Follow us

Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco

Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco

Αν ψάχνεις συνταγές για να αξιοποιήσεις το φαγόπυρο που έχεις στο ντουλάπι σου η συγκεκριμένη έχει εξαιρετικά αρώματα από τους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και τη σάλτσα. Η σάλτσα romesco είναι καταλανικής καταγωγής, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη, αλλά μπορείς να την αντικαταστήσεις με σάλτσα ντομάτας

Για 12 κρέπες Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 25 λεπτά

Κρέπες από φαγόπυρο με σοταρισμένα λαχανικά και σάλτσα romesco – Υλικά:

  • 3/4 φλ. αλεύρι φαγόπυρου
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω)
  • 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν επιπλέον για το τέλος
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά τουρσί
  • 1/4 φλ. φουντούκια, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα, ψημένα και χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 1 κ.σ. ξίδι από λικέρ
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μάτσο πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ