Follow us

Despoina’s Notebook No 27

Η Δέσποινα Καμπούρη μοιράζεται μία συνταγή από την αφρικανική καταγωγή της και μαζί με την Έλενα Ταρασιάδη (βλέπε Ποκαχόντας!) δοκιμάζουν baby swimming!


Η σκέψη ότι κάποια παιδάκια πάνε στο σχολείο πεινασμένα με τρελαίνει. Τη στιγμή που η κόρη μου έχει όλα τα αγαθά, το γάλα της, τις κρέμες της, τις σούπες της, τα μπισκότα της, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δυστυχώς κάποιοι γονείς δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τα αναγκαία. Εκεί φτάσαμε… Να λυπούνται οι δάσκαλοι τους μαθητές τους, παιδιά προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που τους ζητούν να τους πάρουν από το κυλικείο μία τυρόπιτα και ένα χυμό… Αναρωτιέμαι, τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας αυτές τις οικογένειες;

Με θλίβει η σκέψη… Αυτά τα παιδιά, είναι τα παιδιά όλου του κόσμου. Είναι όλα δικά μας. Ας δώσουμε από το υστέρημά μας. Ας μάθουμε στα παιδιά μας να μοιράζονται το κολατσιό τους στο σχολείο με τους συμμαθητές τους. Κι εμείς οι μαμάδες εκεί που μπορεί να φτιάχνουμε ένα σάντουιτς, ας φτιάξουμε δύο αν μας περισσεύει. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Ας βοηθήσουμε όλοι. Πλούσιοι και φτωχοί.

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα αφρικανικό φαγητό που όποτε φτιάχνει η μαμά μου γλείφω τα δάχτυλά μου. Λόγω καταγωγής, η μαμά μου γεννήθηκε στο Ζαΐρ, έχουμε την τύχη να τρώμε συχνά στο σπίτι ασυνήθιστες για την Ελλάδα γεύσεις, πιο πικάντικες… Ένα από αυτά είναι και το «σόμπε».

Όσοι Ελληνες έχετε ζήσει στο Κονγκό σίγουρα ξέρετε τι λέω και σίγουρα έχετε γευτεί έστω και μία φορά στη ζωή σας σόμπε. Το σόμπε είναι αποξηραμένες ρίζες ενός φυτού που υπάρχει σε κάποιες χώρες της Αφρικής. Τις χτυπάνε με το γουδί μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Αυτή μπαίνει στην κατσαρόλα με μπόλικο φυστικοβούτυρο και «πίλι πίλι» -πολύ καυτερή σάλτσα σαν το ταμπάσκο, αλλά ακόμη πιο καυτερή- και σερβίρεται με ρύζι.

Despoina’s Notebook No 27

Εβγαλα μία φωτογραφία για να καταλάβετε περίπου πώς είναι! Εδώ στην Αθήνα, υπάρχουν κάποιες οικογένειες Αφρικανών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας και μας προμηθεύουν καμιά φορά προϊόντα που φέρνουν οι ίδιοι από κει.

Πριν λίγες μέρες ξεκινήσαμε με την Ποκαχόντας baby swimming! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τα απολαύσαμε και οι δύο! Είναι τόσο όμορφη ενασχόληση για τη μαμά και το μωρό της. Τα μωρά μαθαίνουν κολύμπι, αγαπούν το νερό και κοινωνικοποιούνται φοβερά. Γελούν, πλατσουρίζουν, κάνουν βουτιές, δένονται ακόμη περισσότερο με τη μαμά τους, παίζουν με τα άλλα παιδάκια στην πισίνα.

Despoina’s Notebook No 27 - εικόνα 2

Εμείς ξεκινήσαμε στο ΟΑΚΑ στον σύλλογο του Παναθηναικού… Άλλο πάλι κι αυτό. Η κόρη μου είναι 6,5 μηνών και έχει δελτίο αθλητή! Θα τρελαθώ! Μία φορά την εβδομάδα βάζουμε το ολόσωμο μαγιό μας, τις αδιάβροχες πάνες μας και βουρ για παιχνίδι στην ολοκάθαρη πισίνα –με όζον, απολύτως ασφαλές για τα μωράκια. Το νερό είναι καθαρό και ζεστό και τα μπεμπάκια το χαίρονται πολύ. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Σας φιλώ και περιμένω τα e-mails σας στο dkampouri@gmail.com, στο Facebook (Despoina Kampouri B) και στο Twitter (@dkampouri).

Τα λέμε και πάλι την άλλη εβδομάδα!

Despoina’s Notebook Νο 26

Despoina’s Notebook No 25
Despoina's Notebook No 24
Despoina’s Notebook No 23
Despoina’s Notebook No 22

Despoina’s Notebook No 21
Despoina’s Notebook No 20
Despoina’s Notebook No 19
Despoina’s Notebook No 18
Despoina’s Notebook No 17
Despoina's Notebook No 16
Despoina's Notebook No 15
Despoina’s Notebook No 14
Despoina’s Notebook No 13
Despoina's Notebook No 12
Despoina’s Notebook No 11
Despoina’s Notebook No 10
Despoina’s Notebook No 9
Despoina’s Notebook No 8
Despoina’s Notebook No 7
Despoina’s Notebook No 6
Despoina’s Notebook No 5
Despoina’s Notebook Νο 4
Despoina’s Notebook No 3
Despoina's Notebook Νο 2
Despoina’s Notebook No 1

Aπαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ