Follow us

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Οι φθινοπωρινές τάσεις για καστανές, ξανθές και κοκκινομάλλες. Plus: Όλα για τα ombre hair και το νέο trend των ροζ μαλλιών. Από την Βασιλική Καρανζογιάννη

Τα πάντα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Οι φθινοπωρινές τάσεις για καστανές, ξανθές και κοκκινομάλλες. Plus: Όλα για τα ombre hair και το νέο trend των ροζ μαλλιών.


Σκεφτήκαμε να επεκταθούμε πάνω στο θέμα του χρώματος των μαλλιών και τις τάσεις του φθινοπώρου, γι’ αυτό απευθυνθήκαμε στον καλύτερο. Ο official colorist της Garnier, Νικόλας Βιλλιώτης, μας ανέλυσε το κάθε χρώμα ξεχωριστά και προτείνει διάφορες εναλλαγές αυτού για να μην χαρακτηριστούν τα μαλλιά σου ποτέ «βαρετά».

Στο παρελθόν, μιλώντας για όλες τις τάσεις του φθινοπώρου στα μαλλιά, αναφέραμε ότι το καστανό φέτος και η γλυκιά απόχρωση της σοκολάτας κυριαρχούν στις πασαρέλες. Τι γίνεται όμως που εσύ είσαι ορκισμένη ξανθιά; Τι θα κάνει η φλογερή κοκκινομάλα;


Καστανές

Το καστανό θεωρείται το πιο κοινό χρώμα αλλά και το πιο φυσικό. Φέτος κυριάρχησε στις πασαρέλες ενώ η μεγάλη γκάμα των αποχρώσεών του σου προσφέρει απλόχερα πολλές εναλλακτικές.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη
Ένα γλυκό καστανό από τον οίκο Normaluisa για το Φθινόπωρο 2012


Ωστόσο είναι πολύ εύκολο για μια καστανή να επαναπαυτεί και να πέσει στην παγίδα ενός safe χρώματος χάνοντας συνεπώς την λάμψη και την φωτεινότητα των μαλλιών της αλλά και την αυτοπεποίθησή της.

Το μυστικό που προτείνει ο ειδικός πάνω στο χρώμα των μαλλιών, Νικόλας Βιλλιώτης, έγκειται στην πληθώρα των χρωμάτων. Μην τρομάζεις, προφανώς και δεν εννοούμε να έχεις πολύχρωμα μαλλιά. Αυτό που πρέπει να αποφεύγεται είναι η μονοχρωμία.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 2
Ζεστές αποχρώσεις και για τους οίκους: Carlos Miele και Pamella Roland

Το φυσικό «παιχνίδισμα» που μπορείς να δώσεις στο χρώμα των μαλλιών σου για να μην φαίνονται μουντά ακούει στο όνομα μπαλαγιάζ.

To μπαλαγιάζ είναι μια τεχνική που γίνεται με χτένα χωρίς τη χρήση του αλουμινόχαρτου. Το προϊόν που χρησιμοποιείται λειτουργεί σύμφωνα με την φυσική θερμοκρασία που υπάρχει στον χώρο οπότε σου δημιουργεί κάποια ελαφριά ξανοίγματα προσφέροντας την απόλυτη φυσικότητα, που ο Νικόλας Βιλλιώτης πρεσβεύει στο έπακρο.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ ανοίγει σε φυσικούς τόνους τα μαλλιά όπως αυτή που αποκτούν τα μαλλιά μετά το καλοκαίρι και, το πιο σημαντικό, η συντήρηση του ακολουθεί την οικονομική κρίση και σου προσφέρει την άνεση να το ανανεώνεις κάθε 2 με 3 μήνες.

Aγαπημένη μας καστανή η νεαρή ηθοποιός Leighton Meester.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 3

Θυμήσου τι σου είχε προτείνει ο Νικόλας Βιλλιώτης προκειμένου να φαίνονται τα μαλλιά σου πιο μακρυά!


Διάβασε για το ξανθό και το κόκκινο χρώμα στην σελίδα ii


Ξανθές


Οι ξανθές έχουν τους δικούς τους κανόνες.

Οι αποχρώσεις του ξανθού είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν, να συντηρηθούν ενώ πολύ εύκολα καταστρέφουν την τρίχα.
Η όποια απόχρωση του ανοιχτού αυτού χρώματος, πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεχτικά, γιατί είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει παράλληλα και την εικόνα μιας μεσογειακής γυναίκας που παραδοσιακά συμβαδίζει με τις πιο ζεστές αποχρώσεις του καστανού.

Η τεχνική του μπαλαγιάζ είναι και εδώ απαραίτητη.
Αποφεύγεται η «άσπρη» version του ξανθού και η άκρατη επανάληψη της τεχνικής του ξανοίγματος - ή αλλιώς του γνωστού ντεκαπάζ - που ταλαιπωρεί την τρίχα με οδυνηρές συνέπειες.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 4
Ο οίκος Emerson αποθεώνει το "χρυσό" μαλλί ενώ ο Emilio Rucci του δίνει την φυσικότητα που του πρέπει


Οι αγαπημένες αποχρώσεις που προτείνει ο Νικόλας Βιλλιώτης για το φθινόπωρο και τις σέξι ξανθές είναι οι ντορέ, οι χρυσές αποχρώσεις. Οι μπεζ και οι σαντρέ αποχρώσεις σκληραίνουν τα πρόσωπα και τα μεγαλώνουν και καλό είναι να αποφεύγονται από τις νεαρότερες ηλικίες.

Ιδανικό παράδειγμα ξανθιάς είναι η Claudia Schiffer, που έχει πετύχει το τέλειο total ξανθό χρώμα, χωρίς να κιτρινίζει και χωρίς να φαίνεται θαμπό και «κουρασμένο».

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 5


Κοκκινομάλλες

Οι κοκκινομάλλες πέρυσι είχαν την τιμητική τους. Όλες οι αποχρώσεις του έντονου αυτού χρώματος αποτυπώθηκαν σε πολλά γυναικεία κεφάλια άλλες φορές με επιτυχία και άλλες όχι.

Φέτος, οι μεγάλες αντιθέσεις και τα φλογερά κόκκινα μαλλιά παραμερίζονται και υποδέχονται τις πιο σκούρες εκδοχές με ιριδισμούς και κάθετη εναλλαγή των χρωμάτων.


Για τις κοκκινομάλλες συστήνεται, σχεδόν επιτακτικά, η φυσικότητα του χρώματος μέσω της τεχνικής του μπαλαγιάζ γιατί ένα τόσο δυνατό χρώμα πολύ εύκολα μπορεί να φανεί «ξένο» και «εξωγήινο».

Οι ginger αποχρώσεις έχουν κερδίσει την καρδιά του Νικόλα Βιλλιώτη που υποστηρίζει ότι ταιριάζουν σε αρκετούς τόνους δέρματος και κολακεύουν εξίσου τις ανοιχτόχρωμες και τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 6
Ανοιχτό κόκκινο για τον οίκο Hexa by Kuho και έντονο χάλκινο για την Karen Walker

Το κόκκινο, ωστόσο, είναι ένα χρώμα που ξεθωριάζει γρήγορα και απαιτεί συχνή ανανέωση. Θεμέλιο για όλα αυτά είναι η σωστή περιποίηση των μαλλιών ώστε να είναι προετοιμασμένα να δεχτούν την βαφή και να την«εγκλωβίσουν» για όσο το δυνατόν πιο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Με τα κατάλληλα προϊόντα που προσφέρουν ενυδάτωση στα μαλλιά και τα ειδικά λάδια που τα κρατούν λαμπερά και ζωντανά. Tip: Ιδιαίτερη προσοχή στην δύναμη του οξυζενέ που χρησιμοποιείς αν βάφεις μόνη τα μαλλιά σου και ξεχωριστή επιμέλεια στα μήκη και τις άκρες για να μην αφυδατωθούν και δεν δέχονται το χρώμα,όπως πρέπει, συμβουλεύει ο Νικόλας Βιλλιώτης.

Αγαπημένη μας κοκκινομάλλα η Jessica Chastain:

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 7

Δες όλες τις τάσεις των μαλλιών του φθινοπώρου!

Διάβασε για τα ombre μαλλιά και τον νέο trend στην σελίδα iiiOmbre hair


Η παγκόσμια αισθητική του δίχρωμου μαλλιού ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και πέρυσι έφτασε στο απόγειό της. Η ευκολία που σου προσέφεραν οι πιο ανοιχτές άκρες και η χωρίς τύψεις παραμέληση της άβαφης ρίζας σε έκαναν να υιοθετήσεις το trend αυτό πολύ γρήγορα.

Ο Νικόλας Βιλλιώτης ήταν από τους πρώτους που υποστήριξε την τεχνική αυτή καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του:
"με τα "δίχρωμα" μαλλιά οι γυναίκες φαίνονται πιο χαλαρές και ανεπιτήδευτες σεβόμενες το φυσικό τους χρώμα που κατά κανόνα πάει σε κάθε γυναίκα και σπάζοντας το καλούπι μιας «καθώς πρέπει» εμφάνισης".

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 8
Ο οίκος Blumarine "κατεβάζει" και άλλο την άβαφη ρίζα ενώ η Gisele στο show της Alexander Wang αποθεώνει την αντίθεση


Μια παραλλαγή του ombre είναι οι πιο ανοικτές άκρες οπότε εκεί δεν γίνεται λόγος για παραμέληση ρίζας αλλά για φωτεινότητα προς το τελείωμα. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα αλλαγή απαιτεί και συγκεκριμένο κούρεμα, όπως το φιλάρισμα που θεωρείται ότι αναδεικνύει τα ombre μαλλιά, ανεξαρτήτως εάν αυτά είναι πολύ μακρυά ή όχι.

Τα ombre μαλλιά έχουν τα εξής θετικά:

  • Ανοίγουν το μέτωπο κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο μεγάλο.
  • Το έντονο χρώμα στις άκρες αγκαλιάζει το πρόσωπο και τονίζει τα χαρακτηριστικά όπως τις έντονες γωνίες.
  • Δεν υπάρχουν υπερβολές στην τεχνική αυτή γιατί οι αντιθέσεις είναι ο στόχος.
  • Είναι μια τάση που θα διατηρηθεί για ακόμα ένα φθινόπωρο.

Αγαπημένη μας celebrity με ombre μαλλιά η Kate Beckinsale:

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 9

Στην ombre τεχνική ανήκει και το νέο trend των ημερών που αφορά τα ροζ μαλλιά.
Αν δεν είσαι αρκετά τολμηρή αλλά ο ροκ χαρακτήρας σου επιτρέπει τα extreme χρώματα στα μαλλιά δοκίμασε να βάψεις σε κάποιο pastel χρώμα μόνο τις άκρες των μαλλιών σου.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 10
Το διάσημο μοντέλο, Charlotte Free, στα αριστερά συνδυάζοντας το ροζ με το ξανθό και η Coco Rocha με ροζ μπούκλες στο τελείωμα των καστανών μαλλιών της στο Met Gala.Πρέπει να ξέρεις, ωστόσο, ότι αυτές οι αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και δεν διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συν τοις άλλοις η όλη διαδικασία καταπονεί την τρίχα. Γι' αυτό προτείνεται η υιοθέτηση του trend να διαρκεί λίγο, αρκετά για να σε ανανεώσει και να σου επιστρέψει την παλιά καλή διάθεση σου (γιατί μην ξεχνάς ότι εμείς οι γυναίκες ξεσπάμε συχνά στα μαλλιά μας όταν η διάθεσή μας δεν είναι βρίσκεται στα πάνω της).

-Ροζ μαλλιά

Πρόσφατα είδαμε μέσα από το blog της Δέσποινας Καμπούρη της τεράστια αλλαγή της dj, δημοσιογράφου και δασκάλας yoga, Νίκης Χάγια, που τόλμησε να βάψει τα μαλλιά της ροζ και μπλε με την βοήθεια του Νικόλα Βιλλιώτη. Η ποπ διάθεση της βγήκε στο μαλλί της και η επιτυχία αυτού ήταν τεράστια.

Όλα για το χρώμα των μαλλιών από τον Νικόλα Βιλλιώτη - εικόνα 11
Η Νίκη Χάγια συνδυάζει και ροζ μαλλιά και ombre συνδυασμό με γαλάζιο! Super!

Πιστεύεις ότι θα σου ταίριαζε; Ακολυθείς αυτή την αισθητική; Αν ναι, μην διστάσεις να το εφαρμόσεις. Αυτή τη στιγμή η τάση προστάζει τις πιο ξεθωριασμένες αποχρώσεις των παστέλ χρωμάτων και γιατί όχι τον συνδυασμό αυτών. Η μετά-ποπ-αρτ περίοδος σε περιμένει να την εκμεταλλευτείς.Δες επίσης:
Μαλλιά με πιτυρίδα; Δοκίμασες τις συμβουλές της Beauty Editor;
Λαμπερά μαλλιά; 3 φυσικές συνταγές για μάσκες από την Beauty Editor!
Τριχόπτωση: Πώς θα σώσεις τα μαλλιά σου;
Υπέροχα μαλλιά; Μάθε τις 10 πολύτιμες συμβουλές της Beauty expert!
Μαλλιά χωρίς λάμψη; Η Beauty Editor του Harper's Bazaar δίνει σούπερ συμβουλές!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ