Follow us

Ο δοκιμασμένος τρόπος των celebrities για να αποκτήσεις λαμπερά, σούπερ ενυδατωμένα μαλλιά

Το "Hair Slugging" είναι το νέο trend για τέλεια μαλλιά που έχει γίνει viral στο TikTok.

Emily Ratajkowski Splash News / Ideal Image

Αν είσαι fan του TikTok, πιθανόν να περνάς ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου σου σκρολάροντας και χαζεύοντας βιντεάκια με κάθε λογής hacks ομορφιάς - είναι άλλωστε κι ένας από τους λόγους για τους οποίους φημίζεται το συγκεκριμένο social medium.

Ακόμα πιο πιθανό είναι να έχεις πετύχει κάποια skin addict να δοκιμάζει το facial slugging, μια πολύ απλή τακτική περιποίησης του δέρματος που έχει ως μοναδικό στόχο την ενυδάτωση - περισσότερα για αυτό το trend μπορείς να μάθεις εδώ.

Αυτή η μέθοδος ενυδάτωσης του προσώπου μάλιστα έγινε τόσο δημοφιλής που πλέον χρησιμοποιείται και στο μανικιούρ, για την ενυδάτωση των άκρων και της περιοχής γύρω από τα νύχια (βλ. slugging manicure).

Δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι εφαρμόζεται και στα μαλλιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Στόχος; Όχι μόνο η πλήρης ενυδάτωση και θρέψη των (ξηρών) μαλλιών αλλά και η ανάδειξη της φυσικής τους λάμψης.

Πώς μπορείς να το πετύχεις;

Πολύ απλά, εφαρμόζοντας ένα λεπτόρρευστο, υδαρές έλαιο στις άκρες των μαλλιών σου πριν κοιμηθείς και τυλίγοντας την κοτσίδα σου σε μια χνουδωτή κάλτσα καθ᾽ολη τη διάρκεια της νύχτας. Το έλαιο θα δράσει στην τρίχα ενώ κοιμάσαι ενώ το ζεστό περιβάλλον στο εσωτερικό της κάλτσας θα βοηθήσει να "σφραγίσεις" την υγρασία, αλλά και να απορροφηθούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά του ελαίου μαλλιών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και θα αποτρέψει την τριβή και το αναπόφευκτο σπάσιμο της τρίχας που συμβαίνει όταν τα μαλλιά πέφτουν ελεύθερα στο μαξιλάρι σου.

Βέβαια, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου όχι μόνο τις ανάγκες των μαλλιών σου αλλά και τον τύπο τους. Έτσι, αν έχεις χοντρή τρίχα που φριζάρει πολύ ή τρίχα που είναι ταλαιπωρημένη από βαφές, εργαλεία και προϊόντα styling, θα πρότεινα να εφαρμόσεις πρώτα ένα παχύρρευστο έλαιο σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, στη συνέχεια μια μάσκα μαλλιών και να φορέσεις την κάλτσα για όσο περισσότερες ώρες μπορείς. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του "slugging". Το επόμενο πρωί ωστόσο πρέπει να τα ξεβγάλεις πολύ καλά με άφθονο νερό, και αν θες, να λουστείς.

Το λεπτόρρευστο, ελαφρύ έλαιο ενδείκνυται περισσότερο για πιο λεπτά μαλλιά ή για τις φορές που δεν θες ή δεν έχεις χρόνο να το ξεβγάλεις το επόμενο πρωί.

Όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξυπνήσεις με εξαιρετικά λαμπερά, μεταξένια μαλλιά που ακτινοβολούν υγεία, αφού θα έχουν ενυδατωθεί πλήρως.

Bonus Tip:

Αν δεν έχεις αυτού του είδους την κάλτσα ή απλά δεν θες να φορέσεις κάλτσα, μπορείς να πετύχεις το ίδιο εφέ τυλίγοντας τα μαλλιά σου σε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη και στερεώνοντάς τη με ένα scrunchie για να μην φύγει στον ύπνο σου. Εναλλακτικά, και κάποιο ειδικό σκουφάκι μπάνιου θα ήταν μια καλή λύση.

Ο έξυπνος τρόπος να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου σύμφωνα με τη Βάσω Λασκαράκη

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι η καλύτερη ιδέα για τον ύπνο, αφού το απαλό υλικό αποτρέπει την τριβή και το φριζάρισμα στην τρίχα και διατηρεί τα μαλλιά απαλά, χωρίς να τα ανακατεύει και να δημιουργεί ενοχλητικά κομπάκια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ