Follow us

Μπάρες ενέργειας με κίτρινη κολοκύθα: Η τέλεια συνταγή για σνακ αυτή την εποχή!

Δες την εύκολη συνταγή που ανακαλύψαμε στο Instagram

Monique-Pumpkin-Pie-Bars-5

Η κίτρινη κολοκύθα είναι ένα από τα υλικά που μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο την περίοδο αυτή, καθώς είναι η εποχή της. Εκτός από τις κλασικές συνταγές μπορείς να την χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε άλλου, όπως και στις συνταγές για τα σνακ σου. Παρακάτω θα βρεις πώς θα φτιάξεις πεντανόστιμες μπάρες ενέργειας με κίτρινη κολοκύθα που μπορείς να καταναλώνεις και να έχεις μαζί σου καθ'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Δες επίσης: Μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Μπάρες ενέργειας με κίτρινη κολοκύθα - Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γεμιστό αλεύρι αμυγδάλου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κούπα πουρέ κολοκύθας
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ¼ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά κολοκύθας (ή 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι ή γαρίφαλο)

Για topping:

  • Ζάχαρη άχνη
  • Ή χτυπημένη κρέμα καρύδας

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στο μίξερ πρόσθεσε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτύπησε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο του μείγμα.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτύπησε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Άφησε τη ζύμη να καθίσει για 5 λεπτά.
  • Άπλωσε τη ζύμη, κάνοντάς την αρκετά λεπτή, σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε για 9 λεπτά, και άφησε στην άκρη για να κρυώσει για 3-5 λεπτά.
  • Για να φτιάξεις τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε μαζί τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια και τα μπαχαρικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση. Ψήσε για 50-60 λεπτά. Άφησε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου κάλυψε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
  • Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε με κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη σε σκόνη.
Photo credits: ambitiouskitchen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ