεργοποιήσεις κάτω και πάνω κοιλιακούς.

2) Ραχιαίοι x 30 φορές

Δεν πρέπει να παραλείπεις να κάνεις τους αντίστοιχους ραχιαίους, κάθε φορά που κάνεις κοιλιακούς. Ο κορμός σου είναι ο κεντρικός άξονας όλου του σώματος. Με τους ραχιαίους θα βοηθήσεις στη στήριξη και διατήρησης της φυσικής κλίσης της σπονδυλικής στήλης. Μπορείς εκτός από τους κλασικούς, να κάνεις και ραχιαίους σε στυλ κολύμπι, όπως προτείνει η Τατιάνα Γκούσιν.

3) Push ups x 12 φορές

Τα push ups είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Αν ακόμη δεν μπορείς να τα εκτελέσεις, μπορείς να δοκιμάσεις τα λεγόμενα “γυναικεία” push ups με σταύρωμα των πίσω ποδιών.

4) Απαγωγή τεντωμένου ποδιού στο πλάι x 20 φορές και λυγισμένου ποδιού στο πλάι x 20 φορές

Στηρίξου στα χέρια και στα γόνατα και εκτέλεσε αυτές τις δυο ασκήσεις σε κάθε πόδι. Ιδανικές ασκήσεις για απαγωγούς, προσαγωγούς και γλουτούς.

5) Απαγωγή τεντωμένου ποδιού προς τα πίσω x 20 φορές και λυγισμένου ποδιού προς τα πίσω x 20 φορές

6) Skipping επιτόπου

Κάντε μικρά πηδηματάκια επιτόπου για 20-30 δευτερόλεπτα σαν να έκανες σχοινάκι. Πρόκειται για αερόβια γυμναστική και βοηθάει στην απώλεια θερμίδων.

7) Απαγωγή και προσαγωγή τεντωμένων ποδιών x 30 φορές

Για αυτή την άσκηση θα χρειαστεί να ξαπλώσεις μπρούμυτα. Μπορείς να την κάνεις με λάστιχο αν έχεις στο σπίτι για καλύτερο αποτέλεσμα. Διαφορετικά μπορείς να την κάνεις χωρίς λάστιχο. Γυμνάζει αποτελεσματικά όλο το πόδι.

8) Ημικαθίσματα στον τοίχο x 20 φορές

Πήγαινε μπροστά σε έναν άδειο τοίχο. Σήκωσε τα χέρια σου στο ύψος των ώμων και ακούμπησέ τα στον τοίχο. Οι μύτες από τα παπούτσια πρέπει να είναι λίγο πιο πίσω από τον τοίχο. Κατέβα σιγά σιγά 90 μοίρες, δηλαδή μέχρι την άρθρωση των γονάτων. Έτσι, γυμνάζεται σχεδόν όλο το σώμα. Τετρακέφαλοι, γλουτιαίοι, οπίσθιοι μηριαίοι και οι μύες της σπονδυλικής στήλης. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι για να σταθεροποιήσουν τη σπονδυλική στήλη.

9) Εναλλαγές ποδιών x 20 φορές

Στηρίξου στα χέρια σου σαν να κάνεις push ups και κάνε εναλλαγές των ποδιών τα πόδια σου σα να ανεβαίνεις το βουνό. Γυμνάζει επίσης όλο το σώμα και κυρίως πόδια και κοιλιά.

10) Πλάγιοι κοιλιακοί x 30 φορές

Κλείσε το πρόγραμμά σου με μερικούς πλάγιους κοιλιακούς.

Αφού εκτελέσεις όλες τις ασκήσεις, κάνε μερικές διατάσεις. Σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια είναι η BAYA.fit και τα αθλητικά της ρούχας με τα απίστευτα σχέδια που ξεχωρίζουν. Δεν χρειάζεται να πας στο γυμναστήριο για να βάλεις ωραία ρούχα. Σημασία έχει να σε κάνουν να νιώθεις όμορφα κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκεσαι.

Διάλεξε αυτά που σου ταιριάζουν και άρχισε τη γυμναστική από τη ασφάλεια του σπιτιού σου!

Επισκέψου το λογαριασμό της BAYA στο Instagram και στο facebook