Follow us

Despoina’s Notebook No 20

Η Δέσποινα Καμπούρη ξεκίνησε το 2012 με αντιπυρετικά, κομπρέσες και πολλή μητρική ανησυχία και συνειδητοποιεί ότι "τώρα καταλαβαίνω τη μαμά μου...".


Έχουμε να τα πούμε από τα Χριστούγεννα και αισθάνομαι τύψεις αγαπημένοι μου φίλοι! Ε… βοηθήσατε κι εσείς λίγο σε αυτό με τα μηνύματά σας… Καταρχήν καλή χρονιά να έχουμε, τουλάχιστον καλύτερη από την προηγούμενη και νομίζω ότι συμφωνείτε όλοι μαζί μου.

Κι ενώ πίστευα ότι φέτος θα ζήσω την πιο όμορφη Πρωτοχρονιά, δυστυχώς το 2012 μου άλλαξε τα σχέδια και η μικρή μου ανέβασε ξαφνικά έναν πολύ υψηλό πυρετό που με τρόμαξε πολύ. Η κόρη μου δεν έχει κλείσει καλά καλά τον 5ο μήνα και λίγο πριν την Πρωτοχρονιά ξεκίνησε το… ψήσιμο, κυριολεκτικό ψήσιμο. Δυστυχώς, το βιώσαμε κι αυτό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να βλέπεις το μωρό σου να υποφέρει και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό. Εντάξει, τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και σίγουρα την επόμενη φορά θα είμαι πιο έτοιμη ψυχολογικά, αλλά δε σας κρύβω ότι έχασα την ψυχραιμία μου όταν είδα στο θερμόμετρο την ένδειξη 39,5. Με δυνατό αντιπυρετικό, κομπρέσες με νερό και ξύδι, χλιαρά μπανάκια, ορούς για τη μυτούλα και πολύ αγάπη, όλα πήγαν καλά. Εσείς οι νέες μαμάδες μάλλον με καταλαβαίνετε, αλλά κι εσείς οι παλιές να είστε καλά βρε κορίτσια με τις πολύτιμες συμβουλές σας. Τελικά το Twitter βοηθάει πολύ…

Παρεμπιπτόντως, αν δεν έχετε δοκιμάσει την πιπίλα – θερμόμετρο, δεν ξέρετε τι χάνετε! Εμένα μου έλυσε τα χέρια. Ειδικά αν έχετε βρέφος, είναι η ιδανική λύση, πολύ καλύτερη από το κλασικό θερμόμετρο. Καθώς το μωρό πιπιλάει, η πιπίλα – θερμόμετρο παίρνει τη θερμοκρασία του και στο τέλος ακούγεται ένα μπιπ. Τότε βλέπετε αν το παιδί έχει πυρετό χωρίς καμία ταλαιπωρία και με απόλυτη ακρίβεια.

Despoina’s Notebook No 20

Τώρα καταλαβαίνω τη μάνα μου και όλες τις μανούλες του κόσμου. Περαστικά σε όλα τα παιδάκια που είναι άρρωστα, που νοσηλεύονται σε κάποιο νοσοκομείο και υπομονή στις μανούλες τους και τους μπαμπάδες τους.

Γιορτές ήταν και πέρασαν.
Για άλλους ευχάριστα, για άλλους δυσάρεστα, για άλλους μοναχικά. Ευτυχώς δε μου έχει τύχει ποτέ –ειδικά τώρα με το μωρό, είχαμε πολύ παρέα στο σπίτι- αλλά μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι να νιώθεις μόνος σου. Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι συνειδητοποιούν τις γιορτές πόσο μόνοι είναι. Η μόνη τους συντροφιά τα εορταστικά προγράμματα στην τηλεόραση και το τελεμάρκετινγκ αργά το βράδυ.

Ας κάνουμε μία ενδοσκόπηση όλοι μας, ας ψαχτούμε λίγο και μόνο τότε θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας.
Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη. Στην τελική αν δεν υπάρχει λύση ποιος ο λόγος να ανησυχούμε; Προχωράμε παρακάτω. Η ζωή είναι ωραία κι αν το καλοσκεφτείτε δεν είναι και πολύ μεγάλη. Είναι κρίμα να χαραμίζουμε έστω και μία ώρα της γκρινιάζοντας, κλαίγοντας και μοιρολογώντας.

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά μπορεί να έφυγαν, όμως η Αθήνα είναι ακόμα κούκλα.
Βγείτε με τους φίλους σας, χορέψτε, διασκεδάστε, συζητήστε! Κάπου εκεί έξω υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα δικά σας. Είναι πολύ ανακουφιστικό να τα μοιράζεσαι με ανθρώπους της εμπιστοσύνης σου!

Σας φιλώ και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!


Despoina’s Notebook No 19

Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1


Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ