Υγεία : Fitness20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Πέντε ασκήσεις που θα ανανεώσουν τις προπονήσεις σου

Χωρίς να χρειαστεί να διαθέσεις κάποιο budget και χωρίς καθόλου εξοπλισμό, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες ασκήσεις που γίνονται εύκολα στο σπίτι.

Πέντε ασκήσεις που θα ανανεώσουν τις προπονήσεις σου

Έχεις αρχίσει να αισθάνεσαι ότι κάνεις τα ίδια και τα ίδια στο γυμναστήριο; Οι ασκήσεις με τα μηχανήματα δε σου δημιουργούν πια κανένα ενδιαφέρον και δεν έχεις κανένα κίνητρο να σηκωθείς από τον καναπέ; Δεν είσαι η μόνη.

Χωρίς να χρειαστεί να διαθέσεις κάποιο budget και χωρίς καθόλου εξοπλισμό, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες ασκήσεις που γίνονται εύκολα στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή διάθεση κι ένα βαρύ αντικείμενο που σίγουρα θα έχεις, όπως π.χ. ένα μεγάλο βιβλίο ή ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό.

Ξεκίνα με μερικές προβολές

Κρατώντας με τα δύο χέρια ένα βαρύ αντικείμενο μπροστά από το στήθος σου, σήκωσε το ένα πόδι πάνω και μετά προς τα πίσω μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει στο πάτωμα. Καθώς ανεβαίνεις, σήκωσε το γόνατό σου προς το στήθος και κράτησε το ανυψωμένο, εξισορροπώντας το γόνατο και το βαρύ αντικείμενο στην κεντρική θέση εκκίνησης, πριν κάνεις το επόμενο lunge. Ιδανικά, προσπάθησε να κάνεις 2 με 3 σετ με 25 επαναλήψεις.

2. Δοκίμασε την push-pull σανίδα

Ξεκίνα από μία κλασσική υπερυψωμένη σανίδα με τους ώμους πλήρως ευθυγραμμισμένους. Τοποθέτησε ένα βαρύ αντικείμενο ανάμεσα στα χέρια σου και σύρε το διαγώνια προς τα πίσω με το ένα χέρι. Σιγουρέψου πως διατηρείς τον κορμό σου σε ευθεία και μένεις στη θέση σανίδα. Δοκίμασε 2 σετ με 30 επαναλήψεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS