Follow us

Οι top τάσεις στα κουρέματα του '22 υπόσχονται πλήρη ανανέωση φέτος τον χειμώνα

Τα πιο κολακευτικά κουρέματα της φετινής σεζόν κολακεύουν όλα τα πρόσωπα.

hair Splash News / Ideal Image

Ο Σεπτέμβρης, αλλά και γενικότερα το φθινόπωρο, ανήκει παραδοσιακά στην εποχή που σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα και μας εμπνέει να θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στα μαλλιά μας. Αν βρίσκεσαι ανάμεσα σε όσες αναζητούν τις τάσεις στα κουρέματα για το 2022 και θέλουν να ανανεώσουν την κουπ τους ενόψει της νέας σεζόν που μόλις ξεκίνησε, διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Είναι γεγονός άλλωστε ότι, με ένα καλό haircut, έχεις την ευκαιρία να περιποιηθείς τα μαλλιά σου, μια φροντίδα που τόσο έχουν ανάγκη μετά την ταλαιπωρία που συνήθως υφίστανται το καλοκαίρι. Η αφαίρεση μερικών πόντων για να φύγει η ψαλίδα είναι κάτι που πρέπει απαραιτήτως να γίνει - και να γίνεται σε όλες μας ανεξαιρέτως, αν θέλουμε υγιή μαλλιά -, όπως επίσης οποιαδήποτε άλλη θεραπεία αναδόμησης ή ενυδάτωσης σού προτείνει και ο κομμωτής σου. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια νέα κουπ θα σε ανανεώσει φουλ, θα χαρίσει κίνηση και όγκο στα μαλλιά σου ενώ θα συγκεντρώσει σχόλια θαυμασμού από φίλες και συναδέλφους σου στο γραφείο.

Οι τάσεις στα κουρέματα για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2022

Τα φετινά trends θέλουν αυστηρές γραμμές αλλά και σέξι όγκο και κίνηση, για μαλλιά που θυμίζουν κάτι από το Old Hollywood glam. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σου, το προσωπικό σου στιλ αλλά και την καθημερινότητά σου, οι επιλογές που έχεις είναι παραπάνω από αρκετές και ποικίλουν ανάμεσα σε αυστηρά, blunt bobs, μακριά φιλαριστά μαλλιά σε σχήμα πεταλούδας αλλά και ανάλαφρα, σέξι lobs απαλούς κυματισμούς.

Μοντέρνο καρέ

Το καρέ φέτος είναι λίγο διαφορετικό, αφού οι ειδικοί προτείνουν μια αυστηρή δομή στην bob κουπ που αγαπάμε διαχρονικά. Το μήκος είναι ενιαίο και ιδανικά ολόισιο, ενώ ταιριάζει τέλεια σε γυναίκες με ίσια, λεπτά μαλλιά. Αν ωστόσο έχεις πιο πυκνά μαλλιά και θες να τα κόψεις σε ένα sleek καρέ, θα πρέπει να κάνεις ένα "αόρατο", εσωτερικό φιλάρισμα αλλά και να δεχτείς ότι, ενδεχομένως, δεν θα δείχνει αυστηρά ολόισιο το κούρεμα. Πόσο μάλλον αν έχεις και πολύ σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Φυσικά, υπάρχει η λύση και γι᾽αυτούς τους τύπους μαλλιών με την κατάλληλη περιποίηση και styling.

Αγνώριστη η Βάσια Κωσταρά | Λάνσαρε ένα ολοκαίνουριο hair look, εμπνευσμένο από την πασαρέλα

Βutterfly cut

Πρόκειται για ένα κούρεμα που δίνει τη ψευδαίσθηση του κοντύτερου μήκους στα μαλλιά χωρίς ωστόσο να έχει πράγματι κοπεί (αξιόλογο) μάκρος. Στην ουσία, αυτή την ψευδαίσθηση τη δημιουργούν τα κοντύτερα μήκη στο μπροστινό μέρος που έρχονται σε διάφορα layers και συχνά ξεκινούν από πλαϊνές αφέλειες (curtains bangs). Τα κοντύτερα αυτά layers πλαισιώνονται από πιο μακριά έτσι ώστε να μην χαθεί το μήκος. Αυτό ακριβώς το έντονο φιλάρισμα και τα διάφορα μήκη είναι που χαρίζουν όγκο και κίνηση ενώ δίνουν ένα πολύ παιχνιδιάρικο και girly vibe στο look. Ιδανικό για σένα που θες να κόψεις τα μακριά μαλλιά σου μεν, αλλά δεν θες να φύγει πολύ μήκος ούτε να φανεί τεράστια η αλλαγή στο κούρεμα.

Μακρύ καρέ

Κάτι ανάμεσα σε ημίμακρα μαλλιά και κοντό καρέ, το lob είναι στην ουσία ένα μακρύ καρέ μέχρι το ύψος των ώμων (καμιά φορά, ξεπερνάει ελάχιστα τους ώμους). Είναι ιδανικό για σένα που θαύμαζες ανέκαθεν τα καρέ μαλλιά, διστάζεις ωστόσο να τα κόψεις τόσο κοντά όσο ένα bob κούρεμα. Είναι classy και κομψό, ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως στιλ ενώ αναβαθμίζει και το πιο απλό look. Οι φετινές τάσεις θέλουν να είναι αυστηρό χωρίς φιλάρισμα, αν ωστόσο έχεις πυκνά μαλλιά με όγκο και χοντρή τρίχα ζήτα από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα εσωτερικό, κρυφό φιλάρισμα ώστε να "κάτσει" καλύτερα το κούρεμα.

Η Ελένη Μενεγάκη λατρεύει το Barbiecore trend | Φόρεσε τη ροζ σκιά που κολακεύει όλα τα χρώματα ματιών

Pixie cut

Ουσιαστικά, το "αγορίστικο" κούρεμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, απλά αλλάζει εκδοχές, αφού άλλοτε είναι μόδα το a la garçonne, πολύ κοντό pixie, και άλλοτε επανέρχεται το pixie cut με φουλ όγκο αλά Diana. Σίγουρα, το τι θα επιλέξεις εξαρτάται από την τρίχα, το στιλ αλλά και τις συνήθειες styling που ακολουθείς στην καθημερινότητά σου. Η Κάτια Ταραμπάνκο πάντως το υιοθέτησε πρόσφατα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ