Follow us

Φεστιβάλ Καννών | Το no makeup look είναι η τάση μακιγιάζ που θα επικρατήσει φέτος σύμφωνα με το red carpet

Φυσική βάση, ροδαλά μάγουλα και χείλη και σχεδόν "γυμνά" από προϊόντα μακιγιάζ πρόσωπα είχαν την τιμητική τους στο κόκκινο χαλί.

Caroline Daur Splash News / Ideal Image

No makeup look: Μια τάση μακιγιάζ που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των top models και influencers που την υιοθέτησαν πρώτες στα off duty looks τους. Ταιριαστό με την clean beauty αισθητική που επίσης βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για χιλιάδες γυναίκες, έγινε ακόμα πιο αγαπητό κατά την περίοδο της πανδημίας και των απανωτών lockdowns, ενώ φαίνεται ότι καλά κρατεί ακόμα και με την επάνοδό μας στην καθημερινότητα, με πολλές γυναίκες να το προτιμούν ακόμα και για επίσημες εξόδους τους. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που διάσημες κυρίες το τίμησαν ακόμα και στο κόκκινο χαλί!

Το παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα και από το red carpet του 75ου Φεστιβάλ Καννών που σήκωσε αυλαία την Τρίτη 17 Μαΐου στη Γαλλική Ριβιέρα. Μια ματιά να ρίξεις στα posts που κυκλοφορούν από τις εμφανίσεις των μεγαλύτερων stars και influencers και θα διαπιστώσεις ότι πολλές κυρίες φαίνονται σχεδόν... άβαφες.

Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει ένα πολύ προσεγμένο μακιγιάζ, που όμως είναι τόσο φυσικό και ανάλαφρο που εύκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για ένα τελείως άβαφο πρόσωπο. Τι ακριβώς είναι λοιπόν το no makeup look; Πρόκειται για ένα μακιγιάζ που προκρίνει τη φυσική βάση στο πρόσωπο, χωρίς πολύ βαρύ foundation που να δημιουργεί το αντιαισθητικό εφέ μάσκας, με μια δόση υγείας στα μάγουλα, ροδαλά χείλη και ένταση στις βλεφαρίδες με αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

Milk-Bath Manicure | To trend στα νύχια που ζητούν όλες οι fashionistas τώρα

Εννοείται ότι υπάρχουν εναλλακτικές, αφού πολλές γυναίκες θέλουν να προσθέτουν χρώμα στο μακιγιάζ, και κυρίως στο βλέμμα τους, βάφοντας τα βλέφαρά τους με σκιές σε nude, bronzed ή χρυσαφί αποχρώσεις, ακόμα και με λίγο glitter. Όπως επίσης τους αρέσει να βάφουν τα χείλη τους με το so hot right now nude κραγιόν με καφέ μολύβι στο περίγραμμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για το nude makeup, που δίνει εξίσου την εντύπωση ότι το πρόσωπο είναι ελάχιστα βαμμένο, σαν να είναι "γυμνό" από προϊόντα μακιγιάζ και έντονα χρώματα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο trends είναι πολύ λεπτές και τα όρια δυσδιάκριτα.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος είχαν την τιμητική τους, ενόψει και της θερινής σεζόν αλλά και των ανεβασμένων θερμοκρασιών που ήδη επικρατούν στην Νότια Ευρώπη.

Beauty Editor's Choice | 5 ενυδατικές κρέμες με χρώμα για μια ανάλαφρη κάλυψη το καλοκαίρι

Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το no makeup look θα είναι το go-to look των περισσότερων γυναικών φέτος το καλοκαίρι - και όχι μόνο.

Δες τις φωτογραφίες μερικών stars που το επέλεξαν για το κόκκινο χαλί και θα μας θυμηθείς:

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ