Follow us

Textured skin | 4 σωτήρια tips για να βελτιώσεις την όψη των πόρων, λεπτών γραμμών και άλλων σημαδιών στο πρόσωπο

Η ανομοιόμορφη υφή στο πρόσωπο είναι ένα φαινόμενο που αφορά όλους, σχεδόν, τους ανθρώπους.

skin iStock

Η ανομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα, ή αλλιώς, το "textured skin", είναι ένας ορισμός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την κατάσταση μιας επιδερμίδας που δεν είναι εντελώς λεία. Ουσιαστικά, αυτή είναι και μια ρεαλιστική συνθήκη, αφού σπάνια ένα δέρμα είναι εντελώς λείο, χωρίς ούτε ένα σημάδι ή ψεγάδι - εκτός αν μιλάμε για επιδερμίδα μωρού. Επομένως, στην πραγματικότητα η ανομοιόμορφη όψη αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως, και μάλιστα από αρκετά νεαρή ηλικία στις περισσότερες περιπτώσεις. Επομένως, είναι απολύτως ανθρώπινο και λογικό για ένα δέρμα να παρουσιάζει ανομοιομορφία, τραχιά και θαμπή όψη, γεγονός που οφείλεται σε μια ποικιλία παραγόντων.

Τα 5 καλύτερα σέρουμ με βιταμίνη C για θεϊκή λάμψη στην επιδερμίδα

Πώς προκαλείται;

Η ανομοιόμορφη υφή του προσώπου είναι συχνά αποτέλεσμα της υπερβολικής συγκέντρωσης νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, που το κάνουν σκληρό στο άγγιγμα και θαμπό στην όψη. Επίσης, σημάδια ή ουλές από ακμή, σπυράκια, μαύρα στίγματα αλλά και πόροι συντελούν στη δημιουργία της ανεπιθύμητης αυτής υφής.

Glowy skin | 5 πούδρες καθαρισμού & απολέπισης για να δοκιμάσεις το πιο viral skincare trend της σεζόν

Αντιμετώπιση

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για να αντιμετωπίσεις το θέμα; Πέρα από τα προϊόντα μακιγιάζ (πχ primer & foundation) που βοηθούν σημαντικά στο να καμουφλάρεις τους διεσταλμένους πόρους, τα σπυράκια, τα επιφανειακά σημάδια κλπ, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δοθεί πολλή προσοχή και στην περιποίηση του προσώπου πριν το μακιγιάζ.

Αυτό είναι το υβριδικό προϊόν μακιγιάζ που καμουφλάρει τους πόρους - και πωλείται κάθε 15" παγκοσμίως

Τα 4 tips που πρέπει να θυμάσαι είναι τα εξής:

#1. Δώσε σημασία στον διπλό καθαρισμό

Ο διπλός καθαρισμός είναι απαραίτητος αν θες να διατηρείς το δέρμα σου καθαρό αλλά και για να αποτρέψεις την εμφάνιση σπυριών ή ακμής, φραγμένων πόρων και μαύρων στιγμάτων, που χαλούν την υφή ενός προσώπου. Δεν αρκεί το ντεμακιγιάζ με ένα μόνο προϊόν ντεμακιγιάζ, ούτε το απλό πλύσιμο με ένα cleanser προσώπου - χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου το double cleansing. Δες εδώ για ποιον λόγο επιμένουμε τόσο πολύ σε αυτόν, γιατί θα σε ωφελήσει αλλά και πώς θα το κάνεις σωστά.

#2. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που φράζουν τους πόρους

Είναι σημαντικό να μην εφαρμόζεις "βαριά" προϊόντα που συνήθως περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους και και βαραίνουν την επιδερμίδα, ιδίως αν είναι λιπαρή. Τέτοια προϊόντα είναι οι ενυδατικές και κάποια αντηλιακά, καθώς και τα foundations και τα concealers.

#3. Προτίμησε τα ρετινοειδή έναντι άλλων ενεργών συστατικών

Η ρετινόλη αλλά και τα λοιπά ρετινοειδή, που είναι παράγωγη της θαυματουργής βιταμίνης Α, κάνει θαύματα στην επιδερμίδα αποδεδειγμένα, αφού χρησιμοποιείται τόσο για αντιμετώπιση της ακμής όσο και για βελτίωση της όψης των ρυτίδων. Ενισχύει, μεταξύ άλλων, τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου ενώ χάρη στην απολεπιστική της δράση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος πιο γρήγορα. Αποτέλεσμα: διώχνει τη θαμπάδα και λειαίνει την επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ παράλληλα ενισχύει τη δομή και τη νεανική όψη της. Επιπλέον, με συστηματική χρήση, συμβάλλει στη μείωση των δυσχρωμιών και των καφέ κηλίδων, χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελεί την top επιλογή των δερματολόγων όταν συνταγογραφούν φάρμακα και δερματικά σκευάσματα σε άτομα με προβλήματα ακμής - και δεν προτείνουν, για παράδειγμα, βιταμίνη C ή άλλα ενεργά συστατικά.

5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

#4. Μείνε σταθερή στη ρουτίνα σου

Κλισέ, αλλά ισχύει: αν αλλάζεις συχνά προϊόντα ή δοκιμάζεις πολλές κρέμες, τη μία πάνω στην άλλη, είναι επόμενο ότι η επιδερμίδα σου θα "τρελαθεί" και κινδυνεύεις να έχεις ξεσπάσματα ακμής, σπυράκια, ερυθρότητα και άλλες ευαισθησίες. Keep it simple και μείνε σταθερή στα 2 ή 3 προϊόντα που ξέρεις ότι δουλεύουν για σένα και τις ανάγκες σου - και, ιδανικά, έχουν προταθεί από τον δερματολόγο σου.

Επιδερμίδα με υφή; Δες τα beauty προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να την εξομαλύνεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ