Follow us

BAFTAs 2023 | 3 celebrities που αποδεικνύουν ότι το natural look είναι ό, τι πιο hot στο μακιγιάζ φέτος

Το φυσικό μακιγιάζ κυριάρχησε ακόμα και στο κόκκινο χαλί.

Sara Sampaio Splash News / Ideal Image

Το φυσικό μακιγιάζ ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο κομψά makeup looks που θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προτιμάται από τις royals διαχρονικά (βλ. Kate Middleton, που το natural, clean beauty look είναι η κορυφαία της επιλογή), αλλά και από τις Γαλλίδες, που δίνουν βάση σε μια καθαρή, "γυμνή" επιδερμίδα χωρίς πολλές στρώσεις προϊόντων.

Vanilla girl makeup | H νέα αισθητική στο μακιγιάζ που κάνει χαμό στα social media

Παρ΄όλο που το φυσικό μακιγιάζ είναι παρεξηγημένο από ορισμένες γυναίκες, μιας και το θεωρούν πολύ "απλό" και όχι τόσο κολακευτικό, η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα looks στην επίτευξή του. Κι αυτό γιατί πρέπει κανείς να πετύχει τη σωστή ισορροπία στο προϊόν, στην απόδοση του χρώματος, την κατάλληλη επιλογή αποχρώσεων για κάθε τόνο επιδερμίδας και χρώματα ματιών- μαλλιών, κ.ο.κ. Από τη στιγμή όμως που θα καταλάβεις τα μικρά μυστικά του natural beauty look, μπορείς να δημιουργήσεις απίστευτα κολακευτικά μακιγιάζ που όχι μόνο θα αναδεικνύουν τη φυσική σου ομορφιά, αλλά και θα σε κάνουν να δείχνεις κυριολεκτικά "κοριτσάκι".

Η βασίλισσα Letizia στην Αθήνα | To φυσικό μακιγιάζ της είναι άκρως κολακευτικό για κάθε γυναίκα άνω των 50

Και για του λόγου το αληθές, πολλές ήταν οι διάσημες που τίμησαν το natural makeup ακόμα και στα βραβεία BAFTA που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες στο Royal Festival Hall του Λονδίνου. Η Kate Middleton (ασφαλώς), η Sara Sampaio και η Lily James ήταν μερικές μόνο από τις γυναίκες που ξεχωρίσαμε και που τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους, χάρη στην αβίαστη κομψότητα που απέπνεε όλο το look τους.

Τι περιλαμβάνει ακριβώς το natural μακιγιάζ;

Σε γενικές γραμμές, μιλάμε για εφαρμογή όσο το δυνατόν λιγότερων προϊόντων. Λίγο foundation για ομοιόμορφη βάση, άφθονη μάσκαρα, λίγο ρουζ και ένα απαλό κραγιόν αρκούν συνήθως για να δημιουργήσουν το επιθυμητό εφέ. Παρ' όλα αυτά, όπως είδαμε και από τις συγκεκριμένες κυρίες στο κόκκινο χαλί, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν πιο bold αποχρώσεις στα μάτια, κράτησαν όμως τις ισορροπίες κάνοντας πιο απαλό το φινίρισμά τους. Έτσι, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε μεν ένα smokey eye look με μεταλλικές αποχρώσεις, προσπάθησε ωστόσο να μην είναι έντονη η απόδοσή τους και κράτησε σχεδόν άβαφα τα χείλη της. Όσο για τη Sara Sampaio, άφησε επίσης φυσικά τα χείλη της και αρκέστηκε σε μια γραμμή eye liner στο άνω βλέφαρο, ενώ η Lily James δημιούργησε ένα soft glam look σε nude και καφέ αποχρώσεις. Έδωσαν, με λίγα λόγια, το απαραίτητο touch που χρειαζόταν μια βραδινή, επίσημη περίσταση όπως τα BAFTA Awards.

Δες παρακάτω το μακιγιάζ τους:

BAFTAs 2023 | 3 celebrities που αποδεικνύουν ότι το natural look είναι ό, τι πιο hot στο μακιγιάζ φέτος

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ