Follow us

Συνταγή για γεμιστά λαχανικά με ρύζι

Από τη μαμά της Κωνσταντίνας Γιακουμή, την Κυρία Ελένη, Καλαμάτα

Συνταγή για γεμιστά

Ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα για το καλοκαίρι είναι τα γεμιστά, μια κλασικά και παραδοσιακή συνταγή. Παρακάτω θα βρεις μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά λαχανικά με ρύζι.

Καλοκαιρινές συνταγές με κολοκυθάκια

Συνταγή για γεμιστά λαχανικά με ρύζι

Χρόνος προετοιμασίας: 30-40 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα:

  • 6 μέτριες, ώριμες ντομάτες
  • 6 πράσινες πιπεριές
  • 6 κολοκυθάκια
  • 6 μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  • μισό κιλό ρύζι άσπρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λαχανικά πολύ καλά και στη συνέχεια τα "σκάβουμε" εσωτερικά.

Κόβουμε την "ψίχα" από όλα τα λαχανικά - εκτός της πιπεριάς - και τα "χτυπάμε" στο multi.

Βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαΐντανό και το ρύζι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα "σκαμμένα" λαχανικά σε ένα ταψί ή πυρέξ.

Παίρνουμε ένα κουτάλι και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.

Όταν τελειώσουμε, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο πελτέ ντομάτας αραιωμένο με νεράκι, για να φτιάφουμε ζουμάκι.

Προσθέτουμε λάδι και λίγο αλάτι επάνω στα γεμιστά.

Βάζουμε τα γεμιστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,5-2 ώρες.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κοτόπουλο και τζίντζερ

Από τη μαμά της Κωνσταντίνας Γιακουμή, την Κυρία Ελένη, Καλαμάτα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ