Follow us

8 φλεγμονώδεις τροφές που δημιουργούν λίπος στην κοιλιά

Μάθε την λίστα με τις 8 τροφές που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιακή περιοχή.

MissBloom TEAM
κοιλιακο λιπος Ιstock

Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σου οδηγώντας σε σοβαρές επιπλοκές, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις και τα προβλήματα του ήπατος και των νεφρών. Τα γονίδια παίζουν ρόλο στο πού αποθηκεύει το σώμα σου λίπος και οι διατροφικές σου συνήθειες μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν την αποθήκευση του λίπους.

Οι τύποι φαγητού που επιλέγεις, οι μερίδες και ο χρόνος μπορούν να παίξουν ρόλο στο σωματικό λίπος που αποθηκεύεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορεί να είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε κοιλιακό λίπος. Σήμερα, αναλύουμε τις οκτώ φλεγμονώδεις τροφές που προκαλούν λίπος στην κοιλιά, ώστε να μπορέσεις να τις απομακρύνεις από τη διατροφή σου το συντομότερο δυνατό.

8 φλεγμονώδεις τροφές που σου δημιουργούν λίπος στην κοιλιά

Αρτοσκευάσματα

Τα εμπορικά παρασκευασμένα αρτοσκευάσματα συχνά περιέχουν extra προσθήκη ζάχαρης και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Τα μάφιν, τα κρουασάν και τα ψωμιά είναι, επίσης πηγή trans λιπαρών, μιας άλλης φλεγμονώδους θρεπτικής ουσίας που θα μπορούσε να σου δώσει λίπος στην κοιλιά. Τα trans λιπαρά υπάρχουν φυσικά σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, η πλειονότητα των trans λιπαρών στα τρόφιμα μας είναι ανθρωπογενή. Αυτά τα λίπη χρησιμοποιούνται συχνά ως φθηνότερη εναλλακτική λύση για το βούτυρο και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη φλεγμονή και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταξύ άλλων ασθενειών.

Λευκό ψωμί

Το λευκό ψωμί είναι γνωστό ότι δεν είναι μία τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ορισμένες επιλογές περιέχουν μικρές ποσότητες πρόσθετης ζάχαρης, αλλά ο μεγαλύτερος "ένοχος" εδώ είναι η χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μπορούν να αυξήσουν τον κορεσμό και να σταθεροποιήσουν το αίσθημα της πείνας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές τροφίμων και κατάλληλη πρόσληψη ενέργειας. Επιπλέον, η πρόσληψη φυτικών ινών σχετίζεται με μειωμένο λίπος στην κοιλιά. Πολλοί επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί, τα δημητριακά, τα κράκερ και άλλα κοινά σνακ, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Δημητριακά

Μπορεί να εκπλαγείς βλέποντας ένα τόσο δημοφιλές βασικό πρωινό σε αυτή τη λίστα με τις φλεγμονώδεις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν λίπος στην κοιλιά. Γνωστά για την χρήση τους ως ένα εύκολο πρωινό γεύμα ή ενός γρήγορου σνακ, ορισμένα δημητριακά δεν κάνουν τη χάρη στη κοιλίτσα μας, ιδίως αυτά που είναι γεμάτα ζάχαρη. Οι επιλογές που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και μηδενικές φυτικές ίνες είναι αυτά που πρέπει να αποφύγεις. Η ζάχαρη όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και λίπος στην κοιλιά, αλλά θα μπορούσε επίσης να διαταράξει το μικροβίωμα του εντέρου σου.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ