Follow us

Ενδομητρίωση | 5 διατροφικά tips που θα σε βοηθήσουν

Φαίνεται ότι τα εσπεριδοειδή έχουν πολλαπλά οφέλη για την γενική υγεία του οργανισμού σου.

MissBloom TEAM
ενδομητριωση Istock

Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια πάθηση που μπορεί να ξεκινήσει από την πρώτη περίοδο της γυναίκας και να συνεχιστεί μέχρι την εμμηνόπαυση. Ο ενδομήτριος ιστός αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο, φλεγμονή και πεπτικά συμπτώματα.

Η πραγματοποίηση διατροφικών αλλαγών για την υποστήριξη ενός υγιούς και χαρούμενου εντέρου μπορεί να βελτιώσει τα πεπτικά συμπτώματα, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Το ζήτημα της σύνδεσης μεταξύ διατροφής και ενδομητρίωσης είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα. Αυτό έχει ως με αποτέλεσμα να έχουν διεξαχθεί έρευνες σχετικά με ποια διατροφή ευνοεί/ δυσχεραίνει τα συμπτώματα ή/ και την εμφάνιση της ενδομητρίωσης.

Ενδομητρίωση: 5 διατροφικά tips που θα σε βοηθήσουν

Ακολούθησε μια plant based διατροφή

Η μείωση της πρόσληψης κρέατος και η μετάβαση σε μια vegetarian διατροφή μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ενδομητρίωση. Το να ακολουθείς μια τέτοια διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψεις εντελώς το κρέας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεις περισσότερες plant based πηγές πρωτεΐνης όλη την εβδομάδα. Αυτές περιλαμβάνουν όσπρια όπως φασόλια ή φακές, τοφού, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ